Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-03-2010, 21:36   #471
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No trochę się wkurzyłem widząc prawie 10 kilo wyższą cenę, gdybym chciał mieć te niby-chromy (na fotce naszego Kolegi to przypomina pomarszczoną folię "srebrnopodobną", a nie metal - potanianie kosztów ! ).
Wygląda tak jak piszesz, bo chromowanie to nic innego jak kąpiel stali w roztworze chromu i niklu - dodatkowa warstwa, która się złuszczyła. A listwy na 100% są stalowe. Mnie się właśnie podobają te wzdłuż dolnej linii okien.
Na pewno da się dokupić obwódki przeciwmgielnych, tylko ile to zakosztuje.
p.s Po co zdejmować boczki drzwi do alarmu? Nawet nie trzeba chyba deski rozbierać.
To czy potrzeba alarmu (2 zabezpieczenia, bo nie musi to być alarm) zależy od kwoty, ale też ubezpieczyciela. U mojego jest to 60 tysi i nie musiałem montować.
@ Kamil na polityka się nadajesz lub lobbyste z takim darem przekonywania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pogratulować auta.

pzdr

boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2010, 22:40   #472
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010

Dzięki Wszystkim za odpowiedzi w kwestii alarmu itd. - dzwoniłem do salonu i okazało się, że oni nie muszą żadnych obić zdejmować, bo przewody są już w środku i tylko elektrycy styki muszą wpiąć w drzwiach i klapie silnika, a alarm wolę mieć, bo jak np. zaparkuję gdzieś na wyjeździe za granicą, to mając autko pod oknem zerwę się do boju Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak mi jakiś łachmyta spróbuje włam zrobić w celu sprawdzenia np. czy coś cennego jest w skrytce, a i pod własnym blokiem będę się pewniej czuł mimo wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Drugie zabezp. faktycznie od 60 kilo wartości wymagają, więc ja sobie ten alarmik nadobowiązkowo robię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
PS. Reflektorki chyba trzaby całe wymienić, bo pochromowanie niefabryczne obawiam się byłoby nietrwałe, a tam i woda i sól w zimie chlapie, bo to nisko przecież Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2010, 13:16   #473
Morel
ford::beginner

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 Benzyna
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam na myśli brzęczenie po lewej stronie, w głębi deski rozdzielczej podczas mocniejszego przyspieszania. Serwis rozłożył ręce w końcu, ostatnim ratunkiem miało być rozbieranie wnętrza auta. Ale w tym temacie (jak poszperasz to na pewno znajdziesz) zgadałem się z jednym z forumowiczów. U mnie i u niego przyczyną okazał się mechanizm otwierania pokrywy silnika. U mnie wystarczyło wręcz dotknąć wajchy otwierającej maskę żeby przestało brzęczeć. Generalnie trzeba było zmienić jej pozycję (delikatnie pociągnąć lub docisnąć) i po kłopocie.

Panowie w serwisie, jak im to powiedziałem, nie mogli uwierzyć, że to taka pierdoła. A jednak. Spróbuj i daj znać czy zadziałało.
Ten temat już u siebie przerobiłem. Też była to rączka od otwierania klapy. U mnie z kolei tłucze się coś przy dodawaniu gazu (musi być wrzucony bieg, na luzie nic się nie dzieje) w prawej części silnika. Zobacze co dziś powiedzą po przeglądzie.
Morel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2010, 13:57   #474
Morel

Silnik: 1.4 Benzyna

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wygląda tak jak piszesz, bo chromowanie to nic innego jak kąpiel stali w roztworze chromu i niklu - dodatkowa warstwa, która się złuszczyła. A listwy na 100% są stalowe. Mnie się właśnie podobają te wzdłuż dolnej linii okien.
pzdr
Dla mnie to raczej stal nie jest, no chyba że jakaś nowa receptura stali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Po prostu jak ich dotykam to powinny być zimą zimne a latem ciepłe a są takie troche nijakie. Z daleka można się nabrać ale z bliska to plastik jak dla mnie.
Dziś z ciekawości jak otworzę drzwi to sprawdze przekrój tej "stali" bo może myślałem że nie mam a mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Morel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2010, 19:08   #475
boncio

