Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|kujawsko-pomorska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-10-2009, 12:52   #1
lysolk
ford::amateur

Model: 1
Silnik: 2
Rocznik: 3
Exclamation Szukam - pomoc w wyborze auta do zakupu

Siema! Jako totalny ciemniak w temacie motoryzacji szukam osoby "znającej się" na tematyce samochodowej która za opłatą pomogła by mi znaleźć autko - Ford Mondeo MK3 Diesel, kombi. Rocznik - na jaki starczy kasy. Rejon kuj-pom. Mile widziana osoba udzielająca się na niniejszym forum. Zakup w najbliższych miesiącach. Będę 100krotnie wdzięczny za pomoc.
gg 450002

lysolk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2009, 13:02   #2
white999
ford::advanced

Model: Mondeo 1
Silnik: 1.8 16V benzynka + podtlenek :)
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: Szukam - pomoc w wyborze auta do zakupu

pogadaj z Cobrettim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
white999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2009, 13:13   #3
Anabela
ford::beginner

Imię: Anka
Model: HYUNDAI IX20
Silnik: 1,6 125KM
Rocznik: 2003

To jeszcze musisz sprecyzować ile kasy chcesz wydać... U nas w Toruniu w zaprzyjaźnionym komisie mieli ostatnio 2 mondki, 2006 i 2007, cudeńka, ale ja już mam, a poza tym prawie 40 tysia kosztowały... Ale chodziły jak przeciąg, bo próbowałam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-10-2009, 14:29   #4
lysolk

Cytat:
Napisał Anabela Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jeszcze musisz sprecyzować ile kasy chcesz wydać... U nas w Toruniu w zaprzyjaźnionym komisie mieli ostatnio 2 mondki, 2006 i 2007, cudeńka, ale ja już mam, a poza tym prawie 40 tysia kosztowały... Ale chodziły jak przeciąg, bo próbowałam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzieki za odpowiedzi! W zasadzie to troche niedoprecyzowałem to MK3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Rocznik targetowo to bedzie pewnie pomiedzy 2002-2004. Kasy ile to zależy ale bedę miał gotówki pomiędzy 20-25 tysi. Zależy jak się napalę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrowienia!
Michał
Stary 04-10-2009, 16:08   #5
Fordon
ford::advanced

Model: Fiesta/Mondeo/Vectra/ ProCeed
Silnik: 2.0 16V/2.0 16v/1.8 16V/2.0 16V
Rocznik: 94/2005/98/2010.

Najprostrzy sposob jaki znam a za razem najbardziej sensowny to poszukanie samemu danego auta, po czym umawiasz sie z gosciem na wizyte w PZM na nakielskiej w bydoszczy i pan rzeczoznawca powie ci wszystko o nim... Ostatnio kumpel szukal auta w takiej kwocie dla zony i znalazl 3szt VW polo z czego 2 to trupy sie okazaly, jeden po wstawieniu dachu, oraz cwiartki z tylu, kolejny mial takiego dzwona ze na punktach stalych brakowalo ponad 2cm :O, 3 i ostatni okazal sie lekko uderzonym autem w przod ale zostalo to bdb wykonane na oryginalnych czesciach, a za razem nie mial w sobie zadnych wad w elektronice... wiec naprawde polecam rzeczoznawce, zaplacisz troche ale warto,bo jestes pewien iz $$$ nie poszla w jakiegos trupa... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdro
Fordon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2009, 18:04   #6
lysolk

