![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-05-2009
Model: ford galaxy
Silnik: 2,0 dohc
Rocznik: 1995
|
Mam pytanie .Jak sprawdzić przepływomierz?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-09-2008
Model: Fiesta
Silnik: 1.6 Duratec Ti-VCT
Rocznik: 2012
|
Ja swoj odpiolem,ale jezdze diselem.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-03-2010
Model: galxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 1996
|
Krokowy nowy, przepływka też, coś nie pasowało właścicielowi, powymieniał wiele części Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., zawór trza było dotrzeć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Objaw jest jeszcze taki, że jak rozpędzę autko do powiedzmy 100km/h, obroty ok. 3000, puszczam nogę z gazu i czuję jakbym jechał z tempomatem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jest prawie równo a autko jedzieeee, obroty nie spadają prawie wcale.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-03-2010
Model: galxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 1996
|
dodam jeszcze, że wraz ze wzrostem temperatury (wiosna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) objaw sie pogłębia, ostatnio przejechałem "na luzie" chyba z kilometr na 2000 obrotów zanim spadły do 900...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-10-2006
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 115 kM
Rocznik: 1998/99
|
Takie zachowanie jak opisujesz może być normalne:
moment obrotowy rośnie do max przy ok.2300 obr, następnie do 3000 obr lekko spada i powyżej 3000 znów wzrasta. Więc przy przyspieszaniu w okolicach 2500-3000 jest spadek momentu i uczucie braku ciągu auta.
|