![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2005
|
Witam
Mała zagadka, jak nikt nie wpadnie o co chodzi to jutro postaram się wkleić zdjęcie. Dziś 1 raz zatankowałem mojego Galaxy do pełna. Już na stacji paliw zauważyłem duży wyciek co potem stwierdziłem paliwa. Niezwłocznie udałem się do garażu na rekonesans bo samochód mam od miesiąca i jeszcze trochę mnie rzeczy zaskakuje. W kanale stwierdziłem że przy zbiorniku paliwa brakuje jakiejś części, do tej części skierowany jest przewód z którego wycieka paliwo. Obok znajdują się jeszcze 2 wtyczki które także nie mają do czego się podłączyćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I tu pytanie coć pewnie bez zdjęcia ciężko coś podpowiedzieć. jakiej cześci tam brakuje? Na myśl przychodzi mi pomysł że był tam jakiś odpowietrzacz? Albo fitr. Mechanik u którego byłem także nie mógł stwierdzić czego tu może brakować. Nie wspomne jak się czuje z faktem że po miesiącu eksploatacji nowokupionego samochodu stwiedzam brakujące cześci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-03-2009
Silnik: 1.9 TDI AFN
Rocznik: 1998
|
Może pompka paliwa do dogrzewacz/ogrzewania postojowego?
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-11-2008
Model: Tranzit
Silnik: 2.2
Rocznik: 1014
|
Też obstawiam że pompka dogrzewacza, jeżeli ta brakująca cześć ma się znajdować pod progiem tylnych drzwi od pasażera to na 100% pompka.
|
|
#4 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Ryszard
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,9 TDI (AUY)
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-03-2009
Model: FORD GALAXY
Silnik: 1,9 TDI ASZ
Rocznik: 2003
|
Potwierdzam 100% brak pompki
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
rzeczywiście znajduję się to pod progiem tylnych dzwi od pasażera obok zbiornika paliwa. Tylko po cholere poprzedni właściciel to wymontował ??Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Może padła i właściciel zdemontował na wzór do kupna, a może komuś brakowało i sobie od ciebie pożyczył, trudno stwierdzić, sprawdź czy przewody są obcięte czy ściągnięte i guma zawieszenia pompki też jest odkręcona.
|
|
#8 |
|
|
Link do zdjęcia brakującej części:
http://img683.imageshack.us/i/dsc06363b.jpg/ Jak mam szukać tej części w allegro? Jakaś bardziej specyficzna nazwa lub numer? Pompka brzmi za bardzo ogólnikowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za dużo wyników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#9 |
|
|
Szukaj pompka Webasto lub pompka Eberspächer 3,1-5kw 12V, ale musisz optycznie dopasować do wtyczki jaką masz u siebie zamontowaną. Dla podpowiedzi coś takiego:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
#10 |
|
|
No raczej może podjadę do serwisu forda na rozeznanie czy tylko mi tego brakuje. Zamówie a tu się okarze że brakuje jeszcze czegoś albo nie może być u mnie zastosowane... Nie wiem już sam jak to rozegrać. Pewnie jeszcze koszty będą sporę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|