![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-08-2009
Model: MK4
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2009
|
![]()
Witajcie,
jestem nowy na forum ale od jakiegos czasu sledze watki o nowym Mondeo. Ja wlasnie czekan na odbior mojego zamowionego autka i w miedzyczasie szukam innego rozwiazania nawigacyjnego + ewentualnie kamery cofania. Czy ktos z was ma u siebie zainstalowane jakies takie rozwiazanie w miejsce radia fordowskiego? Moze sie podzielic opisniami, uwagami, etc ...? Ja do tej pory znalazlem w dobrych pieniadzach nastepujace rozwiazania: - KENWOOD DNX5220BT lub 8220BT (w srodku mapki Garmina) - Pioneer AVIC F900BT - Alpine IVA-W502 - na allegro jest tez duzo sprzętu Chińskiego jak np: Navi-Media Ford 7106G lub qubec Ford Navi lub Car Multimedia System CMS GPS 6526 GAS Czy ktos z was sie z nimi spotkal i może sie podzielić spostrzeżeniami ? Czy ktores z tych urzadzen jest w stanie współpracować z wyświetlaczem Convers+ ? W ktorym miejscu najlepiej zainstalowac kamere cofania w Mondeo 5 drzwiowym ? jakie kamery cofania poleciacie ? pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
![]()
Ja mam chińczyka i kamerę też ,kamerkę mam na środku pod zderzakiem na tej czarnej listwie tam gdzie montowane są oryginalne czujniki cofania. Radyjko chodzi okej według mnie ,ale zależy jakie kto ma wymagania, navi działa poprawnie, dvd też ,radio nie ma rds to minus ,ale gra dobrze moim zdaniem lepiej od tego najtańszego oryginalnego,tv również działa dobrze z tym że trzeba mieć dobrą antenę. To tyle pokrótce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-04-2008
Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
|
![]() Cytat:
... ja tu tylko "sprzątam" - Leonzaw - zlecenia: GG 198071 MSN/mail leonxzaw@wp.pl Mondziak Titek Czarna Panterka 2,0 Pb/Kombi/17"/Navi/Bi-Xenon + zaje-fajny kierowca http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feel The Difference
|
![]()
Radyjko mam to http://www.allegro.pl/item712509733_...max_focus.html
zapłaciłem bardzo mało ,ale to było okazyjnie , działa sterowanie z kierownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Conversa nie mam ,ale i tak z nim nie działa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-04-2008
Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
|
![]()
tak tak ... ja mowie o czyms takim:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Twoje to ostatnio widzialem i powiem Ci ze gdybym nie mial firmowej Navi to na 99% bym sie skusil bo calkiem zmienia sie wyglad kokpitu ... no i masz mozliwosci duzo wieksze niz w tym firmowym sprzecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... ja tu tylko "sprzątam" - Leonzaw - zlecenia: GG 198071 MSN/mail leonxzaw@wp.pl Mondziak Titek Czarna Panterka 2,0 Pb/Kombi/17"/Navi/Bi-Xenon + zaje-fajny kierowca http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
Poza tym ze nie rds to cza sa jakies prablemy z tym? Jak dziala radio/cd/ bluetoth (jakos rozmow telefonicznych), jak gdp trzyma sygnal, czy masz kamere cofania ? @Leonzaw Czy miales moze okazje testowac to urzadzenie qubec ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feel The Difference
|
![]()
Jeżeli już chcesz kupować to od tego gościa http://www.allegro.pl/item718435902_...x_mp3_gps.html
Tak jak pisałem wyżej radio, cd ,dvd działa dobrze, gps nie gubi sygnału , jakość bluetooth jest niestety kiepska ,no chyba że to wina mojej motoroli . Jesli chodzi o kamerę cofania to przeczytaj 4 posty wyżej pisałem już. Ps. Leon powiedzmy że "testował" urządzenie u mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Po rozejrzeniu sie na rynku decyzja padła na Pioneer AVIC F900BT.
Można kupić ramkę do tego i kostkę CAN-BUS która tłumaczy wszelkie polecenia auta. Dzięki temu jest pełna integracja z systemami auta. Działa sterowanie z kierownicy, kamera cofania jak wbijemy wsteczny ale nie integruje sie z Convers+. Dodatkowym plusem tego urządzenia jest możliwość odblokowania systemu i edukowania sie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiscie jest kamerka cofania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::average
![]() Imię: michal
Model: S-Max
Silnik: 2,5T
|
![]()
Oryginalnie w Avicu nie ma kamert, trzeba dokupic.
Sledze problem juz jakis czas i chyba tez wezme avica. Ma ladny prosty interface i wystarczajacca dkla mnie ilosc opcji. DNX i JVS nt-1 wydaja sie bardziej "wypasione" ale tez trudniejsze w obsludze. Chinczyka z gory nie zakladalem |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|