Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-12-2009, 05:52   #1
mysza123
ford::amateur

Model: focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
Domyślnie jbl?

Czesc, czy mozecie mi doradzic - zbieram skrajne opinie na temat tej marki i nie wiem co o niej sadzic... chcialam zakupic zestaw ktory bardzo mi odpowiada do mojego focusa, ocencie proszę czy warto...
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

mysza123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-12-2009, 08:13   #2
Hashenty
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: jbl?

Na pewno będzie grało lepiej niż fabryka. Ale KONIECZNIE wygłusz drzwi jeśli chcesz montować lepszy sprzęt. Ja bym na Twoim miejscu założył odseparowany system na przód, i do tego małego suba 10" do bagażnika.
Hashenty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-12-2009, 13:56   #3
deka76
ford::beginner

Model: Focus II Kombi (Ghia+Denso)
Silnik: 1.6 TDCI (110KM)
Rocznik: 2005

Zwolennicy JBL-a napiszą żebyś brał ten zestaw ,a ja zaproponuję tak jak kolego wyżej - 16cm zestaw odseparowany na przód (za 200-500zł można kupić coś sensownego z markowego sprzętu np.Hertz,Helix,czy z droższych np.DLS , itp.) ,do tego jakiś wzmacniacz 4CH do 500zł i ewentualnie skrzynkę ,jakby Ci brakowało basu.Tył sobie daruj ,jak chcesz żeby to dobrze grało.W zależności od tego ile wydasz na głośniki (zakładam że nie więcej niż 300zł) ,spokojnie wystarczy Ci pieniędzy na wzmacniacz.
Jak słusznie zauważył kolega Hashenty ,nie zapomnij o wygłuszeniu drzwi i podłączeniu wszystkiego lepszymi kablami niż fabrycznie ,bo inaczej ta wymiana nie będzie miała większego sensu.
deka76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-12-2009, 23:45   #4
FOX2
ford::average

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 125HP
Rocznik: 2003

deka76 ma rację. Istnieje na rynku sporo producentów, z dużo gorszym zapleczem marketingowym. Nie mniej jednak często ich wyroby są lepsze od "medialnej komercji" typu np. JBL. Posiadając już ponad 1000zł to można przyzwoity sprzęt zakupić. Można wejść w półkę 500-600zł za zestaw głośników. Resztę na wzmacniacz. W sumie wybór jest prosty, za taką kasę to DLS R6A. Jaki do tego wzmacniacz? No tu już wybór jest trudniejszy. Przy odpowiednim wzmacniaczu, wygłuszeniu i okablowaniu uwierz, że nie potrzebny będzie subwoofer. Chyba, że lubisz słuchać mocno to polecam EarthQuake Magma 15, chociaż to już może się na zdrowiu Twoim i Twojego auta mocno odbić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
FOX2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania