Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-05-2010, 14:00   #1
gdynia_kk
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Nierówne obroty, gaśnie

Witam,
Zrobiło się cieplej i auto zaczęło fixować. Na wolnych obrotach nierówno pracuje. Jak dodam delikatnie gazu obroty są ok. Dziś dodatkowo zdechł mi na skrzyżowaniu przy ruszaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaznaczam że auto nie kopci, nie słychać klekotu spod maski (jakiegoś głośnego, innego niż zawsze) - o czym czytałem przeglądając forum i miało to związek z wtryskami. Tankuję na Shellu i sporadycznie BP.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki co może być tego przyczyną ?

gdynia_kk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2010, 14:29   #2
cronix
ford::amateur

Model: mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002 XII
Domyślnie Odp: Nierówne obroty, gaśnie

Mam ciekawie podobne objawy a czy zapala sie sprezynka po zgasnieciu ???? czy mozesz go odrazu odpalic czy musisz odczekac ???? patrzyles moze na wtryski czy nie sa mokre ????
cronix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2010, 14:48   #3
gdynia_kk
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał cronix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam ciekawie podobne objawy a czy zapala sie sprezynka po zgasnieciu ???? czy mozesz go odrazu odpalic czy musisz odczekac ???? patrzyles moze na wtryski czy nie sa mokre ????
Od razu mogłem odpalić. Nie spojrzałem czy sprężynka się zapaliła, poza tym było ostre słońce
więc trudno nawet wpatrując się w kontrolki zauważyć które się palą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
W silniku nie grzebię więc mogę jedynie powiedzieć czy z wierzchu coś widać ale wątpię by to coś pomogło.
Tak przy okazji czy można w Mondeo MK3 w wersji bez komputera (spalanie itp..) samemu odczytać ewentualne błędy ?
gdynia_kk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2010, 15:32   #4
cronix
ford::amateur

Model: mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002 XII

W silniku nie cza grzebac wystarczy odslonic gumy na oslonie silnkai juz wszytko widac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niestety co sie tyczy samemu pewneo wstarczy program ,kabelek i laptop .co sie tyczy skaosowania nie probowalem wiec wtym nie pomoge
cronix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania