Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-03-2010, 22:33   #561
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] twoje zdjęcia to po koleji

przebieg od tankowania
przewidywany dystans do pokonania na aktualnej ilości paliwa w baku
średnie zużycie liczone na 100 km (uwaga średnia liczona z ostatnich 1000 km)
średnia prędkość w km/h (tu zawsze są jakieś dziwne liczby)
Nie do końca.
Pierwsze to licznik dzienny do 2000km. Zerowany tylko manualnie. Jeśli zerujesz po tankowaniu, to masz rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dystans do przejechania bierze pod uwagę spalanie z ostatnich paru minut. Pojedźcie ostro, a potem bardzo łagodnie - dystans zmaleje, a potem wzrośnie. Najlepiej widać na rezerwie.
Średnie spalanie od ostatniego zerowania (ja zerowałem po tankowaniu, trip też). Skąd wiesz, że z maks 1000km?

Awaryjne włączyły mi się 2 razy - testowo i jak przy 100 ostro hamowałem.

boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2010, 23:01   #562
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

To że liczone jest z ostatnich 1000 km jest w instrukcji forda ale niekoniecznie od fiesty.
Działa to tak że jeśli zresetujesz licznik średniego zużycia zaczyna on liczyć średnie zużycie paliwa z ostatnich 1000 km = jeśli przejedziesz 200 km to policzy tylko z tylu ale jeśli 2000 km to policzy tylko 1000 ostatniego.
Jak już komputer policzy średnią (im krótszy odcinek tym większe przekłamanie) to na podstawie średniego zużycia obliczy dystans do pokonania na baku.

A jeszcze jedno mi się nie podoba. Patrzył ktoś gdzie są bezpieczniki w kabinie. Nie. Trzeba schowek wywinąć na zewnątrz. Bezpieczniki są głęboko za schowkiem.

Ostatnio edytowane przez glucosum ; 17-03-2010 o 23:11
glucosum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 01:17   #563
Adiktg
ford::beginner

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coś jest w tym przełączeniu na mile, bo na postoju z włączonym silnikiem normalnie jest: śr l/100km, a po przełączeniu śr mpg (45,2 chyba miałem) i o ile pierwsze rośnie (co jest logiczne), to drugie maleje .[...]
Jak przełączysz na mile, to nie jest podawane tak jak u nas, ile litrow na 100 kilometrow tylko ile mil przjedziesz na galonie. Dlatego tam im wieksza wartość tym auto mniej pali.

A co do licznika chwilowego spalania to w Gold X tez nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W nowym katalogu jest radio SONY, z całkiem nowym panelem. Wygląda dużo lepiej no i jest MUTE.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Sony.jpg (30.0 KB, 35 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Adiktg ; 18-03-2010 o 01:34
Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 09:46   #564
jwyszo
ford::beginner

Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeszcze jedno mi się nie podoba. Patrzył ktoś gdzie są bezpieczniki w kabinie. Nie. Trzeba schowek wywinąć na zewnątrz. Bezpieczniki są głęboko za schowkiem.
W poprzednim modelu też tak było , ale czy to jest uciążliwe ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj sprawdzę jaką jedn.miar ma to chwil. spalanie, pewnie L/km no i pewnie jakiś znaczek ?

Ostatnio edytowane przez jwyszo ; 18-03-2010 o 09:50
jwyszo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 10:03   #565
boncio

Cytat:
Napisał Adiktg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak przełączysz na mile, to nie jest podawane tak jak u nas, ile litrow na 100 kilometrow tylko ile mil przjedziesz na galonie. Dlatego tam im wieksza wartość tym auto mniej pali.

A co do licznika chwilowego spalania to w Gold X tez nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W nowym katalogu jest radio SONY, z całkiem nowym panelem. Wygląda dużo lepiej no i jest MUTE.
Też zauważyłem to radio w cenniku i ma mieć też 8 głośników. Swoją drogą ciekawe gdzie te dodatkowe 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wygląd zdecydowanie lepszy... Czemu go nie było pół roku temu?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Te 500zł bym dopłacił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest też dostepna kamera cofania, ale co jest wyświetlaczem to nie wiem?
Stary 18-03-2010, 10:16   #566
mancat

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB

Jakby wprowadzili te zmiany pół roku temu to nie mieliby co dać teraz :-).

