Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-03-2010, 17:25   #491
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Wkurzające są te usterki w aucie, które w końcu nie kosztuje mało i nie ma dużego przebiegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i jeszcze ta niemal reguła, że "nie ma" auta zastępczego ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam nadzieję, że za często mnie podobne "przygody" nie będą spotykać, bo właśnie by ich unikać kupuje się nówkę przecież.

Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2010, 20:53   #492
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał Adiktg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanie do posiadaczy wersji Platinium X.
W menu można włączyć i wyłączyć podświetlanie konsoli środkowej z tej diody w lampce.
A jak wygląda sterowanie podświetleniem wnęk na nogi. Jest to połączone z tą diodą na konsole czy działa razem ze zwykłą lampką oświetlenia wnętrza, czyli świeci po otwarciu drzwi a poźniej gaśnie?
I jeszcze jedno czy wnęki podswietlane są zwykłymi żarówkami czy LEDami?

Ja mam wersję Gold X, więc nie mam podświetlania ale pytam z ciekawości.
Zaspokajając Twoją ciekawość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W menu można sterować tylko oświetleniem nastrojowym (Tak to Ford nazywa) we wnęce nad schowkiem przed pasażerem (ze 30 czerwonych diod) i przez lewarkiem (chyba 3 sztuki). Działają przy: włączonych światłach (świecą słabiej) oraz przy wyłączonym silniku razem z lampką sufitową (świecą na maksa). Przy wyłączonych światłach włączają się po zgaszeniu silnika (przy włączonych rozjaśniają się) i po odryglowaniu drzwi.
Dwie diody (bursztynowe) w lampce sufitowej działają zawsze po przekręceniu stacyjki, nawet jak światła są wyłączone.
Oświetlenie na nogi jest zintegrowane z lampką w podsufitce i działa jak ona - tutaj są zwykłe żarówki. Wszystko gaśnie po jakimś czasie od zamknięcia drzwi, ale tak chyba jest wszędzie.
Zobacz z ciekawości, czy nie masz wiązek do żarówek podświetlających nogi.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 11-03-2010 o 21:07
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2010, 21:19   #493
boncio

Cytat:
Napisał Morel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyszło niecałe 500 bo jakieś zniżki miałem
Nie żartuj, że prawie dwukrotnie więcej niż w poprzednim modelu? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ok 600 to płaciłem, ale po 40tyś km.

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto już odebrałem. Usterkę naprawiono w ramach akcji serwisowej. Wymieniono jakiś przewód elektryczny dochodzący do skrzynki bezpieczników pod maską. Póki co światła działają prawidłowo, oby tak dalej.
Hmm, a wiesz coś więcej jakich wersji dotyczy akcja serwisowa? Moja jest z 27 maja. Nie miałem tych problemów, ale zawsze warto wiedzieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-03-2010, 21:25   #494
Adiktg
ford::beginner

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaspokajając Twoją ciekawość [...]
Moja ciekawość została zaspokojona. Dzięki.
Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2010, 22:29   #495
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB

Moja też jest z maja 2009. Sprawa wyglądała tak, że gdy oddawałem auto to doradca powiedział mi, że jest taka akcja serwisowa, ale nie obejmuje mojego auta. Mimo to chce sprawdzić czy w moim samochodzie nie występuje ten problem i czy nie powoduje on dziwnego zachowania świateł. Zabrali się za sprawdzanie po jakiejś godzinie powiedziano mi, że centrala forda dopuszcza również te wadę w moim aucie (?). Auto naprawiono więc w ramach tej akcji, tak to zrozumiałem.

Więc na dobrą sprawę nie wiem dokładnie jakich wersji ta akcja dotyczy. Myślę jednak, że wszystkich fiest z danego okresu produkcji, bo każda ma funkcję "follow me home". A z tą funkcją powiązany był mój problem.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2010, 10:07   #496
Morel
ford::beginner

Silnik: 1.4 Benzyna

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie żartuj, że prawie dwukrotnie więcej niż w poprzednim modelu? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ok 600 to płaciłem, ale po 40tyś km.
Co Ci mogę powiedzieć. Taki lajf Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc na dobrą sprawę nie wiem dokładnie jakich wersji ta akcja dotyczy. Myślę jednak, że wszystkich fiest z danego okresu produkcji, bo każda ma funkcję "follow me home". A z tą funkcją powiązany był mój problem.
Ja jestem z kwietnia 2009 i się "załapałem". W poniedziałek jadę te kabelki wymienić. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I do nastepnego przeglądu spokój (odpukać).
Morel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2010, 22:56   #497
Ford-fan

Kurrrteczka... Nie za dużo tych diod, lampek, podświetleń, zwłaszcza po wyłączeniu silnika ???!!! Zawsze mam jednak jakąś obawę, że za bardzo to eksploatuje akumulator i jak nagle chwycą tęgie mrozy, to trochę powera może mu zabraknąć. Choć z drugiej strony nikt z Was nie skarżył się na kłopot z zapalaniem w zimie, ale z trzeciej strony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak walnie się coś w elektryce, to lampy dają ognia przez całą noc i rano aku is dead (jak to jednemu z Was się przytrafiło) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Stary 12-03-2010, 23:36   #498
boncio

Ta lampki gasną chyba po 5 minutach jak się nie zamknie centralnego. Chyba, że akurat zawiedzie elektronika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podpytam podczas przeglądu, czy mnie też dotyczy akcja serwisowa.

A tutaj coś dla Ford-fan-a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i wersja alu:
Koszt 200pln w miarę ok. Jak widać są mocowane na zaczepy.

Mnie kręci podświetlana gałka zmiany biegów i podłokietnik, bo nakładki na progi za drogie.
Stary 12-03-2010, 23:58   #499
mancat
ford::advanced

Silnik: 1.4 PB

Ford-fan... myślę, że za dużo się martwisz. Mimo, że to mnie aku padł z powodu elektro-usterki, mam spokojniejszy, jak mi się zdaje, sen od Ciebie ;-).

Pozdrawiam!
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-03-2010, 20:19   #500
Ford-fan

Cytat:
Ta lampki gasną chyba po 5 minutach jak się nie zamknie centralnego. Chyba, że akurat zawiedzie elektronika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podpytam podczas przeglądu, czy mnie też dotyczy akcja serwisowa.

A tutaj coś dla Ford-fan-a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:
i wersja alu:
Koszt 200pln w miarę ok. Jak widać są mocowane na zaczepy.

Mnie kręci podświetlana gałka zmiany biegów i podłokietnik, bo nakładki na progi za drogie.
Nieee no, dzięki Boncio !!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aleś wynalazł gadżety dla mnie fajne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy tych aluminiowych piszą, że "direct replacement", co rozumiem, jako bezpośredni czyli łatwy montaż , zamianę z dotychczasowymi , tak ?
Czyli kupuję, wciskam sobie na te czarne obudowy reflektorków i jest gites ?
Widzę też na tej stronce ramkę do grilla (140 juro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i inne stylizacyjne bajery, ale na te chromki do p/mgłowych się skuszę, tylko jak jest z tą łatwością montażu ?
Pozdro ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania