Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-05-2010, 12:57   #1
lucjan1
ford::beginner

Model: ford mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 1997
Domyślnie adaptacja silnika po zdjeciu klem

Witam koledzy,nie moge znalezc w szukujce info.Zdajalem klemy u siebie.Jak teraz przeprowadzic poprawmie ta adaptacje kompa,co to jest wogule?Mam zrobic trase ok 50 km na benzynie i mu wystzrczy?Sorry moze za banalne pytanie,ale przeciez nikt tu z nas nie chcialby zrobic krzywdy naszym pupilkomGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Dzieki i pozdrwiam

lucjan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2010, 13:07   #2
lucjan1

Domyślnie Odp: adaptacja silnika po zdjeciu klem

Dobra,juz wiem,sam sobie zwroce uwage,bo bylo na forumGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Teraz tylko ta adaptacje robic na pb,czy lpg.Mam holenderska prosta instalacje fabryczna,takze chyba nie ma sensu robic tego na gazie,prawda?
Stary 03-05-2010, 13:37   #3
lucjan1

No dobra ,przyznaje,lenistwoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Adaptacja tylko i wylacznie na benzynce.Przepraszam moderatorow i pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-05-2010, 20:25   #4
uro2
ford::professional

Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996

Po podłączeniu akumulatora należy pozostawić silnik na biegu jałowym przez około 3 minuty. Po osiągnięciu normalnej temperatury pracy (wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej znajduje się w połowie skali) należy zwiększyć nieco dawkę paliwa i pozostawić silnik pracujący z prędkością około 1200obr/min przez dalsze 2 minuty. Dzięki tym czynnościom urządzenie sterujące zachowuje ponownie w pamięci wartości określające bieg jałowy i inne wartości eksploatacyjne. Zaleca się jeszcze przejechanie odcinka drogi o długości około 8 km z różnymi prędkościami, w celu zakończenia procesu zapamiętywania i doprowadzenia do normalnej pracy silnika.”

Pozwoliłem sobie wkleić wypowiedź kolegi Darmodziej.Nie chciało mi się tego wszystkiego wklepywać.

Ps. Na przyszłość poczekaj trochę na odpowiedź.Forum to nie gadu-gadu,ani czat.Czasami trzeba trochę poczekać.Powodzenia w walce z mdo.

Zasady postowania