Widzę, że zniknęły dwa kolory Avalon (jasnoniebieski) i Tango (ciemnopomarańczowy). Ja mam Avalon i teraz nie wiem czy mam się z tego powodu gorzej czuć...? ;-)

Obraz z kamery cofania ma się pojawiać w wewnętrznym lusterku wstecznym. Sprytne.

Ja mam radio z 4 głośnikami i AUXem i też bym dopłacił do tego soniacza. Ale włosów z głowy rwał nie będę :-). Do Trenda dają teraz składane kluczyki, dotychczas były zwykłe.

No i oficjalnie wprowadzili wersję ECOnetic.

Ostatnio edytowane przez mancat ; 18-03-2010 o 10:19
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 11:07   #567
boncio

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakby wprowadzili te zmiany pół roku temu to nie mieliby co dać teraz :-).
Obraz z kamery cofania ma się pojawiać w wewnętrznym lusterku wstecznym. Sprytne.
Masz rację, bardzo sprytne, choć jak cofam, to patrze głównie w boczne lusterka.
Ciekawe czy kolorowy wyświetlacz w konsoli centralnej dodadzą dopiero po lifcie.
Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do Trenda dają teraz składane kluczyki, dotychczas były zwykłe.
W Titanium też były zwykłe w standardzie, a składane tylko za dopłatą.
Stary 18-03-2010, 11:23   #568
mancat

Na pewno... myślę, że lift wniesie wiele ciekawych gadżetów i raczej nie będzie tak delikatny jak np. nowe Galaxy.
Stary 18-03-2010, 15:35   #569
glucosum

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

Zaskoczyliście mnie tą informacją o radiu. Więc przejrzałem nowy katalog.
Może podzielimy się spostrzeżeniami.

Silniki 1.6 diesla obligatoryjnie mają DPF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wersja econetic różni się tylko zapalającą się kontrolką w postaci strzałki na wyświetlaczu głównym informującym że trzeba zmienić bieg na wyższy.
Czy naprawdę nie można dołożyć elektrycznego podnoszenia fotela kierowcy, żenada w starej 13 letniej fieście było.
Duży plus dołożyli ESP w standardzie.
Wkurza mnie też ta zaślepka wkładana w miejsce zapalniczki, trzeba dokupić zestaw dla palących aby dostać zapalniczkę i popielniczkę.
Woow to radio wygląda bardzo fajnie. Szkoda że go nie mam choć stare jest nawet niezłe. Od razu włączyła mi się myśl czy dało by się zamienić bez kombinacji. Ciekawe. Muszę poszperać. Co ciekawe ten wyświetlacz do tego sony jest jakiś inny----- LCD?
Spoilier na zderzaku można kupić i wymienić bo jest wpinany - nie pytajcie skąd wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - dostępny jest w serwisie. Mówią na niego "LIZAK"
Tego z nawigacja w telefonie to nie widziałem. Fajne. Dziwne. To niby dodatek. Ale mi się zdaje że to tylko zwykła nokia z odpowiednia programem nawigacyjnym. Muszę poszperać.
Tempomat nadal tylko opcją dodatkową Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ta kamera cofania. Tego potrzebuję. Ktoś zainteresowany.
Stary 18-03-2010, 15:53   #570
mancat

ECOnetic ma też zawieszenie z wersji sport, jakieś deflektory przy tylnych kołach i inaczej skalibrowany silnik, cokolwiek to znaczy...? I pewnie jeszcze opony Michelin Energy Saver lub podobne.

Brak elektryki fotela mnie akurat nie martwi, sam jeżdżę autem, więc jak ustawiłem na początku tak mam do teraz.

No i coś o czym jakiś czas temu czytałem. Od 2010 roku wszystkie silniki w fiestach mają spełniać normę emisji spalin Euro V. Wg. katalogu spełniają ją wszystkie prócz 1.4 TDCi.
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania