Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|podkarpacka
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-10-2009, 22:35   #1
BRUNO
ford::beginner

Model: FOCUS
Silnik: 1,6 TDCI 90KM
Rocznik: 2006
Domyślnie ASO czy NIE

Według Was gdzie najlepiej naprawiać bądź serwisować Forda.
Podzielcie się własnymi doświadczeniami ..może jakiś adres na dobrego mechanika podacie w Rzeszowie bądź okolicy.

BRUNO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2009, 20:33   #2
czekoladowymis

Model: mondeło mk2
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: sierpień 1997
Domyślnie Odp: ASO czy NIE

z doswiadczenia własnego wywnioskować mogę iż najlepszy i wydawać bysie mogło najuczciwszy jest RZESZÓW na ul. Mieleckiej bodajże Głuszek sie nazywa chyba

jesli chodzi o majstrowanie w silniku disla

przy zawieszeniu sam staram sie w miare mozliwosci i umiejetnosci cos grzebac wiec nie jestem w stanie nic na ten temat powiedzieć

nie polecał bym mechanika który miesci się pod wiaduktem sląskim jak robiłem wymianę tarczy sprzegła to zgubił mi korek od oleju w skrzyni biegów i bez oleju mi auto oddał do uzytkowania - bądx nie dokrecił korka i zgubiłem co na jedno wychodziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

edit dla tych co nie doczytali mego postu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez czekoladowymis ; 28-10-2009 o 14:35
czekoladowymis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-10-2009, 15:26   #3
BRUNO

Mielec to nawet nie tak daleko.
Ja polecam lakiernika na Armii Krajowej obok ASO Forda. Koledze bardzo ładnie polakierowali tylną klapę oraz dokonali kilku zaprawek. Polecam
Stary 19-10-2009, 11:03   #4
noon01
ford::average

Model: Focus
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1999

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

polecam !!!

http://img222.imageshack.us/img222/1908/55986957ky6.jpg
noon01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2009, 13:31   #5
BRUNO

Tak słyszałem o tym warsztacie.dobre opinie
Stary 28-10-2009, 14:36   #6
czekoladowymis

Model: mondeło mk2
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: sierpień 1997

a jak cenowo sie przedstawia robocizna u kaszuba??
czekoladowymis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2009, 16:47   #7
massiwo

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008

a moze jakis podwieszony na temat serwisow aso polecanych przes userow forum, widzialem temat z lista userow nowego mondeo, czyli mk4 chyba ponad 100 osob, gdzies musza serwisowac, nie mowiac juz o innych modelach, generalnie malo jest tematow uporzadkowanych, malo prezentacji krok po kroku jak sie czyms zajac...
duzo trzeba szukac, a jak sie znajdzie to sporo tez linkow nie hula Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. takze warto czasem pomodzic moderatorzy

i ankiety, co to za ankieta!? jak sie wchodzi na ankiete i widzi pierwsza strone to powinna byc jakas lista procentowa, co mam czytac 20-30stron i sumowac sobie ile osob cos tam cos tam!?
massiwo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2009, 18:18   #8
BRUNO

Cytat:
Napisał massiwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a moze jakis podwieszony na temat serwisow aso polecanych przes userow forum, widzialem temat z lista userow nowego mondeo, czyli mk4 chyba ponad 100 osob, gdzies musza serwisowac, nie mowiac juz o innych modelach, generalnie malo jest tematow uporzadkowanych, malo prezentacji krok po kroku jak sie czyms zajac...
duzo trzeba szukac, a jak sie znajdzie to sporo tez linkow nie hula Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. takze warto czasem pomodzic moderatorzy

i ankiety, co to za ankieta!? jak sie wchodzi na ankiete i widzi pierwsza strone to powinna byc jakas lista procentowa, co mam czytac 20-30stron i sumowac sobie ile osob cos tam cos tam!?
Cytat:
Napisał massiwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
duzo trzeba szukac, a jak sie znajdzie to sporo tez linkow nie hula takze warto czasem pomodzic moderatorzy
to do moderatorów czyli nie tutaj.
Stary 29-10-2009, 13:55   #9
marekmak
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009

Skoro mały ruch w wątku to taka historyjka.
Gdy kupiłem Focusa to pojechałem do ASO Rzeszów Armii Krajowej go sprawdzić (wiem nie ta kolejność, najpierw się sprawdza, potem kupuje...). Coś tam podłubali porobili powiedzieli że OK. Ja poprosiłem by powiedzieli mi co poprzedni właściciel naprawiał w ASO (a wiem że przynajmniej raz naprawiał) bo chciałbym wiedzieć czy samochód nie miał poważnych problemów, co było naprawiane itd. Dowiedziałem się że takich danych mi nie udostępnią ponieważ obowiązuje ich ochrona danych osobowych !!! Ja na to że danych osobowych poprzedniego właściciela nie potrzebuję bo to mam w umowie, chcę informację o stanie auta. I tak skończyła się moja współpraca z ASO.
marekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2009, 18:02   #10
Kamillo

Model: Mondeo ST 200 / Focus MkII Kombi
Silnik: 2.5 V6 / 2.0 Tdci @170KM
Rocznik: 2000 / 2007

Cytat:
Napisał czekoladowymis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z doswiadczenia własnego wywnioskować mogę iż najlepszy i wydawać bysie mogło najuczciwszy jest RZESZÓW na ul. Mieleckiej bodajże Głuszek sie nazywa chyba

jesli chodzi o majstrowanie w silniku disla

przy zawieszeniu sam staram sie w miare mozliwosci i umiejetnosci cos grzebac wiec nie jestem w stanie nic na ten temat powiedzieć

nie polecał bym mechanika który miesci się pod wiaduktem sląskim jak robiłem wymianę tarczy sprzegła to zgubił mi korek od oleju w skrzyni biegów i bez oleju mi auto oddał do uzytkowania - bądx nie dokrecił korka i zgubiłem co na jedno wychodziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

edit dla tych co nie doczytali mego postu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pod wiaduktem jest conajmniej 3ch mechanikow jesli mowa o tym samym Ja np jestem zadowolony ze starszego Pana (Wieslawa) Wymienilem u niego sprzeglo, tarcze przod, klocki,lozyska tyl, filtry oraz simering Odpukac no problemo i cenowo konkurencyjnie!!!
Kamillo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania