Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-10-2009, 09:09   #101
Kristoforos
ford::advanced

Model: C-MAX
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Nasze dzieciaki w Maksiach

Cytat:
Napisał mano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bo w 7 os wersji nie ma jej gdzie zamocowac na dole...siatke mocuje sie do 2 uchwytow znajdujacej sie tuz za 2 rzedem foteli w podlodze.
Możesz jaśniej? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli nie ma jej gdzie zamocować, czy można do 2 uchwytów znajdujących się za 2 rzędem? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sorry, że tak drążę, ale w salonie powiedzieli, że jak jest trzeci rząd, to nie ma siatki i kropka, a tu jednak wielu mówi, że da się... Tylko na razie nie mam jasności jak da się... Już wiem, że na górze trzeba dorobić uchwyty (ew. zlecić przy zamówieniu), ale na dole te uchwyty są dostępne przy 3-im rzędzie, czy są zasłonięte/wykorzystane przez te 3-ie fotele?

(@makos: oczywiście cały czas mówię o złożonych 3-ich fotelach na płasko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., to jasne, że nie będę zakładać siatki, by oddzielić ludków z 3-ego rzędu od reszty pasażerów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Kristoforos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2009, 10:32   #102
foxtrot

Imię: Marek
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Kristoforos;

po chłopsku:

1. wersja 7 os. fotele 3-go rzędu złożone - zakładasz siatkę i spox - masz kufer oddzielony od 2-go rzędu elastyczną siatką
2. wersja 7 os. fotele 2-go i 3-go rzędu złożone - jw. spox - masz wieeeelki kufer oddzielony od 2-go i 3-go rzędu elastyczną siatką
3. wersja 7 os. fotele 3-go podniesione - nie ma sensu montowania siatki
foxtrot jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2009, 12:01   #103
be_rcik

Model: S-MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015

Trudno samemu założyć mocowania na górze?
Trzeba mieć coś specjalistycznego, czy po prostu w odpowiednim miejscu się przecina się podsufitkę i coś wkręca?
be_rcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2009, 13:01   #104
Kristoforos

Model: C-MAX
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał foxtrot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kristoforos;
po chłopsku:
nie trafia. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja pytam o jedną, konkretną rzecz, a Wy mi odpowiadacie na okrętkę, jak z folderów reklamowych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w salonie mówią: nie da się
tu czytam: da się

pozostało jedno malutkie tyciu tyciu pytanie:

Ad1. "zakładasz siatkę" - jak?

u góry już wiem: na zaczepy
a u dołu? mano pisał o uchwytach za drugim rzędem siedzeń - więc moje pytanie: te uchwyty, przy położonych na płask fotelach trzeciego rzędu, są dostępne, czy nie?

Ad2. nie będzie zastosowania w moim przypadku, ale tu to już w ogóle nie widzę odpowiedzi na pytanie "jak?"... kolejne zaczepy w suficie i podłodze??
Kristoforos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2009, 14:09   #105
bchmiel

Cytat:
Napisał mano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bchmiel:
Ta teutonia wchodzi do 5os wersji eSia kompletna z zalozonymi 2 gondolkami przy max cofnietych tylnych fotelach. Niestety nie ludz sie ze twoja malzonka poradzi sobie sama z wozkiem bo wazy on naprawde sporo (o ile dobrze pamietam kompletny wychodzi ca 20 kg) i nie jest specjalnie poreczny ;-).
chcialem ci wyslac wiadomosc na priv ale niestety musisz sobie te opcje aktyuwowac na forum. jak ci sie powiedzie wal do mnie smialo to postram sie jakos odpowiedziec na twoje pytania w kwestii absolutu czyli S-max, Team Alu S4 & 2 male ludki.
pozdrawiam,
//M
mano - dzięki, ze się odzywasz.
Rzeczywiście miałem coś źle odkliknięte w ustawieniach. Spróbuj teraz, mam nadzieję, że wszystko OK.
Pytanie zasadnicze jest takie - czy da radę przewieźć ten konkretny wózek przy rozłożonych fotelach 3. rzędu?
Reszta tematów via priv.

Pozdrawiam
Bartek
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2009, 15:20   #106
maciekr7
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Kristoforos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie trafia. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja pytam o jedną, konkretną rzecz, a Wy mi odpowiadacie na okrętkę, jak z folderów reklamowych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a u dołu? mano pisał o uchwytach za drugim rzędem siedzeń - więc moje pytanie: te uchwyty, przy położonych na płask fotelach trzeciego rzędu, są dostępne, czy nie?
ZAczepy to na pewno są za 2 rzdem foteli i to nie podlega dyskusji. Co prawda jeszcze mam nie zamontowaną siatkę, ale tego co wiem to się da na 99%. Z resztą ktoś tu już jeździ z siatką.
Tych baranów z salonu to nie słuchaj, bo oni się nie zagłębiają w takie szczegóły. Dla nich ma 4 koła i wszystko.
Mogę Ci powiedzieć, że wiekszość z nas tutaj obecnych lepiej by sprzedała S-Maxa w salonie niż handlowiec z Forda.
maciekr7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2009, 16:24   #107
mano
ford::amateur

Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał Kristoforos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ad2. nie będzie zastosowania w moim przypadku, ale tu to już w ogóle nie widzę odpowiedzi na pytanie "jak?"... kolejne zaczepy w suficie i podłodze??
nie potrafie udzieli ci odpowiedzi na to pytanie: mam wersje 5os i nie wiem jak wyglada podloga bagaznika przy zlozonych fotelach 3 rzedu...jesli po ich zlozeniu bedziesz widzial dosc solidne zaczepy w podlodze (a nie w powierzchni oparcia foteli 2 rzedu) tuz za 2 rzedem siedzen w naroznikach podlogi bagaznika to IMO powinno ci sie udac.
pozdrawiam,
//M
mano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2009, 16:26   #108
mano

Cytat:
Napisał bchmiel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie zasadnicze jest takie - czy da radę przewieźć ten konkretny wózek przy rozłożonych fotelach 3. rzędu?
Reszta tematów via priv.

Pozdrawiam
Bartek
wg mnie nie, byc moze udaloby si sie go wstawic pionowo przy zlozonym jedym fotelu z 3 rzedu. i nie moge niestety tego sprawdzic poniwaz ja mam wersje 5os :-(.
Pozdrawiam,
//M
Stary 12-10-2009, 16:27   #109
mano

Cytat:
Napisał be_rcik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trudno samemu założyć mocowania na górze?
Trzeba mieć coś specjalistycznego, czy po prostu w odpowiednim miejscu się przecina się podsufitkę i coś wkręca?
wystarczy nozyk, wycinasz otwor wg szablonu i wciskasz wen dostarczona wraz z siatka zaslepke. to wszystko...
//M
Stary 12-10-2009, 20:34   #110
bchmiel

Cytat:
wg mnie nie, byc moze udaloby si sie go wstawic pionowo przy zlozonym jedym fotelu z 3 rzedu. i nie moge niestety tego sprawdzic poniwaz ja mam wersje 5os :-(.
Pozdrawiam,
//M
No nic, pozostaje mi więc przymierzyć wózek w salonie. Właśnie zdecydowaliśmy się na kupno takiej Teutonii, pozostaje tylko znaleźć do niej gondolki+śpiworki na zimę, więc będzie co przymierzać. Na razie wiem tyle, że do Mundka wózek wchodzi.
Jak S-max okaże się za mały, przymierzę się do Galaxy. Albo poszukam innej marki.

Pozdrawiam
Bartek
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania