![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002
|
nkluivert dasz rade rozwinac temat co on tam zrobil z tym kompem?
|
|
|
|
#52 | |
|
![]() Zarejestrowany: 27-04-2009
Model: Mondeo IV Titanium X
Silnik: 2.0 tdci 143km
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002
|
tez mam przed liftem i wymiana malego termostatu nie dala efektu
nkluivert jakbys kiedys sie dowiedzial co to za soft byl to daj znac
|
|
|
|
#54 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001
|
nkluivert a skąd ten magik jestGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#56 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-10-2009
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDDi 115 KM
|
Witam, wymieniłem ostatnio płyn chłodniczy i mały termostat mała zmiana jest ponieważ zaczął się nagrzewać na wolnych obrotach ale jak tylko rusze falowanie zaczyna sie na nowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 90 stopni łapie również jak sie go troche przegoni ale to efekt krótkotrwały jak tylko odpuszczam gaz zaraz wskazówka temperatury opada... Zastanawiam się nad wymianą dużego termostatu, a może wgranie nowego softu pomoże tylko czy znajdę podobnego magika w Warszawie...
|
|
|
#58 |
|
![]() Imię: Michał
Model: ?
Silnik: ?
Rocznik: ?
|
Robson646 miałem dokładnie to samo, też wymieniłem najpierw mały termostat, później płyn (tak profilaktycznie) a ok. dwa tygodnie temu duży termostat i to dopiero pomogło. Teraz jest ok.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-02-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2003
|
u mnie wolno się nagrzewał i chyba występowało falowanie, ale w mieście na krótkich odcinkach nie było ewidentne i jakoś jeździłem, ale przy mrozach po -18, trasa ponad 100km i spokojnej jeździe (nie dało się inaczej) nie nagrzał się do 90 i trzeba było coś zadziałać.
Po pierwsze wyjęte oba termostaty i sprawdzone metodą chałupniczą (nie miałem dostępu do termometra): termostaty zanurzone w wodzie i powoli podgrzewane. jak zaczęły się otwierać można było bez problemu łapę wsadzić do wody... a na dużym napisane, że otwiera się przy 88 stopniach... więc raczej na pewno są uwalone. Co nawet nie dziwi, biorąc pod uwagę awarię pompy wody w lato - może uszkodziła je bardzo wysoka temperatura w układzie? A co do zmian w oprogramowaniu? Chętnie dowiedział bym się więcej, bo właściwie to czym w tym układzie steruje komputer? Elektrycznym podgrzewaczem na podstawie temperatury zewnętrznej, coś jeszcze? Na marginesie dodam, że ostatnio wymienione 2 świece w elektrycznym podgrzewaczu wody i do 60 stopni nagrzewa się zauważalnie szybciej. Moja teoria jest taka, że wtedy otwiera się duży obieg (znacznie za wcześnie) i temperatura w dół. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-10-2009
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDDi 115 KM
|
No nic poczekam do matki boskiej pieniężnej i wymienię duży termostat mam nadzieję że to pomoże i rozwiąże problem z temperaturą....
Po wymianie dam znać co z tego wyszło....
|
![]() |
|
|
|