Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-03-2010, 21:48   #631
Adiktg
ford::beginner

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Na stronie Forda - USA znalazlem zdjęcia. Podpisane Fiesta 2011.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakoś nie bardzo mi się widzi ten grill i zderzak, chociaż same halogeny mogą ciekawie wyglądać. Ale na zdjęciu jak dla mnie to za dużo chromu.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Całkiem fajnie to się prezentuje. Szczególnie ta dolna część konsoli.

MINI MONDEOGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ciekawe czy to też bedzie facelifting na nasz rynek czy tylko za wielką wodą tak będa wyglądać.

Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2010, 08:10   #632
kubaw20055
ford::expert

Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010

To niebieskie dziwnie wygląda z tym doczepionym na siłę tyłkiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kubaw20055 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2010, 00:56   #633
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010

Glucosum, dzięki za info o tej możliwości ze światłąmi w serwisie - lubię mieć wybór i nie lubię zaczynać odpalania auta od włączenia wszystkich świateł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., zatem poproszę przy odbiorze o przełączenie w kompie na tryb włączania manualnego, a "follow home" mogą mi w ogóle wyłączyć, bo do mego bloku i tak mi drogi nie oswietlą (nie ten kierunek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
A te amerykańskie brzydsze od naszych bez 2 zdań Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2010, 14:00   #634
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

http://zapodaj.net/6f56ab29f64e.jpg.html

http://zapodaj.net/a5e1efcd1629.jpg.html

Sorry za jakość zdjęć. To w końcu to małe gniazdo to jest usb czy nie. Może nie widać ale to jest 19g488?
Stary 27-03-2010, 16:36   #635
Kamill

Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM

Wygląda jak USB. Są tam 4 piny (blaszki) na tej plastikowej części w środku?
Kamill jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2010, 17:56   #636
Adiktg

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS

Jeśli dobrze rozszyfrowałem ze zdjecia to ma to oznaczenie 8M5T-19G488-AJ lub AL

Według katalogu:
Tylko interfejs telef. BT/VC - moduł aktywoawny głosem - brytyjski. Stosowany Od 21-07-2008 do 02-10-2008

Jeśli na końcu jest AL to stosowany OD 18-11-2008 do 23-03-2009 reszta bez zmian.
Na forum angielskim znalazlem takie coś:
Cytat:
All G488 will NOT work, it has the port but is non-functional
Czyli te wersje port USB maja ale on nie działa.

Moduły z USB maja ten środek 19C112.

Tak przynajmniej pisze w katalogu.

Ciekawostka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moduł brytyjski jest najdroższy, niemiecki i francuski tańsze o ok 50 zl a portugalski włoski i hiszpański o ponad 100zł

Ostatnio edytowane przez Adiktg ; 28-03-2010 o 01:02
Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2010, 14:14   #637
caligator
ford::average

Model: Fiesta
Silnik: 1.6 120KM

ja dzisiaj znowu myślałem że czeka mnie wizyta w serwisie... radio mi się tak zacięło że dźwięk nie leciał z pendrive'a podłączonego przez usb i wybieranie głosowe telefonem też nie działało... nie pomagało nawet włączenie/wyłączenie radia i auta... dopiero po dłuższym postoju wszystko wróciło do normy:/ macie tak możę czasem?? u mnie od czasu do czasu radio się zawiesi ale takich cudów jeszcze nie miałem...

cała sytuacja mnie tak zirytowała że przeprowadziłem mały test na rozpoznanie głosuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Uwaga na wulgaryzmyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

P.S. Posiada z was ktoś może tel samsung i5700 ?? bo zamierzam kupić ale boje się że nie będzie kompatybilny z fieścinką:/

Ostatnio edytowane przez caligator ; 28-03-2010 o 14:50
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2010, 16:01   #638
jwyszo

Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010

Z radiem miałem problem taki , że nie wykryło mi telefonu .
Musiałem ponownie wpisywać kod pin ,pomimo że wcześniej już korzystałem z tego telefonu.
Ale na razie taka sytuacja nie powtórzyła się drugi raz.
jwyszo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2010, 16:08   #639
boncio

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja dzisiaj znowu myślałem że czeka mnie wizyta w serwisie... radio mi się tak zacięło że dźwięk nie leciał z pendrive'a podłączonego przez usb i wybieranie głosowe telefonem też nie działało... nie pomagało nawet włączenie/wyłączenie radia i auta... dopiero po dłuższym postoju wszystko wróciło do normy:/ macie tak możę czasem?? u mnie od czasu do czasu radio się zawiesi ale takich cudów jeszcze nie miałem...
Miałem dokładnie to samo i to akurat wtedy kiedy musiałem zadzwonić. Objawy identyczne. Najpierw przestała odtwarzać z USB, choć czas leciał, a potem nie działało wybieranie głosowe. BT też nie działał, bo nie było nic słychać, choć radio przełączało się na telefon. Objawy minęły po 5 minutowym postoju, jak wyłączyłem na skrzyżowaniu nic nie dało. Póki co raz tak miałem. Raz też zawiesiło mi się całe radio (nie działało wcale), ale tutaj chwilowe wyłączenie auta pomogło. Odkryłem też, że jak radio według wyświetlacza jest włączone, ale nie gra, to trzeba nacisnąć jakiś przycisk źródła, pomaga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja bym pozwał Forda za sposób rozpoznawania słowa na k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dziś sprawdzę czy i jak Ford współpracuje z Samsungiem Omnia II (I8000) żony.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 28-03-2010 o 16:11
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2010, 16:10   #640
boncio

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z radiem miałem problem taki , że nie wykryło mi telefonu .
Musiałem ponownie wpisywać kod pin ,pomimo że wcześniej już korzystałem z tego telefonu.
Ale na razie taka sytuacja nie powtórzyła się drugi raz.
A nie wcisnąłeś czasem odłącz, czy jakoś tak? To nie jest odłączanie telefonu, ale powiązania go z samochodem. Bo ja tak właśnie zrobiłem i nie do końca świadomie skasowałem powiązany telefon.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania