Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-02-2008, 10:39   #21
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: Siatka do bagażnika

Montaż lampek był poniekąd wymuszony: jak montowałem siatkę mimo próśb nikt na forum nie podał mi wymiarów/odległości zamontowania uchwytów :fcp5 musiałem wycinać otwory w/g uznania. Efekt był taki iż po lewej stronie auta źle wyciąłem otwór (zbyt duża dziura) a po prawej, w wyniku zdobycia empirycznie wiedzy OK. Powstały otwór nie był atrakcyjny wizualnie :fcp5 zamontowałem więc dodatkowe lampki :fcp1 Pomysł jest w 10tkę: oświetlają zarówno tylne siedzenia jak i bagażnik, teraz żadna ciemna noc nie jest straszna. :fcp1 Lampki zapalają się wyłącznie po otwarciu drzwi, gasną po uruchomieniu zapłonu.

Stary 20-07-2009, 19:41   #22
jewro
ford::average

Imię: Daniel
Model: Mondeo Kombi TREND
Silnik: 2.0 Tdci 130KM
Rocznik: 2004
Talking Odp: Re: Siatka do bagażnika

Cytat:
Napisał kreeecik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też mam na podłodze bagażnika siatkę rozpiętą, fajna sprawa, polecam takze siatkę na rzepy prostokątną mam rozpiętką przy prawym nadkolu, akurat na baniak z płynem do spryskiwaczy 5l. Zawsze jeszcze takie coś mozna przyczepić do tynych siedzień od strony bagażnika i jakies pierdoły woźić.
witam, gdzie kupiles siatke do kombi, moze podałbyś mi wymiary czy masz siatke z zaczepami haczykami, czekam na info mozesz na pisac na priva jezeli chcesz z gory dzieki jewro
jewro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-07-2009, 20:19   #23
ktomik
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2000 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Siatka do bagażnika

Witajcie
a ja mam problem z siatka pionową po między bagażnikiem a tylnymi siedzeniami, kupiłem siatke (cudne allegro) na dole mam zaczepy ale nie wiem gdzie nalezy zamontować górną część, owszem moge na zasadzie prób i błędów ale po co niszczyć podsufitkę, może ktoś da mi odpowiedzieć co i jak zrobić????
pozdrawiam
ktomik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-07-2009, 22:26   #24
von_Paulus

Model: mondeo mk5 kombi
Silnik: 2.0 EcoBoost 203 km
Rocznik: 2016

Witam,
Może ktoś się orientuje... Czy siatka grodziowa (oddzielająca przestrzeń bagażową) jest taka sama w mondeo kombi mk3 i w mk4???
Pewnie nie, ale...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
POZDRAWIAM!
Stary 20-07-2009, 22:26   #25
RECONDO

Mam zamontowaną, sprawdzę jutro wymiary. A masz uchwyty górne? To są auta o innych wymiarach, także wewnętrznych. W MK IV jest ładniejsza siatka - gęste/mniejsze oczka. By sprawdzić czy będzie OK musiałbym znać wymiary wewnętrzne nowego MDO - chodzi o wysokość oraz szerokość - oczywiście za tylnym oparciem.

Ostatnio edytowane przez RECONDO ; 20-07-2009 o 22:30
RECONDO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-07-2009, 12:53   #26
Rondel

Model: Mondeo Mk3 Kombi GhiaX
Silnik: 2.0 TDCI 96KW
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Re: Siatka do bagażnika

Cytat:
Napisał Klimek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to wiem ze ALLEGRo to skarbnica.

pytam jak zamontowac sietke/przegrode jak nie mam zamocowan pod sufitem. jak to wyglada?
Ja mogę sprzedac kratkę stalową, której montaż zajmuje 2 minuty...
Rondel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-07-2009, 12:56   #27
RECONDO

Wymiary mocowania:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 22-07-2009, 09:30   #28
ktomik

RECONDO, kolejny raz jestem Ci wdzięczny za informacje, przejrzałem większość Twoich wpisów i pewnie nie jestem jedynym który powie Ci: DZIĘKI !!!
osobiście nie mam takiego pozytywnego "fioła" jak Ty ale wiele od Ciebie się nauczyłem, tak trzymaj i pozdrawiam,
a co do siatki to muszę teraz kupić uchwyty montażowe i pies będzie sobie siedział gdzie mu się podoba w bagażniku
pozdrawiam Tomek
Stary 22-07-2009, 10:00   #29
RECONDO

Szukałem uchwytów dla siebie ponad 6 miesięcy - skończyło się w ASO - nie wiem jak teraz ale moje kosztowały zbyt dużo jak na kawałeczek plastiku.
Stary 22-07-2009, 12:55   #30
ktomik

Cytat:
Napisał RECONDO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szukałem uchwytów dla siebie ponad 6 miesięcy - skończyło się w ASO - nie wiem jak teraz ale moje kosztowały zbyt dużo jak na kawałeczek plastiku.
wlasnie "przeszedłem: internet wzdłuż i wszerz, ale uchwytów nie znalazłem, wiec pewnie trzeba iść do ASO, ale tu tez mam problem bo najbliższe od mego miasta to Zielona Góra badź Poznan, zawsze jakies 80 kilometrow.........ale czego się nie robi dla ukochanego..............psa.........hehehehe
Odpowiedz

Zasady postowania