![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 09-05-2009
Model: Focus I Hatchback
Silnik: 1.8 TDDI 90 KM teraz Peugot 607 2,2 HDI 136 km.
Rocznik: 2000 r.2004r.
|
![]()
Mam pytanie zrobić (naprawić) aby moja foka mniej paliła dodam że egr działa raczej poprawnie bo auto nie kopci i ma moc jednak w mieście pali 8,6l/100km a w trasie około 5,5l/100km czy to może być wina wtrysków bądź źle ustawionego rozrządu po wymianie paska czy może silnik silnikowi nie równy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]()
Tylko do czego porownujesz? Czyli czy palil wczesniej mniej a teraz wiecej czy po prostu pali duzo?
Rozrzad moze miec wplyw, wtryski tez choc to malo prawdopodobne. Jest tez kwestia pompy, ale to przy duzych przebiegach. Poza tym czujniki (np temperatury). no i oczywiscie styl jazdy. Ja swoim starym robilem po 4.5 na trasie i do 5.6 w miescie, ale facet ktory kupil go ode mnie nie moze sie w miescie w 6 zmiescic a na trasie pali min 5. Niestety inna noga, a auto to samo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: Jarek
Model: Focus mk3
Silnik: 1,5 TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Czemu mówisz że dużo pali? Mój 6 lit. w trasie a w mieście jak zamknie się w 7 to jestem szczęśliwy. Podaj odnośnik do którego poruwnujesz. Słyszałem już o fachowcach którym Polonez w mieście palił 8 litrów ;-))
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]() Cytat:
a tu TDCI ktory uwazam, ze sporo palil [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy to wina silnika czy stylu jazdy, tego nie wiem. Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 12-05-2010 o 08:14 |
|
![]() |
![]() |