Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-02-2010, 23:35   #411
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma możliwości wyłączenia świateł, tzn. jest w serwisie na stałe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Choć muszę przyznać, że można zapomnieć o włączaniu świateł w mieście nawet jak jest ciemno. Z tego powodu nie brałem automatycznych świateł.
Wersje na inne kraje nie mają tego "dobrodziejstwa". Będąc za granicą miałem zawsze włączone światła.
Ja akurat jestem zwolennikiem jazdy na światłach, choć przyznam, że latem w mieście może nie, ale poza zawsze.
Yyyy.... czegoś nie kumam. To w końcu można wziąć wersję z automatycznymi lub nie czy jednak w każdej wersji są automatyczne = przymusowe światła ?
Jak przymusowe, to może chociaż jakieś mniej prądożerne (do jazdy dziennej) ?
A zresztą, jak nie da się wyłączyć (Trend SilverXplus), to i tak przełączę na najsłabsze = postojowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale o odpowiedź Cię poproszę, Boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
THX !

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 22-02-2010 o 23:38
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2010, 17:45   #412
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Światła "dzienne" palą się już po przekręceniu stacyjki, ale na obnizonym napięciu, czyli świecą słabiej, więc są mniej prądożerne jak napisałeś, ale są przymusowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pełną moc mają po przekręceniu pokrętła.
Chodziło mi o to, że wersje na inne kraje niż Polska nie mają tego rozwiązania aktywnego, więc logicznym jest, że serwis może to wyłączyć przeprogramowując komputer. Pytanie tylko czy to zrobią. Podejrzewam, że jak zmienią się u nas przepisy w przyszłości, to będzie można wykonać taką zmianę oprogramowania.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2010, 19:53   #413
Ford-fan

Dzięki, Boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A propos przeprogramowywania komputerka, to jak minie 2 letnia gwarancja (albo i wcześniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), będę musiał odpalić coś mechanikowi w ASO i na zasadzie "gentleman agreement" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poproszę go o zdjęcie elektronicznej blokady prędkości (bo chyba taka istnieje teraz już w każdym nowym autku ? ), a przynajmniej o przesunięcie jej maksymalnie bezpiecznie w górę, gdyż przypuszczam, że nasze nowe Fiestki 1,4 śmiało mogą śmigać szybciej niż te max. 175 km/h ze specyfikacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może nawet i 200 km na niemieckim autobahnie się wyciągnie ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 24-02-2010 o 09:51
Stary 24-02-2010, 09:55   #414
Ford-fan

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
tak poza tym to nie mam sie czego przyczepićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no może jeszcze tylko tego że tych 120km jednak nie czuć a mogłoby się zdawać że przy takiej masie jednak będzie łądnie to chulaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wystarczy dodatkowo 1 pasażer i już lekko zwalniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Caligator, masz zdaje się diesla 1.6, tak ? To Ty pisałeś, że przydałby się 6 bieg ? Też mi się wydaje, że powyżej 150 km/h szóstka byłaby wskazana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pzdr.
Stary 24-02-2010, 10:42   #415
bikej

Model: Focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie Fiesta 1.25 60KM

Sa tu posiadacze/uzytkownicy fiesty 1.25 60KM?
Moja zona chce kupic ten samochod, ale zastanawiam sie czy wersją 60KM da sie w ogole jezdzic?
Od razu dodam, ze osiagi nie sa najwazniejsze, bo przyszla kierowczyni do rajdowcow nie nalezy. Wazne, zeby autko bylo w miare oszczedne. Czy wersja 60KM pali w praktyce mniej niz 82KM?
Wiem, ze doplata do 82KM jest niewielka, ale mimo wszsytko nie wiem, czy warto.
Chetnie poznam opinie posiadaczy.

No a ja czekam na nowego cmaxa albo focusa:]
Stary 24-02-2010, 11:03   #416
Morel
ford::beginner

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 Benzyna
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki, Boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...gdyż przypuszczam, że nasze nowe Fiestki 1,4 śmiało mogą śmigać szybciej niż te max. 175 km/h ze specyfikacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może nawet i 200 km na niemieckim autobahnie się wyciągnie ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Nie jestem wytrawnym kierowcą z dużym stażem, ale powiem Ci tylko że powyżej 160 w nowej fieście już nie czuje się bezpiecznie. Ma się wrażenie że samochód chce oderwać się od drogi, że nim "nosi" po nawierzchni. Po prostu jest mało stabilny przy dużej prędkości.

Jak wiesz że będziesz jeździć 160-200 to nie kupuj Fi tylko większe auto.
Morel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 11:09   #417
Morel

Silnik: 1.4 Benzyna
Domyślnie Odp: Fiesta 1.25 60KM

Cytat:
Napisał bikej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sa tu posiadacze/uzytkownicy fiesty 1.25 60KM?
Moja zona chce kupic ten samochod, ale zastanawiam sie czy wersją 60KM da sie w ogole jezdzic?
Wg moich informacji (od użytkownika kobiety) w Fi 1.25 zdecydowanie przydałoby się więcej energii. Otwarcie mówi że teraz wzięłaby mocniejszy silnik. Swoją drogą lepiej po prostu iść do salonu i się przejechać i tym i tym.
Morel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 14:39   #418
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał Morel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jestem wytrawnym kierowcą z dużym stażem, ale powiem Ci tylko że powyżej 160 w nowej fieście już nie czuje się bezpiecznie. Ma się wrażenie że samochód chce oderwać się od drogi, że nim "nosi" po nawierzchni. Po prostu jest mało stabilny przy dużej prędkości.

Jeśli droga jest super, to Fiesta jest stabilna. Masz może takie wrażenie, bo układ kierowniczy jest bardzo bezpośredni, a mały ruch kierownicą powoduje duży skręt kół. Jest lekka i twadra, więc ma się wrażenie mniejszej stabilności na słabszych drogach. Na zakręcie na dziurach nawet ma się wrażenie, że tył zarzuca.
Cytat:
Napisał Ford-fan
Może nawet i 200 km na niemieckim autobahnie się wyciągnie ?
Napewno ponad 185 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko z oponami z indeksem H conajmniej.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 16:36   #419
Anka81

Silnik: 1,6 TDCi

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Caligator, masz zdaje się diesla 1.6, tak ? To Ty pisałeś, że przydałby się 6 bieg ? Też mi się wydaje, że powyżej 150 km/h szóstka byłaby wskazana
Ja mam identyczne odczucie. Szósty bieg aż sam się prosi przy tej prędkości.
Poza tym - po prawie roku jeżdżenia nową fiestą jestem bardzo zadowolona z jej osiągów. Mogę przyznać, że nawet nieco przekroczyła moje oczekiwania.
pozdrowienia dla wszytskich :-)
Anka81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 18:56   #420
Ford-fan

Cytat:
Napisał Morel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sęk w tym, że nie lubię wielgachnych limuzyn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i nowa Fi wydaje mi się ogromna, zwłaszcza zza kółka, w porównaniu do mego starego autka, niewiele większego od pudełka zapałek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyciągałem nim 125 km/h na audzie i stabilnie się trzymał, stąd oczekiwania wobec nowej Fi mam już "trochę" większe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co wobec tego mają powiedzieć ci, którzy dysponują wersją 1,6 benzyna (prędkość max. 193 km/h wg danych fabr.) ??? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 24-02-2010 o 19:32
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania