![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#361 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam
Jestem tutaj nowy wiec prosze o wyrozumialosc. Wczoraj kupilem Focusa 1.6 TDCI 2007 po lifcie srodka( nowe radio). Ucieszylem sie poniewaz okazalo sie ze radio jakie posiadam cd 6000 paruje sie z telefonem za pomoca BLUETOOTH. Wracaja wykonalem kilkanascie polaczen- wszytsko dzialalo swietnie. Dzisiaj po zajeciu miejsca za kierownica stwierdzilem ze telefon sie nie laczy... a zielona albo czerwona sluchawka po nacisnieciu uruchamia TYLKO FUNKCJE MUTE. Z menu radia zniknal takze bluetooth. Telefon wogole nie widzi uzadzenia... Pomozcie prosze. Dziwnym jest to ze w jednym dniu wszystko dzialalo lacznie z obsluga glosowa a drugiego po przestaniu w garazu nie dziala nic... |
|
|
|
|
|
#362 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
|
Tak na szybko bo nie mam czasu.
Sprawdź bezpieczniki. Czy na pewno nie grzebałeś w samochodzie?
|
|
|
#363 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
|
Przesukalem wiekszosc forum polskich i zagranicznych... W jednym znich znalazlem pomoc w formie sprawdzenia bezpiecznika nr 108 i 112. Wydaje sie ze sa sprawne- tzn nie widac przerwania "drucika".... W radiu wogole nie widac po wejsciu w ADV MENU opcji bluetooth... tak jakby nagle zniknal...
Chyba ze bezpiecznik ktory pozornie wyglada na sprawny moze byc uszkodzony... W samochodzie nie dotykalem niczego... i to jest najgorsze Ostatnio edytowane przez rhundla ; 28-03-2010 o 11:06 |
|
|
|
|
|
#364 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Stanisław
Model: MONDEO
Silnik: 2,0
Rocznik: 2009
|
Witam
Jestem nowy na forum i proszę o pomoc jak podłączyć moduł BT/VC do radia Sony samochód Mondeo MK4 z 2009 r. Sprawdziłem nie ma wiąski do modułu, ale za to ja mam wszystkie inne pozostałe elementy takie jak moduł, manetkę, mikrofon, ale mam problem z wiąską elektryczną, jaką wiązkę muszę dokupić i czy jest to możliwe żeby do tego samochodu założyć BT/VC. |
|
|
|
|
|
#365 |
|
|
elektrikan1;Witam
Jestem nowy na forum i proszę o pomoc jak podłączyć moduł BT/VC do radia Sony CD/mp3 samochód Mondeo MK4 z 2009 r. Sprawdziłem nie ma wiąski do modułu, ale za to ja mam wszystkie inne pozostałe elementy takie jak moduł, manetkę, mikrofon, ale mam problem z wiąską elektryczną, jaką wiązkę muszę dokupić i czy jest to możliwe żeby do tego samochodu założyć BT/VC. Ostatnio edytowane przez elektrikan1 ; 30-03-2010 o 17:49 |
|
|
|
|
|
#366 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013
|
Moduł można podłączyć do każdego auta. Musisz tylko przeczytać cały wątek, bo na początkukolega Zdzislaw22 napisał jaka wiązka jest potrzebna. Podpowiem, że wpina się ją pomiędzy radio a wiązkę obecną w Twoim aucie. Reszta jest ładnie opisana w pdfie Zdzislawa.
|
|
|
|
|
|
#367 |
|
|
Jak możesz podaj więcej danych o częściach które już masz, ewentualnie ich zdjęcia. To bardzo ułatwi sprawę.
Tak, można podłączyć moduł bt do tego radia bo ja takie posiadam.
|
|
|
#368 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#369 |
|
|
Niestety temat się komplikuje.
W fieście jest ten sam moduł ale paruje się go inaczej. Po wyszukaniu bt telefonem trzeba wpisać PIN (nic szczególnego) ale trzeba przepisać go z wyświetlacza radia samochodowego ( i jest on inny za każdym parowaniem) Co z tego wynika? Podłączyłem moduł z c-maxa 2007 do fiesty 2009 z bt i vc i .......... Po włączeniu radia bt stał się wykrywalny. Jednak sparowanie go z telefonem stało się niemożliwe bo ponieważ był z innego typu "focusopodobne" nie potrafił skomunikować się z radiem i pokazać wygenerowanego PINu. Przez co nie można go wpisać w telefon i sparować. Wnioski - wcześniej żeby uruchomić sam bt wystarczył jakikolwiek moduł, w chwili obecnej albo moduł trzeba dobrać albo w aso wds-em pogrzebać. To trochę utrudnia życie. Po odłączeniu całkowitym modułu przycisk phone zmienia się w sound i wycisza radio...... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] sorry za jakośc
Ford C-Max 2007 1.8 FlexiFuel Ford Fiesta 2009 1.6 TDCI Ostatnio edytowane przez glucosum ; 30-03-2010 o 19:03 |
|
|
|
|
|
#370 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013
|
Z tego co widzę na zdjęciach, to masz 2 różne moduły. 488 nie obsługuje dysków usb, 112 obsługuje. Polecam ten 112 bo pasuje do Twojego radyjka i bedziesz mógł podłączyć pendriva albo ipoda.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|