![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#151 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zwróćcie uwagę na kostkę (20 pin) znajdującą się miedzy modułem a radiem. Według mnie to jest przyczyna wszystkich problemów forumowiczów. Na podstawie tego schematu i micro śmiem twierdzić że instalacja jest przygotowana "uniwersalnie" i w zależności jaką wtyczkę w to gniazdo włożymy uzyskamy inne połaczenia.... |
|
|
|
|
|
#153 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-10-2008
Model: Mustang
Silnik: 4.0
Rocznik: 2010
|
A według moich badań to VC siedzi w jednostce steerującej (przynajmniej jeśli chodzi o blaubunkt NX - Już po włożeniu manetki kierunkowskazów z przyciskiem Voice miła Pani koniecznie chciała żebym z nią gadał.
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
|
Cytat:
O taka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez mzk ; 23-08-2009 o 21:36 |
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
|
Nie , Nie Nie.
Kategorycznie VC znajduje się w Module Bluetooth. Nacisnięcie przycisku Voice daje opór analogowo do modułu chyba GEM a następnie cyfrowo do modułu przez CAN. To że ją słyszymy to połączenie modułu analogowe audio z wejściem wzmacniacza w fabrycznym radiu ( u mnie to 5,6 i 11 ) w białej wtyczce. Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
|
Doprecyzuje - słyszałem że pani prosi mnie o komendę VC kiedy tylko włożyłem manetke z przyciskiem Voice - moduł BT/VC/USB leżał w tym czasie na tylnym siedzeniu w kartoniku.
|
|
|
|
|
|
#157 | |
|
|
Cytat:
Wiem że to głupio zabrzmi ale czy jesteś absolutnie pewny? |
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
|
Tak - jestem absolutnie pewny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego wybrałem Starogard Gdański, gdzie mnie zaprosili do uczestnictwa w tej imprezie. Przypadek może być szczególny z Blaupunktem NX, bo jeszcze bez modułu i mikrofonu i manetki miałem w menu wybór języka VC, a menu bluetooth pojawiło się dopiero po przypięciu modułu.
Wszystko będzie wiadomo dopiero jutro, bo w sobotę nie zdążyliśmy jak już pisałem. |
|
|
|
|
|
#159 |
|
|
Może faktycznie w nx bedzie trochę inaczej bo już w samym wyświetlaczu mamy dodatkowo wyświetlanie stanu KILMATYZACJI.
A czy bez modułu dalo sie z panią skontaktować? |
|
|
|
|
|
#160 |
|
|
Jak narazie to nie udało się wogóle z panią skontaktować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bluetooth zadziałał przez chwile, ale pani pozostąła głucha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dlatego teraz moje autko stoi z rozbebeszonym wnętrzem i kablami wiszącymi luzem - do jutra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|