Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-08-2009, 09:27   #171
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: Recenzja eksploatacji mondeo

Cytat:
Napisał michal111 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do "SrebnaStrzała" nie wiem jak inni ale jak się kupiło styrane auto to się wymienia. Ja w moim mondeo wymieniam olej co 10tyś a narzie grubszą kasiore włożyłem w kołodwumasowe i sprzęgło około 2100 zł a takto wszystko okej i tylko filtry wymieniam i dobre paliwko leje a jak się leje z jakimś syfem nie wiadomo skąd to się wymienia wtryskiwacze ;]
Po pierwsze leje paliwo tylko z Shell'a Vpower, po drugie leje najlepszy możliwy olej w cenie 120zł za 2 litry! po trzecie za auto to było ponad 2 lata temu zapłaciłem prawie 40.000zł wiec nie było tanie! Po czwarte miało 96.000 udokumentowanego przebiegu. Po piąte miało nadwyżkę mocy na hamowni więc nie ma mowy że silnik jest zużyty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a turbina pompuje do 2.0 barów wiec też jest w lepszym niż gorszym stanie.

SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-08-2009, 10:49   #172
michal111
ford::average

Model: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2003
Talking Odp: Recenzja eksploatacji mondeo

No to nie rozumiem czemu już wtryskiwacze wymieniałeś i że turbina na wykończeniu no chyba że po trasie 500 kilometrów auto wyłączasz bez poczekania tych głupich 5 min no bo kołodwumasowe rozumie po 150 tyś kilometrów to koło po prostu się zużywa (sam wymieniałem przy ponad 160tyś) ale żeby mieć tyle usterek aż dziwne :]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
michal111 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-08-2009, 10:52   #173
SrebnaStrzała

Cytat:
Napisał michal111 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to nie rozumiem czemu już wtryskiwacze wymieniałeś i że turbina na wykończeniu no chyba że po trasie 500 kilometrów auto wyłączasz bez poczekania tych głupich 5 min no bo kołodwumasowe rozumie po 150 tyś kilometrów to koło po prostu się zużywa (sam wymieniałem przy ponad 160tyś) ale żeby mieć tyle usterek aż dziwne :]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...ano widzisz... po za tym tego co robił po przedni właściciel to już nie wiem...
Stary 30-08-2009, 10:55   #174
michal111
ford::average

Model: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2003
Talking Odp: Recenzja eksploatacji mondeo

Albo po prostu taki pech właściciela (A mam pytanie do Ciebie jakie miałeś objawy gdy Ci pękł czy co tam się stało ten pasek od koła pasowego i czemu chłodnice wymieniałeś ? )
michal111 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-08-2009, 11:37   #175
mmondeo
ford::beginner

Model: MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002-2003

Mam Mondeo kombi 2,0 tdci 130km z 2002r (grudzień) od początku maja br.przebieg 206tys ( zrobiłem ok 6,5 tys km). Po tych czterech miesiącach na razie żadnych usterek-auto super. Był wyjazd na wakacje z rodziną ok. 2000km w trasie wyszło ok 5,5l on, w cyklu mieszanym tj 40/60 (miasto/trasa) zawsze wychodzi ok 6,5l on. Jestem trzecim wł. poprzedni wł. zmieniał koło dwumasowe ,pompę wspomagania, amortyzatory. Pytałem go o wtryski - mówił że nie zmieniał i nie miał żadnych problemów -auto miał 3 lata .
mmondeo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-08-2009, 11:42   #176
mmondeo
ford::beginner

Model: MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002-2003

Czyściłem i przesmarowałem tylne zaciski hamulcowe bo piszczały - to jedyna usterka jak na razie
mmondeo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-08-2009, 11:54   #177
SrebnaStrzała

Cytat:
Albo po prostu taki pech właściciela (A mam pytanie do Ciebie jakie miałeś objawy gdy Ci pękł czy co tam się stało ten pasek od koła pasowego i czemu chłodnice wymieniałeś ? )
Tzn mi pasek nie pękł, bynajmniej tak mi powiedziano. Mechanik powiedział że wyskoczyła jakas guma z kołapasowego(podobno zaczynało się rozlatywać) i ta guma została zmielona przez rolki. Odnośnie chłodnicy, to chodzi o klime... kiedyś na postoju lato 35stopni włączyłem klime na fula i po chwili ogromne obłoki dymu spod samochodu, pękła chłodnica klimatyzacji.
Stary 30-08-2009, 20:11   #178
Luk@s
ford::professional

Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001

Normalnie zachowujecie się gorzej jak dzieci w przedszkolu:534: Benzynka taka diesel siaki...... bla bla, a nic to do tematu nie wnosiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 30-08-2009, 20:46   #179
RECONDO

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001

Właśnie takich postów nam potrzeba: rzeczowych i wyczerpujących.... tylko takie "coś" wnoszą do tematu.
Stary 30-08-2009, 20:55   #180
SrebnaStrzała

Ostatnio eliminowałem to stukanie z tyłu i okazało się że zarówno stabilizatory jak i tuleje do wymiany, przy okazji też jeden w przednim kole. Gość próbował też naprawić stukanie po lewej stronie. Co ciekawe uznał że to nie napinacz mimo że pasek skacze. Dziwiło go też że po włączeniu klimy odgłos znacznie się nasila. W srode jade wymieni cały rozrząd na spróbe jak będzie lepiej to go wezmę.
Gość za wymiane tulei i stabilizatorów oraz paska klinowego wziął 850zł z częściami więc myślę że cena nawet nawet
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk3 , mondeo mk3 opinie

Zasady postowania