![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: Ford Mondeo Mk3 kombi
Silnik: TDCI 2.0 automat tip-tronik 115KM
Rocznik: 2004
|
Wtryski są zregenerowane ale prosili o pompę żeby im dać do sprawdzenia(już bezpłatnie) więc mechanik ją wysłał ma to wszystko razem wrócić w tym tygodniu i będzie składał do kupy i odpalał. Mam nadzieję że się już z kończy pomyślnie to wszystko. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 21-02-2009
Model: Mondeo Mk3 kombi Ghia
Silnik: 2.0 Pb
|
Szturmik powinieneś dostać Nobla za cierpliwość i "siłę spokoju".
Trzymam kciuki za Ciebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-02-2009
Model: MK III
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Kolego podziwiam cie mam ten sam problem autko nie odpala sledze twoj temat napisz co i jak pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
skoro masz TDDI to nie masz co śledzić tylko musisz na początek sprawdzić pompę pomocniczą, która jest albo w zbiorniku paliwa albo na przewodzie prowadzącym do filtra paliwa tuż przy zbiorniku
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
|
Mam kolejne informacje.
Otóż pompa leżała sobie tydzień czasu na sprawdzenie i dopiero po moim i mechanika telefonie obiecali że jutro ją sprawdzą (sobotę) a tak przy okazji to od razu się dowiedziałem co to za zakład a jest to; "Diesel-Serwis" Roman Niemczyk zaułek Świdnicki 3 55-050 Sobótka 71 390 35 66 pytałem o gwarancje tak więc dają na piśmie na pompę 6 miesięcy a na wtryski z nowym wygenerowanym kodem jak dobrze pamiętam to był to rok czasu. I od razu ceny podam Wtrysk kosztuje 450 zł za szt. a pompa 1000 zł Dostałem też informacje od mechanika że wykręcił świece żarową i od razu zawołał ze bym sobie kupił 4 szt nowych bo tamte to szmelc. zdołował mnie tą informacją ale jak prześledziłem neta to na szczęście nie są takie drogie w stosunku co do wydatków już poniesionych. Zamówiłem z tej stronki kurierem dzisiaj. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Miejmy nadzieje że już ten przyszły tydzień naprawdę będzie ostatnim. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#86 |
|
|
Witam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dostałem dziś (czyli wtorek) świece żarowe od kuriera. A jutro skoro świt pojadę sam osobiście do Sobótki po moją pompę i wtryski i zawiozę do mechanika żeby jakoś to przyspieszyć wszystko.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam ponownie mamy już czwartek a wczoraj byłem u tego mechanika i pozawoziłem mu wszystkie części. Kończył tam jakieś inne autka a od dziś rana będzie się moim zajmował co mnie bardzo cieszy może mu się uda poskładać do jutra i sprawdzić wszystko. to na łykend bym już był szczęśliwym posiadaczem mego cacka he he ale to się okaże jeszcze. A teraz mam pytania do was; wstrzymywałem się z nimi przez cały czas tego remontu ale już nadszedł właściwy moment: -powiedzcie mi co sądzicie o tym dolewaniu tych dodatkowych ( olei ) to znaczy tego uszlachetniacza poprawiającego smarowanie wtryskiwaczy. Stosujecie to u siebie (silniki TDCI) proszę o sprawdzone i przetestowane produkty i w jakich proporcjach i jak często. i czy to naprawdę pomaga czy jednak nie stosować czegoś takiego. -i następne to potrzebuje opon letnich z alufelgami bo mój mondek stoi na zimówkach i trzeba będzie mu wymienić na letnie. interesują mnie bardziej alufelgi oryginalne fordoskie ale to nie reguła a opony jestem skłonny kupić nowe gdyby była taka potrzeba. mile widziane jakieś oferty i kontakty aktualne. To na razie tyle pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Szturmik ; 25-03-2010 o 09:37 |
|
|
|
|
|
#87 |
|
|
Dzwoniłem przed chwilą i już silnik chodzi tylko jak traktor i to mnie martwi.
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
na początku chodzi jak traktor ale z upływem czasu (max. kilka godzin) praca się normalizuje. poza tym mogli słabo odpowietrzyć układ CR i dlatego są takie objawy. zakładam, że potrafią dobrze zamontować wszystkie podzespoły CR.
Teoria uruchomienia silnika po naprawie wtryskiwaczy, a w zasadzie po wpisaniu ich kodów do sterownika wtrysku, jest taka, że silnik powinien przez 15 minut chodzić na wolnych obrotach (bez żadnego przegazowania) żeby czujnik spalania stukowego mógł dać informację do wstępnej samoadaptacji wtryskiwaczy Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 25-03-2010 o 17:56 |
|
|
|
|
|
#89 |
|
|
A co zrobić jeżeli nie da się go utrzymać na wolnych ani na szybkich obrotach.
pochodzi chwile zakopci i wyświetla kontrolkę od świec żarowych. i komputer wyłącza silnik i tak w kółko. teraz pojechał po komputer i go podłączy zobaczymy co to da Po diagnozie komputera wykazało że na listwie jest za duże ciśnienie. Pokazuje im 1800 Atmosfer. a powinno chyba być około 1600 At tak mi się wydaje. teraz szukają gdzie może leżeć przyczyna Ostatnio edytowane przez Szturmik ; 25-03-2010 o 20:00 |
|
|
|
|
|
#90 |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Szturmik, a może twój Mondek ma wgranego jakiegoś badziewnego virusa (czyt. chip`a) i dlatego takie dziwne objawy???
Lub ta firma/mechanik która/y ci to naprawiał do końca nie poradził sobie??? Tak na marginesie to: Teraz, po tych wszystkich przygodach wydaje mi się że taniej (???) i mniej stresująco byłoby kupić silnik z całym oprzyrządowaniem z jakiegoś rozbitka (roczniki 2006-2007) na zachodzie, cena powinna się wahać w granicach 800-1000 euro... |
|
|
|
![]() |
|
|
|