Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-03-2010, 13:54   #611
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak studiuje instrukcje do fiesty i znalazłem coś takiego :
funkcja opóźnienia wyłączania reflektorów. Można ją samemu włączyć i wyłączyć. Czy to chodzi o follow me bo nie kumam.
Tak. Choć w rzeczywistości światła gasną po wyłączeniu silnika, a później trzeba je włączyć ponownie. I nie zapalają się długie jak na jakimś filmie reklamowym, tylko mijania.

boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-03-2010, 13:24   #612
Adiktg
ford::beginner

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można ją samemu włączyć i wyłączyć.
Chodzi o to, że jak włączysz FOLLOW ME HOME pociągnięciem manetki, to możesz ją wyłączyć pociągając ją 2 raz.
Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2010, 09:59   #613
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał Adiktg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to się na prowadzeniu powinieneś skupić a nie na przełączaniu radia. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie chcę być skupiony, dlatego tylko 2 przyciski - "kolejny utwór" i "volume" chciałbym mieć w kierownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2010, 10:02   #614
Ford-fan

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Większość nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale pamiętaj, że masz opcję wybierania głosowego. Kwestia tylko nauczenia się komunikatów. No i Adiktg ma rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A przyciski w Sony, bardzo małe (za wyjątkiem mega pokrętła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i nie do końca ergonomicznie ułożone.
Przydałby się jeszcze automatyczny pilot sterowany głosem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kierowca mógłby się zdrzemnąć bez przerywania podróży Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Stary 24-03-2010, 10:05   #615
Ford-fan

Cytat:
Tak studiuje instrukcje do fiesty i znalazłem coś takiego :
funkcja opóźnienia wyłączania reflektorów. Można ją samemu włączyć i wyłączyć. Czy to chodzi o follow me bo nie kumam.
A znalazłeś może sposób na wyłączenie przymusowych świateł do jazdy dziennej lub mijania ?
Może chociaż na postojowe da się przełączyć, bo nie cierpię jeździć na światłach np. w zimie w słoneczny dzień (niech się trochę aku więcej doładuje na wypadek srogich mrozów), choć oczywiście nakazuje to debilny przepis, który np. w większości krajów tzw. Zachodniej Europy nie ma racji bytu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-03-2010, 10:10   #616
Kamill

Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM

Nie bój się, czytałem gdzieś, że niedługo ma to być wprowadzone w całej Unii.
Kamill jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2010, 17:19   #617
Adiktg

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie chcę być skupiony, dlatego tylko 2 przyciski - "kolejny utwór" i "volume" chciałbym mieć w kierownicy
A nie masz ? No w sumie to 5 przycisków jest na kierownicy ale dwoma to by się nie dało za dużo sterować.

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bo nie cierpię jeździć na światłach np. w zimie w słoneczny dzień
Ludzie co wy macie z tymi swiatłami. Nie lubie, nie cierpie, nie nawidzę.
Może macie źle światła ustawione (zamontowane?), i wam w czasie jazdy własne światła po oczach świecą, bo nie rozumiem w czym to przeszkadza. Ja swoich świateł w dzień nie widzę więc mi to koło tyłka lata czy swiecą czy nie.

Po drugie nie wiem czy zauważyłeś ale w fieście światła do jazdy dziennej, świecą słabiej niż jak są włączone mijania. A skoro samochód jest w takie światła wyposażony, to pewnie w fabryce już to przeliczyli żeby ten akku wytrzymał.
Nie będę tu dyskutował nad zasadnością czy nie obowiązku jazdy na światłach. Moim zdaniem auto jest lepiej widoczne ale każdy ma prawo do swojego zdania.

Ostatnio edytowane przez Adiktg ; 24-03-2010 o 17:34
Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2010, 18:56   #618
Ford-fan

Cytat:
Napisał Kamill Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie bój się, czytałem gdzieś, że niedługo ma to być wprowadzone w całej Unii.
Eeee, to jakiś bardzo stary artykuł musiał być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-03-2010, 19:00   #619
Kamill

Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Cytat:
Opublikowano: 2010-02-27 22:06:20
Ja jestem jak najbardziej za tym pomysłem. Bo dlaczego nie?
Kamill jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2010, 19:04   #620
Ford-fan

Adiktg, ale po Twojej reakcji widzę, że często stykasz się z opiniami, że te światła w dzień są bezsensowne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja z kolei cztałem statystyki naszej Policji rok po wprowadzeniu całorocznych świateł i dobitnie wskazywały one, że liczba wypadków, w tym śmiertelnych, wcale się nie zmniejszyła, a główną ich przycznyą wciąż pozostaje brawura Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Także chyba nie tędy droga, bo idąc tym tokiem myślenia należałoby pomalować wszystkie auta odblaskową farbą i założyć im koguty na dachach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wtedy byłyby jeszcze lepiej widoczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja osobiście o tyle nie lubię obsesji z całorocznymi światłami, że zwłaszcza w słońcu ich nie widać, a jak pokazują statystyki wcale nie wpłynęły w widoczny sposób na zwiększenie bezpieczeństwa na drogach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania