![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#331 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1.9 TDI 90KM ANU
Rocznik: 2001
|
![]()
Biker coś mi sie zdaje,że byś chciał swoje MKII na F-16 przerobić!!!:Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niezłe ziółko z Ciebie!!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to by trza było z Rosjanami gadać!a tak poważnie to nie wiem czy jest sens nasze Galaktyki to auta rodzinne nie ścigacze!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-10-2009
Model: sharan smax
Silnik: 1,9 140 km -ford 163km
Rocznik: 1998-2012
|
![]()
Potrzebuję info jak i czy wogóle można aktywować sterownik silnika aby mógł obsługiwać dodatkowe ogrzewanie elektryczne.Są to 3 świece żarowe zastosowane w silnikach tdi (nie w SGA bo mamy dogrzewacz spalinowy)które dogrzewają płyn.
Kanał 16 odpowiada za ten system ,u mnie niestety same zera więc wygląda na wyłączony. Nie wiem też które piny w ECU będą sterowały przekaźnikami ale z tym bym sobie poradził gdybym uruchomił tą funkcję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 11-07-2006
Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
Rocznik: 1999
|
![]()
Lepiej zobacz ile taki układ pobiera prądu, ja to bratu w skodzianie odpiłąem bo jeździ trasy 5-6 kilometrów do pracy i z powrotem i w te mrozy to miał problem zapalić auto (akumulator też nie był pierwszej nowości)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: Sharan Carat
Silnik: Różowy autobus VR6 + LPG
Rocznik: 1996
|
![]()
Poratujta Pany bo normalnie o tego czytania o VAGu to juz oczopląsu dostaję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam VAGa i programik Polski Vag 4,9. Łączy mi się z autkiem pięknie ale jak tym cudownym ustrojstwem odczytać wartości temp cieczy podawane na komputer i na wskaźnik?? Podejrzewam ze jeden z czujników padł i za diabła nie wiem jak dojść który Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jezeli można to tak łopatologicznie poproszę dla prostego człowieka znad morza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#335 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 | ||
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
Wkleje to tutaj bo sie moze bardziej nadaje do diagnostyki, może i ty coś podłapiesz, chociaż to odnosiło sie do TDI, ale nie wiem jak to pójdzie w benzynie, ale jak się łączysz... Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: SHARAN MKII Cruise
Silnik: BVK
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Pacific tdi ; 04-02-2010 o 01:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: Sharan Carat
Silnik: Różowy autobus VR6 + LPG
Rocznik: 1996
|
![]()
Dzięks Stefano w co tam tylko lubisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydrukuję sobie rozpisku i polecę ze ściągą pogadać poważnie z autkiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#339 |
![]() Zarejestrowany: 30-10-2009
Model: sharan smax
Silnik: 1,9 140 km -ford 163km
Rocznik: 1998-2012
|
![]()
Kolego marwyk dzięki za odp .Układ ten pobiera max. w granicach 30-35A i nie powinien wyładowywać akumulatora dlatego ze jest na tyle inteligentny ze komp steruje dwoma przekaźnikami dużej i małej mocy .Czyli wie np. o obciążeniu alternatora (grupa 16 pierwsze okno) i odpowiednio dołącza lub odłącza 1 lub 2 świece. Więc gdybym potrafił zaktywować tą funkcję to napewno to założe a jak nie to albo osobny wyłącznik albo zmiana podgrzewacza na D5WZ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
![]() Zarejestrowany: 21-12-2009
Model: galaxy
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 1997
|
![]()
Witam koledzy i mam pytanko
czy udostępnił by mi ktoś VAGa do mojego TDI z okolic Śląskich - Zabrza ? Nawet jeśli z dalszych okolic to tez nie ma problemu bo w końcu moja galaktyka jest na chodzie i lubi podróże Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
diagnostyka , elektryka , interfejs diagnostyczny , kod |
|
|