![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: mondeoIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
witam
Markbroda1 - przez moja klimę mam wstręt do słońca i pieknej pogody .......moja klima po włączeniu działa oki- co jakiś czas załącza się wentylator na drugi bieg (normalnie się nie kręci) i wszystko gra. nagle klima nie działa a wentylator już się nie włącza..............i.......... dupa po jakims czasie działa znowu pare minut i zmowu kicha........ fachowiec oczywiście już chce wymieniać czynnik czy możesz powiedzieć czy twoje objawy były takie same ? czy może ktoś ma podobne problemy ? czy mam to podkładkę nie mam pojęcia ? powiem że również boję się prania kieszeni ? pozdrawaim.............. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
witam
no i dałem się namówić na uzupełnienie czynnika ..... miałem ponoć 430 a powinno być 830 gość podłączył jeden (czerwony) przewód i twierdził po 7 min. że już jest oki .......wyjechałem i oczywiście klapa totalna....klima nie działa wróciłem i zażądałem pisemnego potwierdzenia iż klima jest nabita prawidłowo i na pewno czynnika jest tyle ile ma być. zrobiło się zamieszanie przyszedł szef i powiedział iż muszą jeszcze raz uzupełnić ale już zakładając obydwa przewody..........wtedy zaśmiałem się gościowi w oczy........zapytałem skąd mam pewność że tym razem zrobią dobrze i zażądałem zwrotu kasy-110 PLN więc jeszcze raz podpięli jeden przewód odciągnęli 400 i oddali kasę ........jak tu zaufać mechanikowi .........ale problem z klimą nadal pozostał jeśli w okolicy Kędzierzyna -Koźla ktoś zna dobrego fachmana to proszę o adres pozdrawiam.............. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-10-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDci
Rocznik: 2002
|
Ekokk przeczytaj ten temat i dołóż go do aktualnego tematu .Czy to nie wygląda tak jak twój problem.Jeśli masz pytania podpowiem co wiem.U mnie wentylatory i klima działa genialnie !!! więc można to naprawić. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#14 |
|
|
witam
dziś dobrałem się do tej nieszczęsnej wtyczki na chłodnicy klimy.........rozłączyłem ją wd40 maleńki pilniczek ..........i po zmontowaniu .......proszę po włączeniu klimy od razu włącza się wentylator na pierwszy bieg(przed czyszczeniem nie kręcił się ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam nadzieję że to był powód wariacji klimy pozdrawiam......... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-10-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDci
Rocznik: 2002
|
Myśle że na 100 %. Przyjemność że coś sie naprawiło samemu-BEZCENNE.
|
|
|
#16 |
|
|
witam
Markbroda.........przyjemność jak cholera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dlaczego mechanicy i wszyscy inni fachmani za grosz nie potrafią tego zrozumieć iż dziś każdy ma internet i jeśli jest choć troszkę inteligentny to sobie poczyta ,poszuka ,popyta i małe co nie co wie............... a oni nadal opowiadają głupoty pozdrawiam............forum niech istnieje do końca świata i jeden dzień dłużej |
|
|
|