Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-09-2009, 15:41   #231
Strzeszku
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Ze schematu instalacji nic ciekawego nie wynika, szczególnie w dieslu. Z tego co się dowiedziałem od kolegi Docento z serwisu w Białystoku, to po podłączeniu przycisków i czujników w Mondeo trzeba uaktywnić opcję w komputerze. Niestety komputer w Mondeo jest konfigurowany inaczej niż inne modele, bo przez jakieś specjane pliki i nie wszystko można w nim zrobić tak prosto. Docento obiecał sprawdzić wszystko do końca tygodnia i w poniedziałek jesteśmy umównieniu na telefon.

Strzeszku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2009, 15:45   #232
glucosum

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

To może głupie pytanie ale jaki sprzęt do zmiany tego oprogramowania był użyty. WDS / IDS / czy inny?
glucosum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2009, 17:58   #233
brystol
ford::average

Imię: Michał
Model: Mondeo[MkIV]
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: wrzesień 2009

Cytat:
Napisał keisim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, czajcie temat bo się napaliłem i juz kupiłem kierownicę z klawiszami na allegro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...tylko nie wiem co przyjdzie w paczce bo gość ma 0 komentarzy...
Cholera kupiłeś MOJĄ kierownicę...
a tak na poważnie też się zastanawiałem nad tą kierownicą ale zraziło mnie 0 komentarzy choć cena była bardzo dobra.

Ostatnio edytowane przez brystol ; 30-09-2009 o 18:06
brystol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2009, 18:13   #234
Strzeszku

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To może głupie pytanie ale jaki sprzęt do zmiany tego oprogramowania był użyty. WDS / IDS / czy inny?
Niestety nie wiem, bo jak dla mnie to mała różnica.
Cytat:
Napisał brystol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak na poważnie też się zastanawiałem nad tą kierownicą ale zraziło mnie 0 komentarzy choć cena była bardzo dobra
Za ile poszła?
Co do kiery, to wpadłem na pomysł że jak moja się trochę wytrze, to zamienię na tą z rozbitka. Auto może uda się lepiej sprzedać bo mało jeździło i nie zużyteGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-10-2009, 06:56   #235
brystol

Imię: Michał
Model: Mondeo[MkIV]
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: wrzesień 2009

nie wiem czy na 100% mówimy o tej samej aukcji ale ja obserwowałem kierownicę za 100zł.

edit:
Jezeli kogoś interesuje to na allegro jest do sprzedania moduł BT/VC [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
Ja nie skorzystam bo sprzedawca poinformował mnie, ze moduł jest w języku niemieckim.

Ostatnio edytowane przez brystol ; 01-10-2009 o 08:45
brystol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2009, 09:15   #236
Strzeszku

Cytat:
Napisał brystol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jezeli kogoś interesuje to na allegro jest do sprzedania moduł BT/VC [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
Cena prawie jak w ASO. Coś sprzedawca poszalał bo tako moduł można kupić 3 razy taniej.
Stary 01-10-2009, 11:11   #237
PabloWPR

Model: MK4 2.0 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi

Cytat:
Napisał Strzeszku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cena prawie jak w ASO. Coś sprzedawca poszalał bo tako moduł można kupić 3 razy taniej.
przeca to jest nasz kolega z forum i nawet pisał wyżej że ma do sprzedania germańską wersję...
a ile powinien kosztować ten moduł w wersji angielskiej coby nie przepłacić? muszę taki zanabyć, chyba że ktoś chce się wymienić z niemieckim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W najbliższych dniach dostanę komplet do zamontowania, ale w germańskim języku. Wziąłem, bo za wszystko płacę śmieszne pieniądze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-10-2009, 13:39   #238
glucosum

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zapytam inaczej :
Czy to chodzi tylko o włączenie funkcji w komputerze czy dogranie oprogramowania?
glucosum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2009, 14:01   #239
grzesiek128
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MkIV Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Zapytam inaczej :
Czy to chodzi tylko o włączenie funkcji w komputerze czy dogranie oprogramowania?
No właśnie tego jeszcze nie wiemy, a jak dzwoniliśmy z mojego ASO do centralnego serwisu to powiedzieli, że tych danych nie udostępnią.

W każdym bądź razie nie jest to tak, że wchodzisz do kompa, zaznaczasz haczyk przy opcji tempomat i działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - jeszcze długa droga do rozgryzienia tempomatu. No chyba, że centrala się zgodzi, w co nie wierzę.
grzesiek128 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2009, 14:06   #240
Strzeszku

Cytat:
Napisał grzesiek128 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W każdym bądź razie nie jest to tak, że wchodzisz do kompa, zaznaczasz haczyk przy opcji tempomat i działa - jeszcze długa droga do rozgryzienia tempomatu. No chyba, że centrala się zgodzi, w co nie wierzę.
Co do zaznaczania haczyka to się*jeszcze okaża, bo być może w ten sposób się uda. W mk4 niektóre opcje włącza się*w ten sposób, ale wiele z nich jest uruchamiana przez jakieś pliki konfiguracyjne właśnie po to żeby nie dało się*załączać opcji poza fabryką.
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania