Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-10-2009, 22:54   #81
Macho
ford::amateur

Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nasze dzieciaki w Maksiach

Pisząc ten temat nie przypuszczałem że tylu forumowiczów wozi w drugim rzędzie swoje towarzystwo do brydża Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Okazuje się że wybieraliśmy nasze Maksie nie tylko ze względu na sylwetkę, silnik, zawieszenie itd. itp. tylko po prostu po to żeby mieć czym wozić pociechy!

Dzięki za wszystkie uwagi bo było ich tyle, że nie nadążałem z czytaniem. Mam tylko jeszcze pytanie czy ktoś nie wie gdzie można nabyć siatkę odgraniczającą przestrzeń bagażową od siedzeń. Kolega sprowadził Galaxy z zachodu i coś takiego miał na wyposażeniu.
Pozdrawiam

M.

Macho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-10-2009, 23:55   #82
Kayu
ford::advanced

Model: S-Max
Silnik: EcoBlue 190KM
Rocznik: 2020

Macho - u każdego dealera ją kupisz. Ja kupiłem okazyjnie nawet nie zamontowaną w samochodzie na allegro za połowę ceny sklepowej.
Siatka jest fajna, wytrzymała tylko kiepsko ją zaprojektowali, bo po złożeniu nie mieści się w schowku w bagażniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kayu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2009, 00:02   #83
108
ford::amateur

Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI

Bliźniaki+wózek+starsza córka+dwa łózeczka turystyczne+babcia=Galaxy
Ja i żona przód, bliźniaki drugi rząd po bokach, (środkowe siedzenie złożone żeby dostać się do bliźniaków i rzędu trzeciego). Babcia i starsza córka w rzędzie trzecim. Wózek bliżniaczy (mothercare) złozony w bagażniku na stojąco, dwie średnie torby także. Dwa łóżeczka turystyczne i reszta bagażu na dachu (thule). I najważniejsze, jako że Galaxy ma rząd schowków pod sufitem, jeden z nich rozkladam do pionu i do niego mocuję 9" Sony DVD tak że bez problemu wszczyscy z tyłu oglądają, na uszach słuchawki a na pokładzie cisza i spokój.
108 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2009, 09:06   #84
makos
ford::average

Silnik: TDCi 2.0
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Macho Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pisząc ten temat nie przypuszczałem że tylu forumowiczów wozi w drugim rzędzie swoje towarzystwo do brydża Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Okazuje się że wybieraliśmy nasze Maksie nie tylko ze względu na sylwetkę, silnik, zawieszenie itd. itp. tylko po prostu po to żeby mieć czym wozić pociechy!

Dzięki za wszystkie uwagi bo było ich tyle, że nie nadążałem z czytaniem. Mam tylko jeszcze pytanie czy ktoś nie wie gdzie można nabyć siatkę odgraniczającą przestrzeń bagażową od siedzeń. Kolega sprowadził Galaxy z zachodu i coś takiego miał na wyposażeniu.
Pozdrawiam

M.
Siatka jest w komplecie z uchwytami, które należy zamontować w okolicach słupków B i C. Montaż (opisany w instrukcji obsługi) nie jest trudny, zajmuje ok. 2 godzin, wymaga jednak dokładności (bo należy wciąć się w podsufitkę).
Jeśli nie chcesz się trudzić, zleć montaż w ASO, ale nie daj się naciągnąć na cenę (z montażem) w okolicach tysiąca.

Jeśli jesteś z Wawy lub okolic - chętnie Ci pokażę taką siatkę w samochodzie.

NB. Siatkę kupiłem od znajomego dilera, za 5 stówek, a nie za 8...

Pozdrawiam,

Makos
Stary 09-10-2009, 09:33   #85
be_rcik

Model: S-MAX II
Rocznik: 2015

Tak przy okazji pytanko,
ile cali powinien mieć ekran montowany do zagłówków żeby dzieciaki oglądały w miarę komfortowo? 7 cali starczy?
Oczywiście pytam o wasze zdanie, każdy może mieć inne :-)

Robert
be_rcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2009, 09:47   #86
maciekr7

Silnik: 2.5 T

Cytat:
Napisał be_rcik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak przy okazji pytanko,
ile cali powinien mieć ekran montowany do zagłówków żeby dzieciaki oglądały w miarę komfortowo? 7 cali starczy?
Oczywiście pytam o wasze zdanie, każdy może mieć inne :-)

Robert
Myślę że 7" to takie minimum. Ja miałem do tej pory (ale nie w zagłówku) 8,5" i to było wystarczające.
Pytanie tylko podstawowe, ile cali zmieści się w zagłówku S-Maxa. Zagłówek nie jest raczej "pojemny".
maciekr7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2009, 10:34   #87
be_rcik

Cytat:
Napisał maciekr7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślę że 7" to takie minimum. Ja miałem do tej pory (ale nie w zagłówku) 8,5" i to było wystarczające.
Pytanie tylko podstawowe, ile cali zmieści się w zagłówku S-Maxa. Zagłówek nie jest raczej "pojemny".
Te na zagłówki montowane są za pomocą jakiś torebek/tasiemek, więc chyba nie ma ograniczenia,
ważne żeby wszedł do samochodu
i siedzenie oraz zagłwówek się nie złamały
:-)
Stary 09-10-2009, 10:45   #88
maciekr7

Silnik: 2.5 T

Cytat:
Napisał be_rcik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te na zagłówki montowane są za pomocą jakiś torebek/tasiemek, więc chyba nie ma ograniczenia,
ważne żeby wszedł do samochodu
i siedzenie oraz zagłwówek się nie złamały
:-)
Chyba że tak. To jak pisałem mam PHILIPSA PET830
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Mocowanie do prętów zagłówka, monitor 8,5 cala, dzieciaki na wyjeździe w pokoju mogą śmiało oglądać, albo podłączasz do TV i też OK.
maciekr7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2009, 11:39   #89
be_rcik

Cytat:
Napisał maciekr7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba że tak. To jak pisałem mam PHILIPSA PET830
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Mocowanie do prętów zagłówka, monitor 8,5 cala, dzieciaki na wyjeździe w pokoju mogą śmiało oglądać, albo podłączasz do TV i też OK.
Fajny.
ja mam dwójkę dzieci 1 rok i 4 lata. Generalnie chciłabym im obu coś puszczać, raczej to samo. Ale też uniezależnić się od tego że będą miały ochotę na inną bajkę i w razie czego na każdym odtworzyć ich bajkę.

No i czy gdym kupił dwa takie PET830, to czy można wykorzystać jeden z nich jako "telewizor" czyli dostawałby sygnał z zewnątrz.
Czy jeśli podłączy się w nim jakiś TV zewnętrzne na wyjście, to czy jest możliwość pokazywania również obrazu na własnym monitorze?
Stary 09-10-2009, 13:31   #90
foxtrot

Imię: Marek
Model: S-Max Titanium

Macho;

jeżeli chodzi Ci o siatkę z "miekką", która jest łatwo demontowalna - to jej montaż/demontaż jest trywialny i trwa kilka minut;
ja wykorzystuje ją gdy jadę zapakowany lub w kufrze siedzi pies - przy dłuższych trasach;
górny pałąk siatki jest składany na pół, więc po demontażu zajmuje ona niewiele miejsca;
nie znam jej ceny, bo miałem ją w komplecie z autem ale uważam ją za pożyteczne wyposażenie i generalnie polecam :-)
foxtrot jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania