![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-08-2009
Model: Mondeo (mk2)
Silnik: 2.0 16V Zetec
Rocznik: 2000r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: mondeo sedan
Silnik: 2,0B
Rocznik: 1997
|
Podepnę się pod temat. mianowicie miałem taki sam problem że szyby mażą sie pod wycieraczkami ale to przyczyna mycia tymi ekstra szamponami z dodatkiem woskuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale posłuchałem rady starszego pana co jeżdził starym golfem i powiedział mi ze przetarcie obranym kartoflem odtłuszcza dobrze szybę , no i spróbowałem ( obłed zamiast jeść kartofla to ja jak matoł szorowałem szybe;-) ) ale odziwo po kuracji i przetarciu płynem do szyb maziaje ustąpiły i wycieraczek nie trzeba było kupowac na ilości hurtoweGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Ciekawy sposób z tym ziemniakiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. najważniejsze jednak, że skuteczny.
Słyszałem o przecieraniu szyby przekrojonym jabłkiem, podobno jest to skuteczny sposób na bezpieczną jazdę w deszczu z uszkodzonymi wycieraczkami. Pozdrawiam
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-08-2009
Model: Mondeo (mk2)
Silnik: 2.0 16V Zetec
Rocznik: 2000r
|
ludzie; ziemniaki, jabłka... a pomidory do czego są??? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przypomniały mi sie czasy gdy w malczanie smarowałem solą lub szamponem przednią szybe w zimie ze by nie zamarzała podczas jazdyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to miniona epoka chyba, przynajmniej tak mi sie zdawałoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-10-2009
Model: Mondeo Ghia/Mondeo ST220/ Mondeo MKIV Wszystkie kombi
Silnik: 2,5 benzynka V6/3,0 220KM/ 2,5T
Rocznik: 2004/2007/2009
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
No więc ja narazie wyszorowałem porządnie Clinem aż piszczała pod palcami a na to denaturat na czystej ściereczce i kilka razy czyszczenie całej szyby, wycieraczki też denaturatem. Efekt mało zauważalny. Jak idą w górę to jest pięknie a jak wracają z powrotem to zostaje jakaś rozmazana mgiełka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Leszek
Model: Ford Galaxy
Silnik: Diesel 2.0 180km
Rocznik: 2018
|
jakis czas temu tez borykalem sie z podobnym problemem, zrobilem tak ;
najpierw umylem szybe rozpuszczalnikiem (np. nitro ), to samo z guma wycieraczki ( rozpuszczalnik na szmatke i przetrzec ). Nastepnie porzadne umycie szyby pianka do szyb i spokoj. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-12-2009
Model: MK3 kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2003 FL
|
U mnie pojawił się ten problem po wizycie na myjni automatycznej. Brałem program bez woskowania. Dziwne. Idę zaraz z dyktą i rozpuszczalnikiem dokonać mycia, bo wieczorem, jak kropi deszczyk to się nie daje jechać w ogóle....
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Model: transit
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996 max
|
Panowie, błąd tkwi w samym ustawieniu wycieraczki. Jeżeli w jedną stronę zbierają dobrze a w drugą nie, to pióro jest ustawione pod złym kątem. Swego czasu facet handlujący wycieraczkami założył mi do transita i ustawiał mi przez dobre 10 min. kręcąc ramieniem wycieraczki przy pomocy starego pióra w tą i z powrotem, obserwując przy tym jak zbierają. Padało akurat, więc widać było dokładnie, co należy poprawić. Wyjaśnił mi to w ten sposób, że z wycieraczką jest jak z oponą; musi być ustawiona "zbieżność". Minęło dwa lata, a ja wciąż jeżdżę na tych wycieraczkach i nadal rewelacja. Jeszcze w żadnym samochodzie nie było tak super, a też się nakombinowałem z różnymi mazidłami do szyb i samymi wycieraczkami z każdej półki.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Umyłem jeszcze raz denaturatem i jest już bardzo dobrze. Może jeszcze z raz i bedzie jeszcze lepiej
|