![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Radek
Model: Mondeo MK4 GOLD
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Ja teraz zamówiłbym silvera a nie golda ale 2,0.Nie mogę przeboleć tego rechotu w zakresie 1800-2000 obr.Co do dynamiki nie mam zastrzeżeń. W trasie jest ok bo obroty pow 2000.Ale w mieście , w korkach ciągłe ruszanie i przejście przez 1800-2000 drażni mnie bardzo.
Uległem gadaniu handlowca że różnica żadna.Podczas jazd też różnicy wielkiej nie widziałem bo napalony byłem na mondeo i pewnie z TDI też bym kupił. |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Dziwne co piszesz bo ja w żaden sposób nie mogę w tych zakresach tego usłyszeć, przecież od 1800 obr. samochód dostaje kopa i jest całkiem sympatycznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-08-2009
Model: Mondeo Titanium 5d TANGO
Silnik: 1.8 TdCi
Rocznik: 2010
|
Ja na jeździe próbnej też słyszałem wyraźnie klekotanie na niskich obrotach co mnie trochę negatywnie nastawiło do silnika 1.8. Jeżeli zaś chodzi o turbodziurę to nie przejmuję się nią bo z tego co czytałem po chipie jest z tym dużo lepiej, a poza tym obecnie jeżdżę benzyniakiem i ten to ma dopiero turbodziurę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój wybór w tej chwili ograniczył się do dwóch aut w tej samej cenie: wersji ghia bez dodatków z silnikiem 2.0 w jasnej tapicerce której nie chciałem ale za to z dużym rabatem. Drugim autem jest titanium z różnymi dodatkami (niektóre całkiem przydatne jak np. składane lusterka, rolety czy podgrzewane fotele) z silnikiem 1.8. Niby silnik jest w aucie najważniejszy ale przy oba mają plusy i minusy i ciężko jest mi zdecydować. silnik 2.0: + moc, wysoki Nm, przebieg Nm + kultura pracy + super osiągi i przyjemność z jazdy - DPF ! - pasek rozrządu - skomplikowany technicznie -> drogi w naprawie silnik 1.8 + niezła moc i Nm + niezłe osiągi (tylko o 1s wolniejszy katalogowo) + mniej skomplikowany + brak DPF + łańcuch rozrządu + niższa o 7000 cena - konstrukcja forda budząca mniejsze zaufanie - gorszy przebieg Nm - wyraźnie głośniejszy macie coś do dodania? |
|
|
|
|
|
#114 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Radek
Model: Mondeo MK4 GOLD
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2009
|
JVC kopa dostaje i tu nie mam nic do zarzucenia ale dźwięk zmienia również.
Wiem że marudzę ale tęsknię za dźwiękiem i kulturą 1,6 TDCI (HDI). Ale faktem jest iż w tej klasie cenowej konkurencji brak. Silnik ten natomiast nie ma tych problemów w trasie wtedy tego nie słychać. Aha 1,8 nie ma łańcucha |
|
|
|
|
|
#115 |
|
ford::average
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo MkIII - MkIV - jest EDGE
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2017