![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Panowie jedna kwestia dotycząca ustawienia wskazówek po przeróbce oświetlenia w zegarach. (Oczywiście bez założonej przedniej szybki)
1. Zapamiętać dokładnie gdzie była wskazówka poziomu paliwa (można zrobić zdjęcie) i ustawić ją tak samo na włączonym zapłonie. 2. Wszystkie trzy pozostałe wskazówki ustawia się na zero przy włączonym zapłonie (najlepiej to robić na zimnym silniku ze względu na wskazanie temp. silnika, powinna być ustawiona dokładnie pierwsza kreska) 3. Na koniec zrobić test wskaźników czy wszystkie stoją dokładnie na ostatniej kresce |
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Powiem Ci, że zrobiłem tak z prędkościomierzem i obrotomierzem i nie było tak łatwo. Lepiej mi było celować w maksymalną wartość po teście zegarów. Ale to może tylko mi tak.
Co do wskaźnika temperatury, to wolę jednak ustawiać na maksa, Walczyłem opisaną przez Ciebie metodą i niestety średnio zdawało to swój egzamin. Ale tak naprawdę chyba metod będzie tyle ile modyfikujących. Ważne, by finalnie każdy miał ten sam efekt. Ważna kwestia którą poruszył jendrekmak to zrobienie zdjęcia aktualnego stanu. Mało tego - zróbcie sobie też zdjęcie maksymalnego wychylenia przy teście zegarów PRZED próbą. To też może być pomocne. |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
Cytat:
a co do wskazówki paliwa-zawsze można zalać bak do końca i ją ustawic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-04-2009
Model: Mdo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
Cytat:
mam biale, moze zdjecie nie do konca oddaje barwe. Niewazne. Wlasnie poprawilem sobie wskazowke obrotomierza i juz nie przeklamuje. Co do podswietlenia to wjechales mi na ambicje Polarny i zmodyfikowalem to i zastosowalem troche inne diody: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i juz troche lepiej jest bo wskazowki sa podswietlone, chociaz troche nierownomiernie podswietlone sa zegary. Najlepsze bylyby diody FLUX pzdr Maciek
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Aż z niedowierzaniem otworzyłem Photoshopa i sprawdziłem kolor jaki widzę. Myśle - dobra, może mam coś z oczami i białe robi mi się niebieskawe. Sprawdzam w PSie więc kolory bazując na Towim zdjęciu i ... również PS pokazuje niebieski (między innymi #8b99b6). Tak więc ze mną wszystko OK (-: Być może jednak to zdjęcie. Tak czy inaczej mamy ustalone - jest białe i już (-:
Co to za diody FLUX? Które to? Bo na allegro co druga dioda nazywa się FLUX. Ja się zastanawiam nad taką diodą: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Być może ona wykona całą robotę? Inne, które jeszcze zwróciły moją uwagę to: - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (ale ta chyba nierównomiernie doświetla tarcze), - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (ta ma ciekawy rozkład), - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Huh ... to chyba tyle. Sądzę, że najlepszy sposób to metoda prób i błędów. Czyli wsadzanie kolejnych diód i sprawdzanie jak to się ma w praktyce. Szkoda tylko, że niektóre kosztują 10zł, bo to tak średnio kupić, by później wywalić. A pytanie - co masz na miejscu tych małych W1.2W? Oryginalne żaróweczki, czy tam też wstawiłeś LEDy? Ostatnio edytowane przez Polarny ; 15-11-2009 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
A tak przy okazji - jak coś zmienisz, to rzuć zdjęcie. Może być z komórki, byleby można ocenić jak dana dioda zachowuje się.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
maestro06 - przeczesałem tak na szybko ten temat i niebardzo wiem co mam w nim szukać. Jak możesz to napisz co konkretnie podrzucasz z tego tematu.
|
|
|
|
|
|
#59 | |||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-04-2009
Model: Mdo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
Czołem,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pzdr Maciek
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn
|
|||
|
|
|
|
|
#60 | |
|