Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-03-2010, 16:00   #1601
jedros1
ford::advanced

Model: Mondeo MKII, Mondeo MK III Fuul Option RS pakiiet , MK V Titanium.
Silnik: 2.o Pb , 2.o TDCi , 2.0 TDCi( 180KM)
Rocznik: 1999 , 2004 , 2016
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

No i manipulowałem i nadal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.nic

jedros1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2010, 23:33   #1602
Bien11
ford::average

Model: Mondeo Ghia HTB
Silnik: 2.0 TDCI 130/6
Rocznik: 2005

wejdz w menu serwisowe funkca nav diagnostic. Manipuluj kablami, dotknij palcami anteny od spodu lub poprostu popukaj w nia. W menu bedziesz widzial jak zmienia sie poziom sygnalu.

Ja uszczelnialem sylikonem bezbarwnym
Bien11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2010, 12:25   #1603
jedros1

Cytat:
Napisał Bien11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wejdz w menu serwisowe funkca nav diagnostic. Manipuluj kablami, dotknij palcami anteny od spodu lub po prostu popukaj w nia. W menu będziesz widział jak zmienia sie poziom sygnalu.

Ja uszczelniałem sylikonem bezbarwnym

Robiłem też tak i także Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. NIC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Normalnie jestem już
zakręcony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-03-2010, 13:23   #1604
karmaz

Model: ford fokus
Silnik: tdci 2li
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał jedros1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Robiłem też tak i także Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. NIC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Normalnie jestem już
zakręcony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kup se zamiennik na allegro za 50zł ze wszystkim i koniec z problemem
karmaz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2010, 13:46   #1605
macslad

Model: Mondeo Mk3 kombi Ghia
Silnik: 2.0 Pb

To jeszcze może sprawdź wtyczkę przy samej navi w bagażniku, ona czasami potrafi wypaść.
macslad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2010, 14:11   #1606
jedros1

Cytat:
Napisał macslad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jeszcze może sprawdź wtyczkę przy samej navi w bagażniku, ona czasami potrafi wypaść.
Sprawdzałem , wyjmowałem navi i także Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.nic
Stary 21-03-2010, 22:02   #1607
Arturo85
ford::amateur

Imię: Artur
Model: Mondeo Ghia
Silnik: 2.0

witam mam następujący problem źle mi odczytuje położenie na początku wywaliło jakieś 100km dalej obecnie pokazuje ze jestem gdzieś na Węgrzech co z tym zrobić
Arturo85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-03-2010, 22:09   #1608
siteman

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI

padła antena
siteman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-03-2010, 23:56   #1609
chief20
ford::beginner

Model: Mondeo MK3 kombi
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2003
Smile Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Witam wszystkich DENSOWICZÓW
Pragnę Podzielić się moją przygodą z padniętą stopką anteny GPS, gdyż temat śledzę od dłuższego czasu i odnośnie padniętej stopki jest wiele niedomówień i chciałbym zebrać to do kupy.
Otóż:
Antena padła jakieś 4 miesiące temu i nie miałem za bardzo czasu aby się nią zająć.
Ale teraz mam go więcej to się wziełem.
Podjęte kroki:
1. Pojawiła się ikona przekreślonej satelity co raczej jednoznacznie oznacza problem ze stopką GPS. Poziom sygnału GPS pokazywał "0" na każdej satelicie w systemie serwisowym.
2. Podjełem próbę oczyszczenia i poprawy łączności stopki (czyszczenie spirytus, WD40, smar do elektroniki, ale bez rezultatu.
3. Po znalezieniu sklepu gdzie stopka kosztuje 225zł i mając w perspektywie możliwe problemy z dorabianiem anteny FM zdecydowałem się na ryzyko zakupu anteny nieoryginalnej.
4. Zakupiłem na Allegro antenę GPS HRS GT5 (taka z kwadratową, szarą wtyczką) za całe 38zł + 7zł przesyłka = 45zł
5. Po wyjęciu czytnika DVD okazało się że wtyk nie za specjalnie pasuje, ale kilka delikatnych ruchów scyzorykiem i małym pilniczkiem, wtyk wszedł bez najmniejszego opory i sztywno siedzi w gnieździe.
6. Po złożeniu wszystkiego do kupy i uruchomieniu DENSO, znaczek przekreślonej satelity od razu zniknął!!!
7. W menu serwisowym poziom sygnałów GPS wrócił do normy (cyferki przeskakują jak wściekłe)
8. Antena ma magnes i we wcześniejszych wypowiedziach, czytałem że trzeba ją zamontować na zewnątrz (np. dach) aby miała dobry zasięg. Ja pokusiłem się o montaż wewnątrz. Antenę przykleiłem na taśmę dwustronną przy tylnym lewym oknie (kombi) i nie widzę potrzeby aby to zmieniać. Antena działa od 4 dni i nie widzę żadnych spadków sygnału (pojawiającej się ikony satelity).
9. Jak długo podziała? Życie pokaże, wtedy zastanowię się czy kupować oryginał czy zamiennik. Na dzień dzisiejszy zaoszczędziłem minimum 180zł.
Okazuje się że nie jest to taki straszny problem na jaki wygląda. Wystarczy trochę chęci.

