![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-09-2008
Model: Fiesta
Silnik: 1.6 Duratec Ti-VCT
Rocznik: 2012
|
proste do sprawdzenia scicnac waz dolny chlodnicy (zmniejszysz przeplyw plynu) i silnik sie zagzeje,jesli tak to termostat do wymiany.
swoj zmienilem w Polsce a padl na trasie do Polski w nocy -20,tektura nic nie dala scisniecie waza tak. termostat otwieral sie przy okolo 30 stopniach. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
![]() Zarejestrowany: 16-07-2008
Model: Ford Fokus C Max
Silnik: benzyna-1,6
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-05-2007
Model: FORD GALAXY
Silnik: 1,9 TDI ( 110 KM )
Rocznik: 1998
|
Witam. Mam podobny problem tzn>
Galx moj rozgrzewa się po przejechaniu ok 10 km i temperaturka jest na NORM ale nie na środku ( doda ze dogrzewacz jest ale jest wyłączony ) i jest w kabinie ciepło ładnie nagrzewa się w środku.... Lecz gdy tylko stanę i samochód chodzi na obrtoach nie ma szans żeby się w środku nagrzalo Co może byc przycyzna ??? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Galaxy MK1
Silnik: 2.0B
Rocznik: 2000.01.28
|
Nie wiem jak jest w tdi ale w benzynach rurki do tylnej nagrzewnicy mają ok 5m długości i stanowią chłodnicę bo zawór jest przy nagrzewnicy nie przy bloku i płyn cały czas krąży. Ja swoje zaizolowałem jak z linku z sga [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i poprawa jest ale można po bloku rurki zaślepić i podobno jest super
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
![]() Zarejestrowany: 16-07-2008
Model: Ford Fokus C Max
Silnik: benzyna-1,6
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Galaxy MK1
Silnik: 2.0B
Rocznik: 2000.01.28
|
Tak, rurki są przed termostatem i do nich płynie płyn a czy tam jest pompka to tego nie wiem, ale włącznik raczej uruchamia zawór na nagrzewnicy a jeżeli jest wyłączony to płyn krąży w rurkach z pominięciem nagrzewnicy (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić i uświadomić). Wywnioskowałem to po tym iż, u mnie rurki są po rozgrzaniu motoru zawsze są gorące. (już było to kiedyś poruszane)
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
Macie klimatronik czy manualną klimę? Jeśli manualną to czy po odpaleniu silnika od razu ustawiacie temp. na maks. i nawiew również?
|
|
|
|
#28 | |
|
![]() Zarejestrowany: 22-12-2009
Model: Galaxy mk2, Focus mk1
Silnik: 1.9 TDI (AUY), 1.6 NoPB
Rocznik: 2001, 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
A zrób eksperyment i ustaw na zimne powietrze albo w ogóle wyłącz nawiew.
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Galaxy MK2
Silnik: 2.3 noPb
Rocznik: 2001
|
Ja ustawiam nawiew na 2-3, max grzanie, ale tył wyłączam. Motor zagrzewa się błyskawicznie - już pisałem o tym. 2-3km i wskazówka jest w 1/3 skali. Kolejne 2-3 i mam 90st. Smaczku dodaje fakt, że mam lpg, gdzie trzeba podgrzać elementy instalacjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Galaxy pod względem rozgrzewania silnika i ciepła wewnątrz jest najcieplejszym autem jakie kiedykolwiek miałem. Dla porównania matiz mojej żony, który ma silnik od kosiarki i malutki układ chłodzenia potrzebuje 2x większego dystansu, by złapać prawidłową temperaturęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|