Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-07-2009, 07:03   #161
karex
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
Domyślnie Odp: lakierowany dach-oszukany przez salon

Cytat:
Napisał antyrama Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To prawda, że rzeczoznawcy to zbóje- uje, szukaj tak długo, aż znajdziesz takiego, któy ci zaświadczy, że na podstawie jakiejs tam próby Twój lakier ma np minimum pół roku.
Wtrącę swoje trzy grosze.
Tylko szukaj rzeczoznawcy który jest zarazem biegłym sądowym, fakt że to będzie znacznie trudniejsze. Ale opinii biegłego już tak łatwo się nie podważy przed sądem (do którego się nie wybierasz). Bo od "zwykłego" rzeczoznawcy to papierek możesz użyć w toalecie. Tyle on może być warty.
Poza tym warto teraz się czepiać, że jak to jest - niby widać gołym okiem, a tu nagle dochodzą kolejne elementy?
Ja bym nie odpuszczał.
3m się.

karex jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2009, 08:50   #162
trtami
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007

Sledzę ten wątek od początku i po przeczytaniu listu od Wikara'a moje zdanie jest takie:

Gdyby mi się cosik takiego stało to bym brał gratisową naprawę i przestał się denerwować.
Te zbujeckie firmy maja bardzo duze kontakty i wygranie takiej sprawy nie bedzie łatwe a jesli nawet to stracisz newry i wiele kasy.

Pamietaj że najważniejsze jest zdrowie!

Jesli Ciebie aż tak to boli, to sprzedaj auto - (pewnie stracisz na nim sporo)
i kup nowe - moze nawet innej marki.
Stary 24-07-2009, 09:21   #163
Panki
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 diesel

Cytat:
Napisał trtami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sledzę ten wątek od początku i po przeczytaniu listu od Wikara'a moje zdanie jest takie:

Gdyby mi się cosik takiego stało to bym brał gratisową naprawę i przestał się denerwować.
Te zbujeckie firmy maja bardzo duze kontakty i wygranie takiej sprawy nie bedzie łatwe a jesli nawet to stracisz newry i wiele kasy.

Pamietaj że najważniejsze jest zdrowie!

Jesli Ciebie aż tak to boli, to sprzedaj auto - (pewnie stracisz na nim sporo)
i kup nowe - moze nawet innej marki.
Już tak miałem zrobić -zrobić go wg propozycji Wikara ale było już za późno. Auto Świat już "zadziałał" wysyłając do nich list. a samochód sprzedam i nie kupię więcej żadnego pieprzonego forda. Tak samo jak i kazałbym naprawiać go na początku na gwarancji tak jak chcieli. No ale cóż, wychodzi na to, że mimo tego, że jesteś oszukany sam możesz w pewnym momencie wg czyjegoś mniemania poczuć się oszustem

Ostatnio edytowane przez Panki ; 24-07-2009 o 09:24
Panki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2009, 12:43   #164
trtami
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM

Tak na logikę skoro chcieli Ci naprawić auto za free to pewnie mieli jakieś poczucie winy,
ale jak już tak nagłośniłeś temat to Wikar będzie się zapierał rękami i nogami że oni palców w tym nie maczali.

Swoją drogą to mam nadzieję, że jednak Auto Świat pomoże doprowadzić sprawę do końca i wymienią Ci karoserię na nową.

Trzymam kciuki
Stary 24-07-2009, 13:23   #165
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07

mam znajomego pracuje w PZu- likwidacja szkód , tak to się nazywa ? mniejsza z tym , chyba jest nawet jakimś tam biegłym sądowym, rzuciłem mu pytanie , można sprawdzić wiek lakieru ? twardo mówi że nie,
więc nie ma dowodów winy, nie ma winnego, nie można udowodnić, pozostaje tylko prasa -tv, i nagłosnienie sprawy, ale nie żeby coś wygrac tylko utrzeć nosa i zrobić negatywną reklamę .
Stary 24-07-2009, 14:12   #166
PabloWPR
ford::average

Model: MK4 2.0 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2013

qrcze - w sądzie to mnóstwo nerwów i niepewny finał. Rób jak najwięcej negatywnej reklamy - zwłaszcza, że Twoje stanowisko ma pewne możliwości...
No i powodzenia życzę!
Stary 24-07-2009, 14:48   #167
Panki

Cytat:
Napisał azet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam znajomego pracuje w PZu- likwidacja szkód , tak to się nazywa ? mniejsza z tym , chyba jest nawet jakimś tam biegłym sądowym, rzuciłem mu pytanie , można sprawdzić wiek lakieru ? twardo mówi że nie,
więc nie ma dowodów winy, nie ma winnego, nie można udowodnić, pozostaje tylko prasa -tv, i nagłosnienie sprawy, ale nie żeby coś wygrac tylko utrzeć nosa i zrobić negatywną reklamę .
hej,

myślę, że to jest jedyne wyjście. jak tylko będzie okazja każdemu, kto będzie chciał kupić forda odradzę ten salon tak samo skutecznie jak kiedyś do niego zachęcałem. myślę, że będą w plecy bardziej niż ja. dzwoniłem dziś do Kielc do ASO i lakierownie dachu to koszt około 1000 zł. i tak się teraz zastanawiam o po co to wszystko te nerwy, stres. o 1000 zł?????
niech mnie za przeproszeniem w dupę pocałuje ten zasrany Wikar. naprawdę, dostaną w plecy więcej niż ja!!!! pajace!!!!
Stary 24-07-2009, 14:49   #168
Panki

Cytat:
Napisał trtami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak na logikę skoro chcieli Ci naprawić auto za free to pewnie mieli jakieś poczucie winy,
ale jak już tak nagłośniłeś temat to Wikar będzie się zapierał rękami i nogami że oni palców w tym nie maczali.

Swoją drogą to mam nadzieję, że jednak Auto Świat pomoże doprowadzić sprawę do końca i wymienią Ci karoserię na nową.

Trzymam kciuki
ależ ja nie chcę nowej karoserii. chcę aby naprawili ten feler tak jak trzeba, dali na to gwarancję i jeszcze np małe doposażenie pojazdu i tyle. problem w tym, że nie chcieli dać gwarancji na naprawę tylko zrobić sprawę cichutko na boku. z nowego samochodu wyleczyłem się dość szybko.
Stary 24-07-2009, 14:52   #169
Panki

jadę dziś na wakacje. dwa tygodnie. odezwę się jak wrócę.
czy ktoś z Was posiada nazwisko osób odpowiedzialnych za reklamacje w Ford of Europe?
dajcie znać.
Stary 24-07-2009, 15:19   #170
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07

panki- na Ciebie padło, ale nie chodzi o 1000 zł,chodzi o zasadę- z salonu nie odbiera się samochodu z rzeczoznawcą, chodzi by w tej Polsce wreszcie robiło się normalnie,samochód ma być nowy , były jakieś problemy ? to także nie jest problem -można się dogadać i klient musi o tym wiedzieć.padło na Ciebie współczuję trzymam kciuki ale cieszę się że nie na mnie ( chociarz co życie jeszcze przyniesie to jak po Tobie widać nie wiadomo ) Przydałyby się rozwiązania "hamerykańskie" dowalić karę, wysoką karę i drugi raz coś takiego nie przejdzie .A co na to UOKiK ?

Tagi
mondeo mk4 , usterka , usterki

Zasady postowania