![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-03-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2003
|
Witam po raz kolejny problem z autem, tym razem samo gasnący samochód.Auto samo zgasło podczas jazdy i nie dało się odpalić,odpiołem akumulator i zapaliło,na następny dzień to samo tylko tym razem nie dało się odpalić stoi 2 dzień ,na środę jestem umówiony u mechanika, z tego co czytałem to na 90% może być problem z czujnikiem położenia wałka rozrządu,miał ktoś podobny problem gdy przyczyną było coś innego?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-12-2008
Model: mk3 kombi
Silnik: 2.0 tdci
|
jeśli zaświeciła ci się syłnna sprężynka to zapewne masz rację kup czujnik i odpuść sobie mechanika 10 minut i po problemie
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
------------------------------------------------------------------------------------------- W JEDNYM POŚCIE NIE RÓB WIĘCEJ BŁĘDÓW ANIŻELI JEST TO DOZWOLONE W TESTACH NA PRAWO JAZDY Ostatnio edytowane przez krogulc ; 21-08-2009 o 21:16 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-02-2009
Model: mondeo kombi
Silnik: 2,0 tdci (FL),webasto
Rocznik: 2003,XII,2004
|
też tak miałem - pomoc na forum; potem do ASO po czujnik (78,00 pln) i pod ASO za pomocą kluczyka 10 na patyku w 5 min wymieniłem czujnik ( zaoszczędzone 130,00 za wyminę w ASO -zdzierstwo)
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-02-2009
Model: MK III
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Kolego a gdzie znajduje sie ten czujnik ?? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-12-2008
Model: mk3 kombi
Silnik: 2.0 tdci
|
|
|
|
#6 |
|
|
*) otwierasz maskę;*) zdejmujesz osłonę plastikową;*)przód silnika i centralnie na środku u góry tak jakby na krawędzi jest coś takiego wkręcone na kluczyk 10 - nie przeoczysz jest tylko to wkręcone i do roboty
kolor czarny lub szary i po robocie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. *) szerokiej jazdy |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Wymiana czujnika pomogła a swoją drogą to farmazon że pada pierdoła za 80 zł i auto nie jedzie, technika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
ciesz się że taka pierdoła ( mnóstwo jest takich w mondziaku), a nie wtryski lub turbinka bo ta sama sprężynka miga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Wtryski już robiłem, przewód od turbiny zrobiony,pompa wspomagania wymienionaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|