Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-08-2009, 17:01   #31
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
Domyślnie Odp: Właściciele MK4 silnikiem 1,6 Duratec łączmy się!

nie zaczęło się od spalania, zaczęło się od "właściciele mk4 z silnikiem 1,6 ..." itd. więc czego tu szukasz ? zachwycasz się 170 KM... hmm trochę mało .... ale karzdy ma co może mieć lub co lubi , i nie neguję tego ,pozatym pytałeś się dlaczego wybrałem 1,6 więc odpowiedziałem ,pozatym nie wiem czy wiesz , już nie pamiętam który , jakiś koncern kończy rozwijanie silników wysokoprężnych z powodu braku możliwości ich rozwoju ,co do klekotania, może i w kabinie nie słychać, ale zawsze słyszę jaki przejeżdża obok mnie samochód na parkingu- klekota słychać. i mi przyjemnie się jeździ, Ty masz ambicję sobie depnąc, pewnie w 1,6 czułbyś się źle, ja takich ambicji nie mam i przyjemnie jeździ mi się w 1,6.
mistrzu, ależ ja się z Tobą zgadzam im większy silnik tym lepiej, ale ja naprawdę nie żałuję wyboru., takie 2,5 to by było cuś, nie co te marne 2,0 ( bo trzeba chipować bo tak to by było marne 140 KM )czy 1,6,

ps. z łatwością wyprzedzam tira jadącego z prędkością 70 km/h

Cytat:
Napisał trtami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
.
jakbym chcial sie scigac to bym sobie kupil auto z silnikiem przynajmniej 3 litrowym i dwie klasy nizszym niz mondeo.
właśnie, jakbym chciał, - jakbym chciał to wziołbym 2,0, ale dla mnie to taka namiastka mocy, więc poco przepłacać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez azet ; 18-08-2009 o 17:06
azet jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2009, 20:03   #32
trtami
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007

przynajmniej co do jednego sie zgadzamy, że monteo 2.5T to jest to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ale jak slusznie napisales kazdy ma co chce miec lub co moze miec - swieta racja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam,
Stary 18-08-2009, 20:33   #33
midt
ford::beginner

Model: mondeo
Silnik: 1.6 125KM
Rocznik: 08.2009

Ja kupiłem 1.6 bo na inny mnie nie było stać, a chciałem mieć mondeo i zależało mi bardziej na dużym niż zrywnym aucie.
P.S. Miałem kilkanaście aut i kilka forum śledziłem ale na żadnym nie czytałem tak wiele tak nie merytorycznych i niemiłych dyskusji. Polecam choćby forum SAABa.
midt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2009, 20:42   #34
pawelo

Model: Mondeo SilverX
Silnik: 1,6 110KM
Rocznik: 2009

Witam,

Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkówników mondeo 1,6 oraz innych turystów goszczących zapewne z nudów na naszym wątku.

Niestety mało się udzielam, gdyż jak już wcześniej gdzieś pisałem z ogromną przyjemnoącią wydaję na rozrywke i inne atrakcje zaoszczędzone przy zakupie najtanszego mondka środki, a to trochę czasu mi zajmie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy okazji spalania:
wawa-gdańsk tempo "agresywne" 7,7 l/100
gdańsk-wawa w ruchu płynnym 110-130 6,7l/100
na A1 w tempie "niemieckim" 16l/100
miasto wawa korki i cięzka stopa aktualnie 11,8l/100

Przy blisko 4kkm przebiegu żadnych awari, skrzypień i innych "atrakcji"

Niedługo wybieram się autem na południe europy więc pewnie nie będę nic pisał przez kilka tygodni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS Na wycieczce do 3 miasta jednym tempem jechały/stały mondeo 1,6, 2,0TDCI, Audi Q7 4,2TDI i inne nienajsłabsze bryki... miały pod maską a nie mogły użyć... ot krajowa rzeczywistość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pawelo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2009, 20:47   #35
pawelo

i jeszcze jedna sprawa, przy 180km/h dziwnie wibruje maska co wiedać po krawędzi, "problem" pewnie dotyczy również innych silników forda mondeo ale w audi tego nie miałem i przez chwile myslałem że fordowi maska zaraz odleci w pi...
Stary 18-08-2009, 21:15   #36
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

pawelo posty można edytować żeby nie pisać jeden pod drugim..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jako turysta powiem Ci ze wibracje maski powyżej 180km/h to rzecz normalna i nie należy się tym przejmować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2009, 21:25   #37
azet

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07

180 to ja miałem przy jeździe z górki, wprawdzie w 4 osoby , , ale Ty masz 110 KM, hmmm ale to i tak pewnie były Twoje szczyty mozliwości ...
Stary 18-08-2009, 23:18   #38
pawelo

>azet
Producent dla silnika 110KM podaje vmax 190km/h a dla auta o 15KM mocniejszego 195km/h.
Jazde z prędkością 180km/h traktowałem jako szybką autostradową a nie testowanie możliwości auta a tym bardziej "moich szczytów' Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

>jvc
Dla mnie wibracje przy 180km/h to nie jest rzecz normalna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie występują np. w toyocie avensis (drugie auto w domu), nie występowały w starym audi i innych autach powiedzmy z "wyższej półki", którymi miałem przyjemność...
Oczywiście ja takie wibracje "akceptuje", tak jak zaakceptowałem taki a nie inny silnik, płacąc za te wszystkie przyjemności niewygórowaną cene... ale gdybym zapłacił powiedzmy za 2.5T kwotę ponad 2x wyższą obserwując wibracje przy 180km/h to bym był co najmniej zaniepokojony staraniami producenta o moje doznania z przyjemności z jazdy....
Stary 19-08-2009, 00:14   #39
keisim

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał midt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...P.S. Miałem kilkanaście aut i kilka forum śledziłem ale na żadnym nie czytałem tak wiele tak nie merytorycznych i niemiłych dyskusji...
Gdzie dużo luda tam i czarne owce się znajdą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... a tak serio to musiałeś trafić na najbardziej kontrowersyjne wątki bo moim zdaniem (a siedzę tu troszkę dłużej) towarzystwo FCP jest doborowe i mimo "różnic kulturowych" bardzo dobrze się dogaduje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Właściciele 1.6 - sorki za OT, nie mogłem się powstrzymać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-08-2009, 09:05   #40
trtami
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007

Ja u siebie też mam tą przypadłość że maska wibruje.
Auto kupilem w Hamburgu i jak wracaqlem do domu autostradą to w pewnej chwili musialem sie zatrzymać aby ocenic czy moze maska zaraz mi nie odfrunie - pomyslelem sobie ze moze niedomknieta jest.

Niestety bylem z tym w ASO i do tej pory nie znaleźli rozwiazania.
Jedynie w starszych podklejaja takie cosik czarnego jakby z gumy przy krawedzi maski na samym srodku - ale to nie rozwiazuje problemu.

Co do forum to czasami kogos poniesie i sie wywiazuje taka lub inna dyskusja ale przynajmniej jest wesoło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co nie Azet? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

A swoją droga to mondziaka kupilem bo mi sie bardzo ale to bardzo spodobal.
I jak wiadomo stać mnie bylo tylko na 2.0TDCI chodź wolalbym 2.5T ale akcyza wyniosla by mnie ponad 12 tys wiec zrezygnowalem.

Jak się nie ma co się lubi - to sie lubi co się ma. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez trtami ; 19-08-2009 o 18:08
trtami jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania