Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Kuga
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-02-2010, 10:15   #51
TomiGP
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Ford KUGA
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Usterki występujące w Kudze

Cytat:
Napisał jaro8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie wysiada napęd na tylne koła. Na parkingach jest teraz dużo śniegu więc przeważnie parkuję tam gdzie autami z niższym zawieszeniem nie ryzykują. Tak gdzieś trzy, cztery minuty pięknie obraca Kuga wszystkimi kołami i po tym czasie tylko ciągnie przód. Postoi auto jakieś parę godzin i znowu jest napęd na wszystkie koła. Tak od trzech dni. Czy ktoś coś takiego zauważył u siebie ?
z tego co wiem sprzeglo Haldex szybko sie nagrzewa i byc moze jest jakis system ktory je oszczedza przed przegrzaniem i w zbyt wysokiej temp. rozlancza zeby sie nic nie stalo.

TomiGP jest offline  
Stary 02-02-2010, 10:20   #52
TomiGP

Imię: Tomasz
Model: Ford KUGA
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał Jakoob Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spryskiwanie przedniej szyby w Kudze jest dalekie od ideału. Dysze da się regulować, ale jeśli podniesie się je wyżej to płyn zahacza o rant maski i nie myje. Jak się da ciut niżej, pół milimetra od przyhaczania to na postoju nie pryśnie wyżej jak do połowy, max 60% wysokości szyby. Przerobiłem temat osobiście i uważam że to rozwiązanie jest kiepskie, bo w trakcie jazdy szyba jest spryskiwana za nisko.

Przy okazji, czy u Was po zapaleniu zimnego silnika jak temperatura jest poniżej 4 stopni, to samoczynnie włącza się ogrzewanie przedniej i tylnej szyby?
spryskiwacze to porażka a jezeli chodzi o podgrzewanie szyby to tak jest i jest to bardzo dobre. Z tylną jest tak samo . Jak jechalem i nagle zrobilo sie zimno to w trakcie jazdy ogrzewanie szyb samo sie włączylo i po chwili wyłączylo i dzieki temu nie zaparowywaly szyby. Tak powinno być wedlug mnie i to jest bardzo wygodne.
TomiGP jest offline  
Stary 02-02-2010, 17:47   #53
emare37
Zablokowany

Model: 4 kółka
Silnik: 21KM
Rocznik: 1925

Cytat:
Napisał TomiGP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
spryskiwacze to porażka a jezeli chodzi o podgrzewanie szyby to tak jest i jest to bardzo dobre. Z tylną jest tak samo . Jak jechalem i nagle zrobilo sie zimno to w trakcie jazdy ogrzewanie szyb samo sie włączylo i po chwili wyłączylo i dzieki temu nie zaparowywaly szyby. Tak powinno być wedlug mnie i to jest bardzo wygodne.
koles na AC napisal ze zastosowal filtr paliwa zwrotny 6mm i duzo pomoglo przy spryskiwaczach
emare37 jest offline  
Stary 03-02-2010, 20:24   #54
Przemeq

Model: Kuga->sprzedane
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał emare37 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
koles na AC napisal ze zastosowal filtr paliwa zwrotny 6mm i duzo pomoglo przy spryskiwaczach
Czy możesz dać link?
Przemeq jest offline  
Stary 03-02-2010, 20:51   #55
emare37
Zablokowany

Cytat:
Napisał Przemeq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy możesz dać link?
na pw
emare37 jest offline  
Stary 06-02-2010, 12:34   #56
dumdum1988

Model: Kuga
Silnik: 2.0

Dzis radio odmowilo posluszenstwo, calkowicie sie zwiesilo. Oprocz tego to do bagaznika cieknie mi woda ze spryskiwacza tylnej szyby. W najblizszym czasie na serwis sie wybieram ale napewno nie do katowic (multexim)... Czy Ford wymienia parujace tylne lampy?

Ostatnio edytowane przez dumdum1988 ; 06-02-2010 o 20:21
dumdum1988 jest offline  
Stary 06-02-2010, 16:06   #57
Mleczkins
ford::beginner

Cytat:
Napisał dumdum1988 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzis radio odmowilo posluszenstwo, calkowicie sie zwiesilo. Oprocz tego to do bagaznika cieknie mi woda ze spryskiwacza tylnej szyby. W najblizszym czasie na serwis sie wybieram ale napewno nie do sosnowca... Czy Ford wymienia parujace tylne lampy?
No właśnie mi też parują...
Zgłosiłem, niby rozkręcili, ale nic to nie dało.
Mleczkins jest offline  
Stary 06-02-2010, 19:53   #58
emare37
Zablokowany

Cytat:
Napisał dumdum1988 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzis radio odmowilo posluszenstwo, calkowicie sie zwiesilo. Oprocz tego to do bagaznika cieknie mi woda ze spryskiwacza tylnej szyby. W najblizszym czasie na serwis sie wybieram ale napewno nie do sosnowca... Czy Ford wymienia parujace tylne lampy?
a jakie to radio tak szwankuje? fordowskie czy sony?
emare37 jest offline  
Stary 06-02-2010, 20:22   #59
dumdum1988

Silnik: 2.0

Cytat:
Napisał emare37 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a jakie to radio tak szwankuje? fordowskie czy sony?
Sony
dumdum1988 jest offline  
Stary 07-02-2010, 10:34   #60
Tommi30

Model: Ford Kuga
Silnik: 2,0 Tdci

Po przebiegu 3 tyś. wyszły usterki typu: kilka razy przycisk ford power nie zadziałał, czujnik temp. zewnętznej przy ok.-3,-4 pokazywał +15 !!, lampy z tyłu parują. Czujnik temp. w serwisie wymienili, a reszta na razie bez reakcji...
Tommi30 jest offline  
Zamknięty Temat

Tagi
kuga , usterki

Zasady postowania