Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-02-2010, 03:10   #51
slavobos
ford::average

Imię: Sławek
Model: S-MAX Titanium / Transit T350 LWB
Silnik: TDCI 2,0 140KM Powershift / 2,2 TDCI 100KM
Rocznik: 2012/ 2013
Domyślnie Odp: DVD pod sufitem?

Witam

Tak, żeby nie zakładać nowego tematu. Przymierzam się się do zakupu podwieszanego DVD z monitorem. Jedno jest pewne, musi być podwieszane, takie chce Żona i koniec pieśni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pytanie brzmi, jaka jest optymalna wielkość wg Was do Mk2 ?
Niestety mam do wyboru tylko dwie 9" i 15".
Obawiam się, że 9" to trochę za mało, natomiast 15" po rozłożeniu będzie zwisać aż 34 cm pod sufitem.
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić takiego bydlaka w środku samochodu. Moze ktoś ma taj wielkości TV i może mi napisać jak to wygląda w praktyce.
Będę wdzięczny za wszelkie info.

pozdrawiam
slavobos

slavobos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2010, 07:59   #52
taxidriver
ford::professional

Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008

A czemu tylko takie możliwości 9 " to jest ok, ale tak o 1 cal za mało ale 15 jak dla mnie to straszne bydle wielkie jak odpalisz w nocy to będziesz świecił strasznie. Jak masz laptopa to przymierz do sufitu.Lub po prostu weź kartkę a4 i masz ten sam efekt.
taxidriver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2010, 08:25   #53
sp4jkk

Model: Galaxy MK3
Silnik: 2.0 AW6
Rocznik: 2011

No i jak jest z zasłanianiem widoku przez lusterko wsteczne? Taki ekran przecież wszystko zasłoni.
Stary 16-02-2010, 09:33   #54
Grzaniec
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Ford Galaxy MK2
Silnik: 2.3 noPb
Rocznik: 2001

A zagłówki II i III rzędu Ci nie zasłaniają widoku w lusterku wstecznym? Nie mówiąc już o pasażerachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.....przecież są wystarczające lustra boczneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Grzaniec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2010, 10:09   #55
sp4jkk

Tak tylko zapytałem ... :-)
Stary 16-02-2010, 20:58   #56
wysokist

Model: Galaxy MK3 przed liftem
Silnik: 2.0 140 koni , jakiś diesel
Rocznik: 2010

Ja ten problem rozwiązałem inaczej - dzieci 4 szt.(3 do 10) nie miały zbytniego kontaktu z telewizorem, teraz (10-17) im wystarczy 4h na tydzień.
W czasie wyjazdów na 12 godzin jazdy wystarczał im 1 audiobook np. Harry Potter, odtwarzany z mp3, transmitera FM, były tylko dodatkowe głośniki z tyłu.
Trochę nie na temat ale rozwiązanie alternatywne, tańsze, nie czułe na porę dnia a najważniejsze działa na wyobraźnię.
wysokist jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2010, 12:53   #57
silencer

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI AUY
Rocznik: 2003

Mój temat, dot. przetwornicy 12v>230V poszedł w zsyp z wiadomych powodów tzn. przez moją nieuwagę.

Chciałem się zapytać czy ktoś używa takich przetwornic w swoich autach do np laptopa lub innego sprzętu i z jakim skutkiem? Są oczywiście dedykowane przetwornice ale wydaje mi się, że lepiej kupić taką z gniazdem jak 230V. Chodzi mi głównie o to ile max W można wyciągnąć z gniazda zapalniczki i czy są jakieś zastrzeżenia do takiego sprzętu?

Pozdrawiam
silencer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2010, 13:17   #58
sp4jkk

Cytat:
Napisał silencer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój temat, dot. przetwornicy 12v>230V poszedł w zsyp z wiadomych powodów tzn. przez moją nieuwagę.

Chciałem się zapytać czy ktoś używa takich przetwornic w swoich autach do np laptopa lub innego sprzętu i z jakim skutkiem? Są oczywiście dedykowane przetwornice ale wydaje mi się, że lepiej kupić taką z gniazdem jak 230V. Chodzi mi głównie o to ile max W można wyciągnąć z gniazda zapalniczki i czy są jakieś zastrzeżenia do takiego sprzętu?

Pozdrawiam
Ja mam przetwornice 12->230V 300Watt i laptop spokojnie ciągnie. Uzywam też czasami lutownicy 100 watowej i też jedzie.
Stary 10-05-2010, 16:57   #59
kieras

Model: Mondeo MkIII GHIA-X
Silnik: 2,5 V6
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał silencer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam
Ja uzywam 12/230v 350w do lapka i bez problemowo smiga, a dzieciaki maja frajde z ogladania bajek, ja nie mam zadnych zastrzezen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kieras jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2010, 14:13   #60
pablicito

Model: Ford Focus C-MAX, Ford Galaxy
Silnik: 1.8 TDCi 115 PS, 1.9 TDI 85 kW
Rocznik: 2005, 2000

Cytat:
Napisał Grzaniec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam fabryczne radio, nie chce zmieniać na żadne inne, bo ja słucham radia. W przypadku odtwarzacza z DVD bylbym skazany na bajki dzieciakówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dlatego myślę nad monitorem razem z DVD pod sufit. Do tego słuchawki i mam dzieciaki z głowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Waga samego monitora i monitora z DVD jest porównywalna. I ekran wystarczy mi 10-12". To nie musi być sprzęt na miarę demo-cara, a taka "zapchaj dziura" dla dzieciaków - i tak będą miały frajdęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Cenna uwaga o wzmocnieniu za głową kierowcy. A skoro trzeba i tak do tego zdejmować podsufitkę, to muszę się za to wziąć jednocześnie z kombinacjami do pasa środkowego fotela....tylko nie wiem, kiedy czas znajdęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem kolego, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że używanie słuchawek przez dzieci (zwłaszcza takie małe) bardzo szybko może doprowadzić do poważnego uszkodzenia słuchu. Prosta zależność: najpierw słuchawki - potem aparat słuchowy (a wiem, o czym piszę - bo zawodowo zajmuję się m.in. takimi dziećmi). Niestety (dla Ciebie) lepszym rozwiązaniem jest puszczenie głosu przez głośniki - co pozbawi Cię przyjemności korzystania z radia - ale zwiększa szansę zachowania dobrego słuchu dzieci.
Pozdrawiam
pablicito jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania