![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam, wczoraj spotkalem się z kolegą, otworzylismy maski w naszych mondkach i oto stwierdziliśmy że u niego, jeden z kalbi przy filtrze powietrza jest niepodłączony. Nawet nie widać żeby on gdzieś tam wisiał. Podpowie nam ktoś od czego jest ten kabel? Zdjęcie z zaznaczonym miejscem poniżej.
Ostatnio edytowane przez Wacu_123 ; 06-05-2010 o 11:12 |
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
To jest przepływka... Auto bez tego normalnie jeździ :O ?
Jak miałem tego mondka to po odłączeniu po paru sekundach gasł. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Rocznik 93,94 świetnie sobie radzi bez przepływki.Mam takiego 1,6 i też ma nie podłączoną.Po podłączeniu wariuje na obrotach.
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
Pewnie że jeździ normalnie, nic sie z nim nie dzieje. A jakas wskazówka gdzie ten kabel może byc? Albo może skąd on powinien wychodzic to może go znajdziemy. |
|
|
|
|
#5 |
|
|
A gdybym nie znalazł go wcale, to prosze o informacje jak go podlączyc i jaki kupic. Bo słyszałem jeszcze ze brak jego podłaczenia moze byc przyczyną zwiekszonego spalania.
z góry dziękujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-12-2006
Model: MONDEO MK1 Kombi
Silnik: 1.8 16V ZETEC + LPG
|
Uro2 napisał:
Rocznik 93,94 świetnie sobie radzi bez przepływki.Mam takiego 1,6 i też ma nie podłączoną.Po podłączeniu wariuje na obrotach. To znaczy, że przepływka jest padnięta i dlatego wariuje. Przepływka daje sygnał do kompa ile silnik zaciąga powietrza w danym czasie. Komp ma wtedy orientację ile paliwa wtrysnąć do silnika biorąc również pod uwagę inne parametry. Brak sygnału z przepływomierza może skutkować zwiększonym spalaniem. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
No ok, czyli wyjasnione jest działanie przepływki, to juz polowa sukcesuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A teraz powie mi ktoś skąd ten kabel powinien wychodzić lub gdzie go podłączyc?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Tak to wygląda u mnie.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Ok dziękuje. A jeżeli go tam wogóle nie ma? To gdzie podłączyć go "z tej drugiej strony"? Tzn. tam skąd powinien wychodzić.
Ostatnio edytowane przez Wacu_123 ; 06-05-2010 o 20:15 |
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-12-2006
Model: MONDEO MK1 Kombi
Silnik: 1.8 16V ZETEC + LPG
|
Podaj maila to wyślę schemat elektryki czujników silnika. Może pomoże. Opisy są po angielsku, a plik w PDF
|
|
|
|