![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#821 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
|
A dobrze mi się wydaje, że mając klimę automatyczną jednocześnie zawsze w takim wypadku mamy możliwość przejścia na opcję manualną ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr. |
|
|
|
|
|
#822 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
Zgada się. Trzeba wyłączyć AUTO
|
|
|
#823 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#824 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
"...System ten automatycznie kontroluje
temperaturę, ilość i rozprowadzanie powietrza i dostosowuje je do warunków jazdy i pogody. Naciśnięcie przycisku AUTO raz powoduje włączenie trybu automatycznego...." 77 str instrukcji.
|
|
|
#825 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-01-2010
Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM
Rocznik: 2009
|
Ostatnio zauważyłem kilka małych mankamentów...
Raz na trasie zdarzyło mi się, że czujniki parkowania same z siebie się włączyły i zapipczały, mimo że ani z przodu ani z tyłu nie było żadnego samochodu. Na dodatek kiedyś po włączeniu samochodu odezwał się alarm niezapiętych pasów pasażera, mimo że nikt tam nie siedział. Dziwne jest też to, że alarm odezwał się tuż po włączeniu silnika, a nie po jakimś czasie, jak to ma zwykle miejsce. Inna sprawa, ostatnio siedziałem w samochodzie przy wyłączonym silniku (u Was też coś cicho buczy?) i nagle usłyszałem dziwne dźwięki, jakby coś się włączyło. Dźwięki te dochodziły z okolicy prawego przedniego głośnika, czyli skąd czasem pojawiąja się to skrzypienie. Kolejna sprawa, kierownica jest lekko (dosłownie 2-3 stopnie) przekrzywiona w lewo. Początkowo myślałem, że to może przez nowe opony, które się jeszcze nie dotarły, ale po 1000km powinno być już raczej ok. Czy ktoś może spotkał się z którymś z powyższych problemów? To są tak naprawdę drobnostki, ale nie zmienia to faktu, że i tak pojadę z tym do serwisu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy okazji, zauważyłem jeszcze jedną dość denerwującą rzecz. Po otwarciu drzwi pilotem trzeba odczekać aż kierunkowskazy zgasną i dopiero wtedy otworzyć drzwi. W przeciwnym razie uaktywni się alarm... |
|
|
|
|
|
#826 | |||
|
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem w fieście ustawia się tylko geometrię z przodu. Z tyłu jest belka skrętna i takie rozwiązanie wyklucza majstrowanie z geometrią, czy tak? Ostatnio edytowane przez mancat ; 09-05-2010 o 11:59 |
|||
|
|
|
|
|
#827 | |
|
![]() Zarejestrowany: 22-03-2010
Model: Fiesta MK 7
Silnik: 1,25 82KM
|
Cytat:
Wspominałem wcześniej o włączających się awaryjnych , włącznik się sklejał i do wymiany. |
|
|
|
|
|
|
#828 | |
|
|
Cytat:
A jak miałeś to czujniki później wyłączyłeś ? Nie doczytałem , że po 20 sekundach sam się wyłączy jak nie wykryje przeszkody Ostatnio edytowane przez jery13 ; 09-05-2010 o 13:16 |
|
|
|
|
|
|
#829 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#830 | ||||||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-01-2010
Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM
|
Dzięki Panowie za szybkie odpowiedzi!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy okazji, znalazłem fajny filmik o [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Spróbowałem je aktywować dzisiaj ale jako że nie miałem dużo czasu to odpuściłem sobie. Chyba trzeba dłużej wcisnąć ten przycisk, bo samo wciskanie nic nie dawało, zmieniały się tylko ekrany. Swoją drogą zastanawiało mnie po co jest ten przycisk, skoro wszystko się robi na dźwigni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze jedno pytanko, czy ktoś się orientuje jakie są osiągi silnika 1.4 Duratec? Wiem tylko tyle, że ma 96KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Interesuje mnie przy ilu rpm osiąga taką moc a także moment obrotowy - ile i kiedy. Zauważyłem, że autko zrywa się mocniej w okolicy 4000rpm, ale dokładniejsze info byłoby bardzo mile widziane. Szukałem na necie, ale nic nie mogłem znaleźć na ten temat. |
||||||
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| 2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|