Cytat:
Napisał Morel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie to raczej stal nie jest, no chyba że jakaś nowa receptura stali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Po prostu jak ich dotykam to powinny być zimą zimne a latem ciepłe a są takie troche nijakie. Z daleka można się nabrać ale z bliska to plastik jak dla mnie.
Dziś z ciekawości jak otworzę drzwi to sprawdze przekrój tej "stali" bo może myślałem że nie mam a mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Najlepszym testem czy jest to stal czy nie jest magnes. Dodatkowo jak popukasz to inny dźwięk wydaje plastik, a inny stal.
Natomiast jest to dobra stal nierdzewna i magnes jest bardzo słabo przyciągany, ale jest. Im lepsza stal nierdzewna, tym magnes jest słabiej przyciągany,aż do całkowitego braku przyciągania. Jak widać na zdjęciach trzyma się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]DSC00019.jpg
Stary 05-03-2010, 19:32   #476
boncio

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... bo przewody są już w środku i tylko elektrycy styki muszą wpiąć w drzwiach i klapie silnika, ...

PS. Reflektorki chyba trzaby całe wymienić, bo pochromowanie niefabryczne obawiam się byłoby nietrwałe, a tam i woda i sól w zimie chlapie, bo to nisko przecież Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Alarm korzysta z czujników będących już w zamkach i wystarczy podłączyć go pod elektronikę auta. Jedynie chyba nie ma czujnika przy masce - nie zauważyłem komunikatu "maska otwarta" na wyświetlaczu, a w sumie przydałby się ze względów bezpieczeństwa.
Nie wiem czy to realne, ale może uda się wymienić same obwódki. O to mi chodziło. Te grafitowe to plastik. A plastik to można pomalować farbą, a nie chromować.
Stary 06-03-2010, 00:25   #477
Ford-fan

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Alarm korzysta z czujników będących już w zamkach i wystarczy podłączyć go pod elektronikę auta. Jedynie chyba nie ma czujnika przy masce - nie zauważyłem komunikatu "maska otwarta" na wyświetlaczu, a w sumie przydałby się ze względów bezpieczeństwa.
Nie wiem czy to realne, ale może uda się wymienić same obwódki. O to mi chodziło. Te grafitowe to plastik. A plastik to można pomalować farbą, a nie chromować.
Ano, to jeszcze lepiej - nie będą mi dziurawić drzwiczek, tylko w komputerku pogrzebią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A maskę może też jakiś czujnik od środka "ozdobi", bo choćby na mój piękny i bezawaryjny aku ktoś mógłby się połakomić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może faktucznie plastik reflektorków da się kiedyś u jakiegoś zdolnego tuningowca pomalować, a nawet może obwód grilla i listwy dolne okien i będzie, jak Platinium, a za grosze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Stary 09-03-2010, 19:59   #478
Ford-fan

Ech, jak ja czegoś nie napiszę, to robi się cisza na wątku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja znowu mam pytanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście ws. naszych ulubionych Fi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem, że w zestawie z kołem dojazdowym jest tzw. zestaw naprawczy, czyli pewnie po prostu lewarek. Może jeszcze trójkątne klocki blokujące pod koła. Chodzi mi jednak o ten podnośnik - czy on jest, a przynajmniej wygląda na solidny, czy to jakiś słaby "chiński" badziew ? A hak holowniczy jest w komplecie z Fi ? Ale nie ten jakiś tam składany za 1500 zł (szok!), ale zwykły wkręcany pod klapką w zderzak...
Pzdr.
Stary 09-03-2010, 20:05   #479
Kamill

Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM

Lewarek jak lewarek, nie dowiesz się czy jest solidny póki go nie użyjesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdyby się złamał (co jest raczej mało prawdopodobne, w końcu nie jest to droga rzecz, na której Ford mógłby zaoszczędzić) zawsze możesz wezwać pomoc Forda.

Co do haku to po prostu MUSI być. Są gwinty z przodu i z tyłu, w które się go wkręca.

Swoją drogą nie wiedziałem, że Fiesta ma alarm niezapiętych pasów pasażera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kamill jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-03-2010, 21:27   #480
mancat
ford::advanced

Silnik: 1.4 PB

Cytat:
(...)Może faktucznie plastik reflektorków da się kiedyś u jakiegoś zdolnego tuningowca pomalować, a nawet może obwód grilla i listwy dolne okien i będzie, jak Platinium, a za grosze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Listwy pod szyby boczne można na allegro trafić.

Cytat:
Napisał Kamill Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...) nie wiedziałem, że Fiesta ma alarm niezapiętych pasów pasażera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pasażera i kierowcy :-).

Ostatnio edytowane przez mancat ; 09-03-2010 o 21:35
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania