![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
Szanowny Leonku. Powiem jak ja to widzę. Pytanie jest tylko czy masz navi czy radio (fabryczne). Z mojej wiedzy wynika że do nawigacji ford wkłada 19c112 bo on ma w vc dodatkową funkcje poleceń dotyczącą wydawania poleceń części nawigacyjnej. Więc jeśli masz B P NX to powinieneś mieć USB bo wszystkie 112 mają USB. Ale to tylko moje przypuszczenia.
Dlatego do Sony montują 19g488 no chyba że ktoś zamówi sobie z USB. Ja bym zrobił tak : odpiął bym tablicę bezpiecznikową nad nogami pasażera, wziąłbym aparat fotograficzny i włożyłbym rękę od dołu za schowek pasażera - moduł jest tuz obok poduszki powietrznej pasażera .... Ostatnio edytowane przez glucosum ; 01-09-2009 o 23:22 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-04-2008
Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
|
no to tak ...
Mam firmową zakłądana w fabryce Navi DVD 7" (tą z dużym wyświetlaczem, są też z małym) i tak nie mylisz się jest to BP NX ... ale powiem Ci ni ciorta USB tam nie ma, jest AUX i koniec, na infolini Forda powiedzieli mi że USB było dokładane dopiero w następnym miesiąco produkcji po moim ale nie mają zielonego pojecia czy u mnie jest wiązka czy nie niestety w ASO też nie mają pojęcia bo nikt się z tym nie zgłaszał do nich a oni w procedurach nie mają doinstalowywania USB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc jeżeli wiesz jak sprawdzić, doinstalować (i co potrzebuję dokupić) to byłbym MEGA wdzięczny
... ja tu tylko "sprzątam" - Leonzaw - zlecenia: GG 198071 MSN/mail leonxzaw@wp.pl Mondziak Titek Czarna Panterka 2,0 Pb/Kombi/17"/Navi/Bi-Xenon + zaje-fajny kierowca http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Nie uważam sie za eksperta ale jeśli masz ten 112 to na 90 % masz gniazdo USB. W tym wypadku brakuje ci kabla z wtyczkami który można kupić oryginalny u forda do tego gniazdo usb i obudowę do niego. poszukam.
to jest Blaupunt TravelPilot NX http://www.postimage.org/Pq2Bo9WJ.jpg tak wygląda moduł z gniazdem USB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez glucosum ; 02-09-2009 o 00:01 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
tak dokładnie tego mam ... ten modół gdzie się podłącza? do kostki tej co z tyłu jest?? ... czy moze on już jest tylko brakuje kabla i wyprowadzenia??
... ja tu tylko "sprzątam" - Leonzaw - zlecenia: GG 198071 MSN/mail leonxzaw@wp.pl Mondziak Titek Czarna Panterka 2,0 Pb/Kombi/17"/Navi/Bi-Xenon + zaje-fajny kierowca http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
|
Leonzaw - skoro masz fabryczna navi to czy mozna na niej uzywac automape czy jest tam jakies inne oprogramowanie?
|
|
|
#26 |
|
|
Z technicznego puntu widzenia pewnie można. Ale jak na razie nie znam nikogo kto by odblokował tą nawigacje. Plus jest taki że jest jej trochę a więc będzie duże zapotrzebowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
A oprogramowanie jest bardzo podobne do Blaupunkta travel pilot fx-a; przynajmniej wizualnie; ale podobno nie chodzą zamiennie. Jakby kto chciał sprawdzić to jestem w posiadaniu ORYGINALNEJ płyty od BTP fx. PS.Jak kiedyś bede miał czas wrzuce kilka fotek na porównanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
Pozwolisz że się z tobą nie zgodzę. Każdy tego typu sprzęt musi mieć swój system operacyjny. A żebyś nie miał do niego dostępu jest zablokowany. Każda nawigacja ma swój win ce 5.0. Jak ją umiesz ją odblokować to możesz zainstalować wszystko. Ja na swoim Larku mam pakiet biurowy, programy graficzne, oglądam filmy i podłączam pena mimo że producent tego nie przewidział. Wiesz to nie musi być Win ce, moze win mobile albo symbian albo jeszcze inne @#$#%^.
PS. Na niemieckim forum znalazłem kiedyś aktualizacje softu do NX Właśnie widzę że to już wiesz Ostatnio edytowane przez glucosum ; 02-09-2009 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-10-2008
Model: Mustang
Silnik: 4.0
Rocznik: 2010
|
Co do kabelka, to musisz faktycznie zobaczyć czy Twój moduł ma to mniejsze gniazdo, jak ma, to tylko kabelek za 100pln, gniazdo+mocowanie jakieś 50pln i rzeźba w brązie żeby wyciąć dziurę w schowku, ale to już najprzyjemniejsza część.
|
|
|
|