Wszystkim z podobnym problemem życzę powodzenia.
Stary 22-03-2010, 01:56   #1610
jedros1

Cytat:
Napisał chief20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich DENSOWICZÓW
Pragnę Podzielić się moją przygodą z padniętą stopką anteny GPS, gdyż temat śledzę od dłuższego czasu i odnośnie padniętej stopki jest wiele niedomówień i chciałbym zebrać to do kupy.
Otóż:
Antena padła jakieś 4 miesiące temu i nie miałem za bardzo czasu aby się nią zająć.
Ale teraz mam go więcej to się wziełem.
Podjęte kroki:
1. Pojawiła się ikona przekreślonej satelity co raczej jednoznacznie oznacza problem ze stopką GPS. Poziom sygnału GPS pokazywał "0" na każdej satelicie w systemie serwisowym.
2. Podjełem próbę oczyszczenia i poprawy łączności stopki (czyszczenie spirytus, WD40, smar do elektroniki, ale bez rezultatu.
3. Po znalezieniu sklepu gdzie stopka kosztuje 225zł i mając w perspektywie możliwe problemy z dorabianiem anteny FM zdecydowałem się na ryzyko zakupu anteny nieoryginalnej.
4. Zakupiłem na Allegro antenę GPS HRS GT5 (taka z kwadratową, szarą wtyczką) za całe 38zł + 7zł przesyłka = 45zł
5. Po wyjęciu czytnika DVD okazało się że wtyk nie za specjalnie pasuje, ale kilka delikatnych ruchów scyzorykiem i małym pilniczkiem, wtyk wszedł bez najmniejszego opory i sztywno siedzi w gnieździe.
6. Po złożeniu wszystkiego do kupy i uruchomieniu DENSO, znaczek przekreślonej satelity od razu zniknął!!!
7. W menu serwisowym poziom sygnałów GPS wrócił do normy (cyferki przeskakują jak wściekłe)
8. Antena ma magnes i we wcześniejszych wypowiedziach, czytałem że trzeba ją zamontować na zewnątrz (np. dach) aby miała dobry zasięg. Ja pokusiłem się o montaż wewnątrz. Antenę przykleiłem na taśmę dwustronną przy tylnym lewym oknie (kombi) i nie widzę potrzeby aby to zmieniać. Antena działa od 4 dni i nie widzę żadnych spadków sygnału (pojawiającej się ikony satelity).
9. Jak długo podziała? Życie pokaże, wtedy zastanowię się czy kupować oryginał czy zamiennik. Na dzień dzisiejszy zaoszczędziłem minimum 180zł.
Okazuje się że nie jest to taki straszny problem na jaki wygląda. Wystarczy trochę chęci.

Wszystkim z podobnym problemem życzę powodzenia.
Witam sąsiada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może się spotkamy i pogrzebiemy w moim co by się dowiedzieć co z moim Denso nie tak????
Odpowiedz

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania