Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-10-2009, 21:16   #11
mizi_dr
ford::average

Model: FOCUS II
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: regeneracja napinaczy pasów bezpieczeństwa

Wprawdzie nigdy nie miałem okazji widzieć z bliska kokpitu w FFII po wystrzale poduszki i nie wiem jak jest skonstruowana (opieram sie na zdjęciach z netu) ale wydaje mi sie ze regeneracja to kiepski pomysł chyba ze nie załozysz ładunku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Cała rzecz polega na tym zeby poducha odpalila i została skierowana w odpowiednim kierunku a jeżeli regeneracja zostanie przeprowadzona zle i któryś z elementów zaslepiajacych poduszkę bedzie źle spasowany, inaczej przygięty, miejsca zgięcia podczas pierwszego wystrzału mogą być osłabione miejscowo i poducha pójdzie w niewłasciwym kierunku/źle się rozłoży i jeszcze krzywde może zrobić zamiast uratować życie.

mizi_dr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-10-2009, 21:22   #12
Amar_2006

Model: Focus II TDCI 90KM
Silnik: 1.6

Cytat:
Napisał alex2006 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Amar_2006-skoro jesteś tego pewien to nikt Ci nie zabroni montować taką regenerowaną deskę.Ja bym jednak na fotelu pasażera żony nie posadził-teściową moze takGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.W twoim przypadku już są problemy z poduchami-koszty ogromne.Sa rózni magicy grzebiący z AIR-BAGAMI tylko jak ktoś kiedyś dozna poważnych uszkodzeń ciała z powodu niedbalstwa lub cieńcia kosztów to do kogo sie zwrócisz po odszkodowanie?-do Forda?Czy na taką regenerowaną deske dostaniesz fakture lub jakiś certyfikat jakości i bezpieczeństwa-nie sądzę.Po za tym za regenerowaną 750 zł,za nowa 1600 zł więc moim zdaniem gra nie warta świeczki-tu masz link:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
No mowilem ze jak taka regeneracja bedzie taka ze wstawia mu kawal metalu to moze urwac glowe....Ja kolego mialem taka przygode wiec wiem jak to wyglada a szczegolowo mowiac to jak poduch eksploduje cio w glowe to naprawde nie wiesz gdzie jestes bo glowa boli od samego huku nie wspomne o uderzeniu.....

Takze uwierz ze konsola nawet gdyby byla z gurbego plastiku to rozwali w drobny mak....to jest tak ogromna sila i szybkosc poniewaz musi wyprzedzic uderzenie nawet przy ogromnej predkosci....ja raz dostalem w poduszka gdy drzwi byly otwrte od auta i przedmiot ktory trzymalem wyladowal 3 metry od auta wiec wyobraz sobie w jaki sposob muisalaby byc regenerownw deska zeby ja cala wyrwalo.....
Amar_2006 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-10-2009, 21:50   #13
alex2006

Imię: Grzegorz
Model: Focus
Silnik: 1.6 125 KM
Rocznik: 2016 grudzień

Cytat:
Napisał mizi_dr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wprawdzie nigdy nie miałem okazji widzieć z bliska kokpitu w FFII po wystrzale poduszki i nie wiem jak jest skonstruowana (opieram sie na zdjęciach z netu) ale wydaje mi sie ze regeneracja to kiepski pomysł chyba ze nie załozysz ładunku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Cała rzecz polega na tym zeby poducha odpalila i została skierowana w odpowiednim kierunku a jeżeli regeneracja zostanie przeprowadzona zle i któryś z elementów zaslepiajacych poduszkę bedzie źle spasowany, inaczej przygięty, miejsca zgięcia podczas pierwszego wystrzału mogą być osłabione miejscowo i poducha pójdzie w niewłasciwym kierunku/źle się rozłoży i jeszcze krzywde może zrobić zamiast uratować życie.
Dokładnie Kolego o to mi chodziło!Nikt z regenerujących nie da ci 100% pewności,ze poducha po wystrzale ułoży sie tak jak trzeba.Poza tym te regenerowane deski to przedewszystkim handlarze kupują bo koszty trza ciąć,a przecież "deska taka sama"-tylko kogoś innego życie ma uratowac,a nie handlarza.Nikt z odrobiną rozsadku i wyobraźni takiego czegoś nie wstawi do własnego auta-i jeszcze kto to zmontuje?przeciez nie pan Józek!Tylko jakiś odpowiedzialny warsztat typu np.Bosch lub ASO,a oni nie będą sie bawić z regenerowaną deską-przecież musza dać na tę usługa fakturę-czyli odpowiadają za bezpieczeństwo klijenta.
alex2006 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-10-2009, 21:52   #14
Amar_2006

Model: Focus II TDCI 90KM
Silnik: 1.6

Cytat:
Napisał alex2006 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie Kolego o to mi chodziło!Nikt z regenerujących nie da ci 100% pewności,ze poducha po wystrzale ułoży sie tak jak trzeba.Poza tym te regenerowane deski to przedewszystkim handlarze kupują bo koszty trza ciąć,a przecież "deska taka sama"-tylko kogoś innego życie ma uratowac,a nie handlarza.Nikt z odrobiną rozsadku i wyobraźni takiego czegoś nie wstawi do własnego auta-i jeszcze kto to zmontuje?przeciez nie pan Józek!Tylko jakiś odpowiedzialny warsztat typu np.Bosch lub ASO,a oni nie będą sie bawić z regenerowaną deską-przecież musza dać na tę usługa fakturę-czyli odpowiadają za bezpieczeństwo klijenta.
Tu sie zgodze ze faktycznie ASO tego nie zamontuje....
Amar_2006 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2017, 13:56   #15
focust
ford::amateur

Imię: Bartłomiej
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 Diesel
Rocznik: 2007

Temat jeset już dość stary, ale mam też problem z pasami po małym kuku i zastanawiam się czy można je w jakiś sposób naprawiać lub regenerować na stronie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pisze że naprawiają pasy bezpieczeństwa, zastanawiam się jednak czy rzeczywiście tak jest, ma ktoś jakieś doświadczenia?

Ostatnio edytowane przez focust ; 14-10-2023 o 09:23
focust jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2017, 14:29   #16
Hooch180
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ja bym się nie bawił w regenerację urządzeń bezpośrednio odpowiedzialnych za moje życie przy wypadku.
Hooch180 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2017, 17:55   #17
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017

Czy wszyscy zdrowi na umyśle-napinacz na Allegro kosztuje 100 zł
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz