Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-09-2009, 08:26   #1171
Cinello
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 duratec
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

A ja mam pytanko, bo juz mnie szlag trafiaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy Wasze pasy bezpieczenstwa tez tak glosno sie zachowuja na "wybojach"? Ja rozumiem, ze tam sa elementy mechaniczne, zapadka do blokowania, ale pierwszy raz w zyciu dopiero zwrocilem uwage na to, ze je slychac? albo bylem gluchy wczesniej, albo klasa srednia daje ciala??

Cinello jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2009, 10:23   #1172
kristof70
FCP member

Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 05.2009

Jeżdżąc po dziurawych ulicach musze powiedzieć, że jeszcze nie zwróciłem uwagi na odgłosy dochodzące z mocowania pasów bezpieczeństwa, u mnie nic nie słychać.
kristof70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2009, 10:33   #1173
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Cytat:
Napisał Cinello Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja mam pytanko, bo juz mnie szlag trafiaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy Wasze pasy bezpieczenstwa tez tak glosno sie zachowuja na "wybojach"? Ja rozumiem, ze tam sa elementy mechaniczne, zapadka do blokowania, ale pierwszy raz w zyciu dopiero zwrocilem uwage na to, ze je slychac? albo bylem gluchy wczesniej, albo klasa srednia daje ciala??
No i mamy rocznik 2009. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie z pasami cisza, jedź do ASO tylko patrz im na ręce żeby coś innego nie zepsuli przy okazji

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2009, 10:59   #1174
Cinello

Cytat:
Napisał Cinello Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzieki, 18.30 bede walczyl dzisiaj z serwisem.

Na marginesie, jak skoncze walke z Ford Polska, dotyczaca parametrow opon, jakie mozna zamontowac do mk4 z 2.0 duratec, opisze na forum. A powiem, ze historia az sie prosi o tvn turbo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-09-2009, 11:07   #1175
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019

Cytat:
Czy Wasze pasy bezpieczenstwa tez tak glosno sie zachowuja na "wybojach"?
Jesteś pewien, że to mechanika?
U mnie niemal zawsze, po wysiadce pasażera, klamra pasa zawija się w poprzek i tłucze o plastik słupka. Wystarczy "wyprostować pas z klamrą i hałas się kończy.
Nie wiem dlaczego ale niemal za każdym razem gdy pasażer odpina i puszcza pas klamra właśnie tak się układa między fotelem a słupkiem...
Stary 24-09-2009, 11:24   #1176
Cinello

U mnie tak brzeczy, czy pas jest zapiety, czy odpiety. Juz go ukladalem, glaskalem, dociskalem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To jest dziwiek tej zapadki, ktora dziala, jak gwaltownie go napinasz. Natomiast ostatnio, to juz slysze i plastik - hmmm moze od mojego dociskania, sie poprzestawialo cos.

TO nie jest nic glosnego, ale jak wracalem z wylaczonym radiem, stala predkoscia, na trasie to wkurza takie "bzyczenie" przy uchu. Nigdy w poprzednich autach nie slyszalem czegos takiego, a byly i klase i 2 nizej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-09-2009, 11:33   #1177
jvc
Feel The Difference

Co z tymi oponami gadaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź

Stary 24-09-2009, 11:43   #1178
Cinello

Cytat:
Co z tymi oponami gadaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1 wersja, koniecznie 215
2 wersja 215 V i jeszcze 93 - popularna opona na zime <hahaha>
powyzsze, bo tak homologacja maGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. <hahaha>

zaczelo sie o tego, ze w jednym miejscu jest podane 205 w innym 215 i w zasadzie chodzilo mi tylko, abym mial opone do ktorej nie przyczepi sie ubezpieczyciel w przypadku jakiegos BUM, wypadku itp , ze nie zgodna ze specyfikacja.

Dodam, ze rok temu ford robil ulotki reklamowe na komplety sprzedawane przez dealerow - 205 H 91 , a rowniez uczestniczy w zakupie opon do dealerow.

ja jestem opcji 205 H 91, ale zapienili mnie swoim brakiem wiedzy !!!!
Stary 24-09-2009, 11:53   #1179
jvc
Feel The Difference

Chodzi o zimę ? Bo nie kumam. Jeśli o zimę to trudno kupować opony z indeksem V w 16" bo i po co, wystarczy H. W myśl naszych przepisów indeks prędkości nie powinien być mniejszy niż prędkość maksymalna samochodu (katalogowa) A tak naprawdę to w Polsce chyba nikt nie zwraca na to uwagi ja narazie, ważne żeby łysa nie była i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź

Stary 24-09-2009, 11:53   #1180
Cinello

Napisalem skarge i zobaczymy co dalej. Moze ktos niepoinformowany byl, moze zadawalem glupie pytania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zobaczymy.
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk4 , usterki

Zasady postowania