Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-12-2009, 16:24   #121
taxidriver
ford::professional

Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
Domyślnie Odp: Ile Wam Pali?

Cytat:
Napisał Przemek_PC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
silnik 1,9TDI jest cichy ale przy okazji jakiegoś tematu wyszło że jest głośny
Jest głośny jak cholera miałem tdi 2.5 omege 6 garów i on był cichy a szmelcvagen klekoce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał hexe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
SGA z silnikiem 1,9 TDI, gdzie do tej pory wszyscy się nad podziw brandzlowali jakie to one nie są oszczędnie
nie wiem jak u innych nogi za lekkiej nie mam ale max trasa wychodzi 5-6.2 l/100km
miasto tak od 7 do 8.5 l/100 mierzę raczej na większych odcinkach 2000-4000 km .tak jest łatwiej policzyć faktyczne spalanie nie na odcinku 100 km to nic nie daje.

taxidriver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2009, 17:37   #122
Soku
ford::average

Model: MK-I
Silnik: 2,3
Rocznik: 99-00

A u mnie 13 - 15l pb95 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CKM Włókniarz
Soku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2009, 22:28   #123
bart07
ford::advanced

Model: Sharan
Silnik: AUY Tiptronic
Rocznik: 2003

Miało być 20kkm oczywiście. Porównujemy TDI Tiptronic z wersją benzynową z manualną skrzynią. Wartości spalania o tej porze roku są, delikatnie mówiąc niemałe. Wcześniej pisałem o przelotach 1000 - 1100 na zbiorniku. Bez specjalnego oszczędzania.
Bart
bart07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2009, 22:29   #124
Kinematick
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Ford Galaxy mk2 ghia
Silnik: 2,0 TDCi, 140 koni
Rocznik: 2007

Hmm, a to moje "cuś" srebrne pali na trasie +/- 6.5 litra przy predkościach kolo setki (jeżdżę z tempomatem, jeśli fachowcom robi to różnicę ;p )
Co ciekawe, robiąc experymenty wyszło mi w praktyce, że najoszczędniejsza jazda jest przy 80 kilometrach na 4 biegu. wtedy srednia wychodzi mi jakies 5.5 - 6 litrów. W mieście wole tego nie mierzyć, bo jeśli jeżdże po mieście to mam duże obciążenie (rzędu 200-300 kilo minimum)... Ale wtedy chla jakieś 9 litrów mniej więcej.
I nawiasem mówiąc jestem w tej mniejszości, która z uporem maniaka twierdzi, że gaz jest dobry do kuchenek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kinematick jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2009, 22:51   #125
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97

hexe przestań Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2.8 jest relatywnie tani na trasie ale w mieście to koszmar jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeżdżę teraz alfą 1,8 i ona mnie kosztuje mniej niż połowa tego co galaxy myślę, że spalanie jest na poziomie tego TDI tyle, że ja tylko na benzynie, ale nie wierzę, że twój pali tyle gazu ile mój benzyny (mówimy o 3miejskich korkach)
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2009, 22:55   #126
bart07

Podejrzewam, że duże spalanie w TDI to wartości średnie, a dla 2.8 to minimalne jakie się udało uzyskać lub pobożne życzenia, albo miasto ma przebiegi 100 km przy średniej 60 km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bart
Stary 09-12-2009, 09:32   #127
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

Dokładnie a podaje np swoje spalanie z zimy - obecnie jak chodzi piecyk...latem trasa 1000km!!!jazda ok 100-120 + autostrada 140 na jednym baku kolo 1000km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 09-12-2009, 10:12   #128
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97

no to ja też przejechałem 900 na jednym baku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jechałem nie przekraczając 110 a bak przelałem o 12 litrów. To był koszmar bo przez te 900 się tylko raz zatrzymałem... bo ie było po co stawać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-12-2009, 11:02   #129
hexe
ford::average

Model: Sharan Carat
Silnik: Różowy autobus VR6 + LPG
Rocznik: 1996

Dane jakie podałem dotyczą teraźniejszego okresu czyli tej prawie że zimy. Tankuję zawsze na tej samej stacji więc odpadają różnice dystrybutorów. Codziennie robię około 30-50 kilometrów w korkach czyli jadąc do biura z Gdańska do Sopotu i wieczorkiem z powrotem. W tzw międzyczasie zdarza mi sę gdzieś wyskoczyć z biura. Rano korki takie sobie wieczorkiem koło 18 niestety masakra. I nadal nie zdazyłem wymienić lambdy która jest padnięta, świec i przewodów. Podejrzewam że będzie palił troszkę mniej ale podaje dane realne a nie takie jakie może mogą być. Zliczanie z tankowań raczej nie przekłąmuje wartości jak z komputera.
Stary 09-12-2009, 11:07   #130
bart07

To potwierdza wcześniejsze wypowiedzi. 2.8 potrafi być oszczędny. TDI potrafi spalić. Z rególy jest troszkę inaczej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bart

Jak się cieszę, że nie mieszkam JUŻ w 3mieście. Moje trasy mają 2 km. Pali jak smok, ale tankuję raz w miesiącu.

Ostatnio edytowane przez bart07 ; 09-12-2009 o 11:09
Odpowiedz

Zasady postowania