Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-04-2010, 08:41   #131
Hetfield

Domyślnie Odp: Korozja w fokach

Cytat:
Napisał Pawel1w25 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możecie się podśmiewać ile chcecie , a ja wiem swoje . . . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A mówiąc poważnie - czy te skorodowane drzwi , czy tylna klapa - kiedykolwiek były potraktowane np. środkiem do zabezpieczania profili zamkniętych ?
Poza zabezpieczeniem fabrycznym , oczywiście .
Wątpię . . .
tak tylko ja robię ponad 30 tkm rocznie w śniegu, soli, błocie i znoju.Zaznaczam, iż do kościoła ten samochód nie jeździ - w niedzielę ma wolne. pozdro

Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 09:44   #132
Pawel1w25
ford::average

Model: Focus Ghia Combi
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2000
Smile Odp: Korozja w fokach

Wychodzi więc na to , że twoja Foka padła ofiarą polskich pseudo-dróg i warunków na nich panujących . . .
Pawel1w25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 09:50   #133
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare

Cytat:
Napisał Pawel1w25 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wychodzi więc na to , że twoja Foka padła ofiarą polskich pseudo-dróg i warunków na nich panujących . . .
To wszystkie moje w UK musialy jakos telepatycznie sie przygnebic i pasc tez ofiara polskich drog Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 09:54   #134
Hetfield

Cytat:
Po co komu takie puste gadanie, czy ja twierdzę, że mam do kogoś żal.Czy twoja wypowiedź coś wniosła do tematu. Ja po prostu stwierdzam fakt i już.Kropka.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 10:50   #135
Pawel1w25
ford::average

Model: Focus Ghia Combi
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2000

Dyskusja staje się rzeczywiście nieco dziwna .
Kolega Hetfield pyta , co moje uwagi wniosły do tematu.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I słusznie - zatem odpowiadam .
Nie jest prawdą ,że wszystkie Foki padają ofiarą przedwczesnej korozji .
Owszem - zdarzają się takie przypadki, ale są też takie których to nie dotyczy .

A zabrałem głos w tym temacie jedynie po to , aby wykazać , że są egzemplarze zadbane , których korozja się nie ima .
Tylko po to .
Pozdr.

Ostatnio edytowane przez Pawel1w25 ; 09-04-2010 o 10:53
Pawel1w25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 11:09   #136
Jester

Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004

Cytat:
A zabrałem głos w tym temacie jedynie po to , aby wykazać , że są egzemplarze zadbane , których korozja się nie ima .
Są również zadbane których się jednak ima i niezadbane których się ima i nie ima. Moneta ma rewers i awers. Ile jeszcze oczywistości napiszesz? Ciesz się, że miałeś szczęście i problem rdzy cię nie dotyczy. I nie rozciągaj swojego przypadku na inne.
Ja woskuję auto raz w roku - jak mnie akurat najdzie, myję średnio co 6 tygodni, a drzwi mam całe. Jaki z tego wniosek? Że mam szczęście, ale na tylna klapę najmniej narażoną na uszkodzenia mechaniczne zaczynam składać.
Stary 09-04-2010, 22:38   #137
Hetfield

No i muka.Lakiernik przesunął mi o tydzień termin.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisze w przyszły piątek o postępach.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 22:41   #138
Cobretti
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001

ja nie stwierdzam w swojej śladów "rudej" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 09-04-2010, 22:56   #139
Hetfield

Cobra bo ty w Deutschland poganiasz.Ja fokę sprowadziłem z Niemiec w 2007 i wówczas wyglądała jak nówka. 3, 5 roku miała.Polska sól jest najlepsza na świecie .pozdro
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 23:51   #140
mkaminski100

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare

Cytat:
Napisał Cobretti Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja nie stwierdzam w swojej śladów "rudej" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odkrec na poczatek blende na klapie. Żebyś się nie zdziwił. Mój TDCI z końca 2003 też nie miał... po dokładnym sprawdzeniu wyszło tu i tam.
No i od 2003-04 Ford poprawił blachy (też zależnie od tego gdzie było auto składane)
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
focus , korozja

Zasady postowania