Cytat:
Napisał Fordon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najprostrzy sposob jaki znam a za razem najbardziej sensowny to poszukanie samemu danego auta, po czym umawiasz sie z gosciem na wizyte w PZM na nakielskiej w bydoszczy i pan rzeczoznawca powie ci wszystko o nim... Ostatnio kumpel szukal auta w takiej kwocie dla zony i znalazl 3szt VW polo z czego 2 to trupy sie okazaly, jeden po wstawieniu dachu, oraz cwiartki z tylu, kolejny mial takiego dzwona ze na punktach stalych brakowalo ponad 2cm :O, 3 i ostatni okazal sie lekko uderzonym autem w przod ale zostalo to bdb wykonane na oryginalnych czesciach, a za razem nie mial w sobie zadnych wad w elektronice... wiec naprawde polecam rzeczoznawce, zaplacisz troche ale warto,bo jestes pewien iz $$$ nie poszla w jakiegos trupa... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdro
Brzmi bardzo sensownie - ile pi razy oko kosztuje taki "consulting" w tej stacji?

MK
Stary 04-10-2009, 18:17   #7
krzysiek.sm
ford::average

Model: FOCUS MK1 hatchback
Silnik: 1.8 TDCI 74kW
Rocznik: 2004

Miałem parę lat temu znajomego dobrego mechanika, który jeździł z ludźmi na giełdę żeby pomóc kupić auto i niestety 90% z tych wypraw kończyła się powrotem do domu z pustymi rękami.
Powód?
Dla niego nie było dobrego auta na giełdzie, w każdym znalazł jakieś większe lub mniejsze problemy, usterki, zagrożenia i każdy samochód potrafił totalnie skrytykować. Wprawdzie klienci dzięki niemu uniknęli nie raz wyrzucenia pieniędzy w błoto, ale prawda jest taka, że jak się szuka idealnego auta, to trzeba iść do salonu. Samochód z drugiej ręki zawsze będzie obarczony jakimiś problemami i potencjalnie ryzykowny - czasem trzeba trochę w ciemno zaryzykować żeby wogóle w końcu coś kupić -Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
krzysiek.sm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2009, 18:37   #8
lysolk

Cytat:
Napisał krzysiek.sm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trzeba iść do salonu. Samochód z drugiej ręki zawsze będzie obarczony jakimiś problemami i potencjalnie ryzykowny - czasem trzeba trochę w ciemno zaryzykować żeby wogóle w końcu coś kupić -Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tym salonem tez nie do konca prawda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja wiem, ze to używane itp. ALE chcę mieć pewność że auto przynajmniej nie było bite, jest jako tako bezpieczne, nie jest złożone z 4 innych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co do reszty to mam świadomość, że kupuję używkę
M
Stary 04-10-2009, 18:50   #9
krzysiek.sm
ford::average

Model: FOCUS MK1 hatchback
Silnik: 1.8 TDCI 74kW
Rocznik: 2004

Oczywiście znam Twój ból lysolk. Sam kupowałem auto 2 miesiące temu i najbardziej bałem się kupić jakąś padakę po ciężkim dzwonie. W moim przypadku wystarczyła własna znajomość tematu, czujnik grubości lakieru, dwóch znajomków (domorosłych mechaniorów), którzy szukali tego co sam mogłem przeoczyć i jako takie zaufanie do sprzedającego.
Póki co żadne niespodzianki w aucie nie wyskoczyły i oby tak dalej - czego i Tobie życzę.

Ostatnio edytowane przez krzysiek.sm ; 04-10-2009 o 21:07
krzysiek.sm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2009, 21:01   #10
Anabela
ford::beginner

Imię: Anka
Model: HYUNDAI IX20
Silnik: 1,6 125KM
Rocznik: 2003

Ja swoje autko kupiłam od kuzynki, więc o tyle pewniejsza byłam, że mnie nie oszuka.
Ale potem kolega mondka oglądał, szukał kiedyś mondka dla siebie, ponad 30 szt obejrzał i nic. Także można powiedzieć, że znawca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Obejrzał dokładnie, aż strach mnie brał co wypatrzy... Znalazł małe mankamenty, ale efekt końcowy był taki, że stwierdził, że jakby mu się taki trafił, to by go wziął i że dobrze wybrałam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie ukrywam, ze urosłam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zasady postowania