![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
F1 fan
![]() Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019
|
Będąc kiedyś przypadkiem w ASO proponowali mi uruchomienie w swiatłach opcji ,,szweckiej,, za 120 zł. Podziękowałem...,zresztą od dawna mam wyrobiony nawyk zapalania świateł, jeżdziłem z włączonymi kiedy jeszcze nie były obowiązkowe.
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-02-2009
Model: FORD MONDEO COMBI
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Bardzo mnie cieszy ze macie tak świetnie ustawione światła, że wam świeca po przekręceniu zapłonu i w trakcie rozruchu silnika także.Ciekawe co na to akumulator z którego pobierany jest prąd na te światła jeszcze przed fazą rozruchu.Jeśli jest nowy to wszystko w porządku bo ma wystarczająco power-u żeby zakręcić rozrusznikiem ,tylko co w momencie kiedy jest zima i aku nie ma juz swojej pełnej sprawności.Pół biedy jeśli to benzyna, ale z dieslem już nie będzie tak kolorowo zwłaszcza kiedy wiekszą część prądu zużywa na grzanie świec żarowych.Nadal to takie świetne rozwiązanie?Jeśli tak to już nie mam żadnych uwag:] Argument że Audi i Mercedes tak ma, ma świadczyć o tym że to takie super?Ręce opadają.
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-11-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 115
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Bez urazy, ale wcześniej pisałeś, że xenony podczas rozruchu są ble, bo się załączają i wyłączają, co je szybko wykończy. Teraz, że ble, bo pobierają gigantyczny prąd podczas tego rozruchu. Każdy może mieć swoje zdanie, ale spróbujmy spojrzeć na fakty, a nie mity... |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-11-2008
Model: Mondeo Ghia/Fiesta Ghia
Silnik: 2.0/1.4
Rocznik: 2001/2002
|
Ja tylko dodam, że mam w aucie jeszcze fabryczne ako (8-letnie). Jakoś mu nie zaszkodziło...
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-10-2009
Model: Mondeo Ghia/Mondeo ST220/ Mondeo MKIV Wszystkie kombi
Silnik: 2,5 benzynka V6/3,0 220KM/ 2,5T
Rocznik: 2004/2007/2009
|
Witam, mam MK2 i MK3, kupione w szwecji, tutaj mieszkam. Światła są włączone cały czas. Kiedy są w pozycji"0" w MK2 nie działa podświetlenie zegarów, muszę je przełączyć kiedy sie ściemnia. w MK3 wszystko świeci, tylko nie działają spryskiwacze reflektorów w pozycji "0". Ale w obu podczas rozruchu gasnął, nie zauważyłem, żeby był to jakiś problem, fakt po przekręceniu kluczyka, czekam na zgaszenie kontrolek i w tym czasie światła świecą , kiedy odpalam, gasnął, żeby po chwili znów się zapalić, tylko tyle. nie mam z nimi problemów. A z akumulatorami, to jest tak, że właściwie 3 lata i zmiana. jak tylko słyszę, że coś jest nie tak , od razu wymiana i nie ma problemy, zmia, lato, diesel, czy benzynka.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-11-2008
Model: Mondeo Ghia/Fiesta Ghia
Silnik: 2.0/1.4
Rocznik: 2001/2002
|
Widzisz w moim Mondku (przywiezionym takjak wspomniałem ze Szwecji) w położeniu 0 spryski działają.
Ostatnio edytowane przez aras77 ; 01-12-2009 o 20:20 |
|
|
|