![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-03-2008
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009
|
Z tą diotą to dziwny pomysł.
Regulamin $23 Ostatnio edytowane przez niko123 ; 10-02-2010 o 09:40 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-12-2009
Model: Focus MK1
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2002
|
Koledzy, ja zrobiłem taką kontrolkę ponieważ, gdy próbowałem na mrozie uruchomić silnik po zgaśnięciu kontrolki na desce rozdzielczej musiałem dłużej kręcić rozrusznikiem. A jak założyłem taką diodę to okazało się, że gdy kontrolka na desce już zgasła to dioda jeszcze świeciła ok 10 sek dłużej i po przekręceniu kluczyka samochód odpala bez problemu. Po prostu świece nie zdążyły się dobrze zagrzać. Nie wiem czego to jest wina świece Febi nowe akumulator nie najgorszy. Jakbym wiedział co wymienić to bym wymienił, a tak koszt tej diody z rezystorem jest poniżej złotówki. Aha i jak już odpalę samochód świece załączają się jeszcze raz i grzeją ok 30 sek. U was też tak pewnie jest. Co do szpecenia deski rozdzielczej to nawet nie widać tej diody jest ukruta w tym małym schowku obok zegarów.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mario
Model: Focus/ Audi A6C7
Silnik: 1.8 TDDi/2.0 177KM Avant
Rocznik: 1999/2012
|
Cytat:
AAA OphisR widziałem tą diodę u ciebie w tym poście z przeciąganiem kabelków zamieściłeś fotkę. Oczywiście nic to nie przeszkadza a tam tego nie widać ale chodziło ogólnie o całą zabawę w przeciąganiu tych kabelków. Ale dobrze wiedzieć, że świece jeszcze tak ok 10 sec sie grzeją wypróbuje, bo u mnie słychać ten stuk przekaźnika po kilku sec. po zgaśnięciu kontrolki świec. Zobaczymy czy lepiej będzie palił. Pozdro |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
![]() Imię: mateusz
Model: ford focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Cytat:
i oto mi chodziło właśnie co kolega napisał a ta dioda jest tak mała ze niema co szpecić i mozna ją zamontowac według wlasnego uznania w ukrytym miejscu np. obok włacznika świateł
http://www.polskajazda.pl/foto/foto-...x4342282_1.jpg Ostatnio edytowane przez mateuszford ; 11-02-2010 o 18:07 |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-01-2010
Model: Focus Kombi Ghia
Rocznik: 2001
|
Na desce rozdzielczej są wolne miejsca na kontrolki i zamierzam w tym celu jedna z nich zaadoptować aby nie robić dodatkowych otworów.
Mam już wszystko przygotowane do montażu tylko aura nie sprzyja dłubaniu przy foce, a mieszkanka dla niej nie posiadam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przewód przeprowadzę tak jak to mario591 zrobił, jak sie z tym uporam to wstawię fotkę jak wyszło. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
Szacunek dla projektantów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
|
Cytat:
A jak zgaśnie kontrolka i zaczynam uruchamiać silnik świece drugi raz s się włączają i grzeją ok 30 sek. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-01-2010
Model: Focus Kombi Ghia
Rocznik: 2001
|
Jak obiecałem tak i zrobiłem, kontrolka grzania świec jest już zamontowana i uruchomiona.
Wykorzystałem wolne miejsce na desce rozdzielczej pod tempomat. dioda LED wetknięta w miejsce żarówki, podłączona bezpośrednio pod listwę świec. Sory że zdjęcie nie najlepsze ale jest dość widno i robione komórką. Faktycznie świeci się jeszcze ok. 10 sekund po zgaśnięciu sprężynki. |
|
|
|