![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-12-2007
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
panowie a w moim mondku mk3 mam tylko dwa przełączniki, jeden do oparcia usadzony w pionie i kolejny w poziomie do przesówania fotela w tył i przód, czy w moim mondeo nie ma rególacji góra dół, a może ten usadzony w poziomie służy do regulacji góra, dół, tylko nie działa? auto mam od niedawna i w dodatku to jest mój pierwszy for, więc nie wiem jak to jest w tych autach....dzięki za pomoc i pozdrawiam........
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-06-2005
|
Marcin77, witam mam nietypowe pytanie , czy po wyjęciu silnika regulacji wysokosci fotela w moim MONDI 2003r fotel nadal będzie można używać na czas remontu tegoż silnika - nie znam tego mechanizmu - więc lepiej najpierw spytać :-)
[ Dodano: 08-01-2008, 11:52 ] i jeszcze raz o tym silniku fotela - czy jest tam jakieś inne zabezpieczenie silnika przed spaleniem czy tylko bezpiecznik w tablicy ? Jak szybko sprawdzić silnik nie demontując go ?
|
|
|
#13 | ||
|
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.6L Duratorq DI TC (95PS)
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Wymontowanie silniczka jest proste. 1. Odłączamy akumulator. 2. Po ok 15 min. odłączamy przewody pod fotelem. 3. Wykręcamy cztery śruby mocujące fotel - cztery śruby. 4. Rozłączamy przewody pod fotelem i wybijamy trzpień mocujący silniczek do stelaża. Po tej operacji proponuje sprawdzić silniczek u jakiegoś elektryka, aby mieć 100% pewności. Można podjechąć do elektryka również bez demontowania silniczka, powinien sobie poradzić. Nic mi nie wiadomo o dodatkowym zabezpieczeniu poza bezpiecznikiem. Pozdrawiam [ Dodano: 08-01-2008, 21:39 ] Cytat:
Pozdrawiam |
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
czy ta słynna padająca zębatka jeste integralnym elementem silnika
|
|
|
#15 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.6L Duratorq DI TC (95PS)
Rocznik: 2013
|
Nie zobacz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
dziękuje za pomoc
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-01-2010
Model: mondeo mk3
Silnik: 1,8
Rocznik: 2002
|
Witam w moim Mundku mk3 2002r nie działa regulacja fotela kierowcy góra,dół przy załąnczaniu słychać tylko buczenie czyli wydaje mi się że silniczek jest sprawny ,jaka może być przyczyna.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysiek
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::average
![]() Imię: DAREK
Model: MONDEO MK2
Silnik: 2.0l
Rocznik: 1997
|
Witam kolegów jesli ktoś szuka silniczka odpowiedzialnego za podnoszenie fotela ,mam takowy na sprzedaż ,604476090
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-03-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Ma ktoś z szanownych forumowiczów namiar na tę miedzianą zębatkę, gdyż moja plastikowa równiez sie posypala a wszystkie linki do niej podane na forum sa nieaktualne. Na allegro również nie moge ich znaleźć z góry dzieki
|
|
|
|