![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#241 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-06-2009
Model: Mondeo MK III kombi
Silnik: 2.0 TDCi 115 KM
Rocznik: 2002
|
Strzeszku !!
Z tego co wyczytałem masz juz wszystko pomontowane tylko potrzebne ci wgranie oprogramowania zegarów i silnika . Z oprog. silnika nie wiem. Ale do aktywacji zegarów kontrolki to mam moze trop który ci pomoze otóż jak uaktywniłem komputer pokładowy -wgrywałem nowy soft do zegarów to teraz przed uruchomieniem pokazuje sie kontrolka tempomatu. Moze to jest juz jedna z mozliwosci aktywacji tema u ciebie . |
|
|
|
|
|
#242 | |||
|
ford::professional
![]() Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Jeszcze jej nie widziałem ale dzisiaj przyszła i podobno wygląda tak jak na zdjęciu, które zostawiłem na wzór (ma klawisze tempomatu) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uzgodniłem z gościem, że nada paczkę z usługą 'Sprawdzenie przesyłki' - kosztuje to 5zł a możesz otworzyć paczkę przed zapłaceniem i odmówić przyjęcia jeżeli coś Ci nie pasuje, nawet nie wiedziałem, że Poczta ma taką usługę... Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#243 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-11-2007
Model: MK4 2.0 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2013
|
no, a ja dziś się wziąłem za montowanie BT/VC. Na razie założyłem manetkę, jutro reszta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiązkę zdobyłem oryginalną do mondeo więc mam nadzieję, że komplikacji nie będzie...
|
|
|
#244 |
|
|
No i się myliłem. Są komplikacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozbebeszyłem auto i: - mikrofon okazało się mam fabrycznie (czyli mam jeden zbędny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ): Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - rozumiem, że nic więcej nie muszę tu kombinować - kabel idzie do szarego gniazdka (pod wykładziną, prawa strona nóg pasażera) z czerwonym środkiem: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - kable od mikrofonu to 2 po prawej stronie na górze (czerw-nieb i brąz-czerw) - do tego gniazdka wchodzi szara wtyczka, ale w niej nie ma tych 2 kabelków do mikrofonu: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - dostałem wiązkę od auta, które fabrycznie miało BT/VC, z tym że chyba wszelkie kable jakie gość wyszarpał hehe: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - zielonym kółkiem oznaczyłem szarą wtyczkę (tu są kable od mikrofonu, których w aucie nie ma), czerwone kółko zaznacza przecięcie (przecięli w trakcie demontażu) - miejsce za schowkiem u mnie wygląda tak: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - miejsce za radiem: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Radio to SONY 6cd No i pytanie: czy da się coś zrobić z tej całej wiązki dawcy bez niszczenia (cięcie itd wiązki w aucie - gwarancja :/ ). Czy lepiej dać sobie spokój z tym i zamówić wiązkę dodatkową tylko pod moduł i mikrofon w ASO? Jeszcze jedno - mam zrobione niewielkie car-audio, czy to nie przeszkodzi w połączeniu wtyczek przy radiu?
|
|
|
#245 | |
|
|
Cytat:
no i pytanko jeszcze jedno - gdzie są te pajączki? bo nie wiem o co kaman z tym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#246 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
|
Szara wtyczka na schowkiem, do której wpina się pajączka jest zaznaczona na zdjęciu. W czasie robienie zdjęcia był tam wpięty mikrofon, ale to inna bajka.
Sprawdź czy masz wtyczkę do podłączenia modułu na górnej krawędzi na schowkiem. Powinna być zawinięta w szarą gąbkę. Co do szarej wtyczki pod nogami pasażera, to u mnie tak samo jak u Ciebie nie było pinów do strony mikrofonu. Kable od strony modułu z tymi od mikrofonu połączyłem za pomocą taśmy klejącej. Jakbyś potrzebował pomocy to pisz na priv. Na fotce z okablowaniem z innego auta zaznaczyłem szare gniazdo na pajączka i wtyczkę do modułu BT/VC. Szukaj ich u siebie w okolicach schowka. Jeśli nie ma to trzeba będzie przyżeźbić co nieco z tych części które masz. Na 99% jestem pewien, że obejdzie się bez cięcia istniejących w aucie kabli. Do pełni szczęścia przydałoby się*gniazdo takie jak to w radio, ale i bez tego się obejdzie. Ostatnio edytowane przez Strzeszku ; 03-10-2009 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#247 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
do PabloWPR
Najważniejszą część jak dla mnie masz tzn gniazdo modułu. Wg mnie można by było z tego coś zrobić. Tylko to trochę kombinacji i nie wiem czy nie lepiej kupić wiązkę od focusa? W tej wtyczce od modułu którą fachowcy i tak odcięli wychodzą: 4 kable zasilania, 2 kable mikrofonu, 6 kabli audio in/out i 2 kable CAN L i H i to wszystko. Wystarczy podpiąć can (równolegle do kabli do radia), zasilanie byle gdzie, mikrofon podłączyć i podłączyć wyjście audio z modułu do małej kostki w quadlocku z tyłu radia(te 3 piny powinny być wolne więc wystarczy zacisnąć końcówki i włożyć do małej kostki) i powinno chodzić. Jeśli jesteś zainteresowany mogę podesłać ci zdjęcia quadlocka mojego bo też mam sony tyle ze bez zmieniarki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PS Sam chciałem zrobić taki kabel jak z serwisu ale mam dostępne wszystko oprócz tego gniazda modułu. Pozostałe są ogólnie dostępne.... PROŚBA. Czy ktoś kto ma wiązkę oryginalną z serwisu do BT mógłby dokładnie ją obfotografować i/lub opisać poszczególne połączenia........ Ostatnio edytowane przez glucosum ; 03-10-2009 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#248 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-08-2009
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Panowie, ja mam inne pytanie. A mianowicie - skąd bierzecie te częśći? Ja szukałem, szukałem i wyszło, że tylko w ASO mogę to dostać. Macie jakieś inne, tańsze i sprawdzone źródła?
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
|
Cytat:
Ja tam znalazłem wszystko co trzeba. Z pomocą kolegów Zdzislaw22, Glucosum i kilku informacji z forum UK zainstalowałem moduł. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|