Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-05-2010, 11:55   #1731
Kipa
ford::advanced

Model: Mondeo 5DR MK4
Silnik: 2,0 145 KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Na zdjęciu wyrażnie widać pionowe niezarysowane pasy w poprzek do zarysowania.
Jak się uchowały, jeżeli się nie odkrztałciły. Przejedź delikatnie palcem w tym miejscu powinny być delikatne dołki.

Kipa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-05-2010, 12:48   #1732
Alecki
ford::professional

Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017

Cytat:
Napisał von_Paulus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rysy wyglądają tak...
Mi troszkę mniejsze rysy w SmartRepair wycenili na 300 zł (z gwarancją zwrotu kasy jeśli efekt nie będzie dobry).
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatecznie znajomy lakiernik zapędzelkowal to i wypolerował gratis.

Pozdrawiajka,
Alek
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc]
Alecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-05-2010, 12:58   #1733
von_Paulus
ford::average

Model: mondeo mk5 kombi
Silnik: 2.0 EcoBoost 203 km
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał Alecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi troszkę mniejsze rysy w SmartRepair wycenili na 300 zł (z gwarancją zwrotu kasy jeśli efekt nie będzie dobry).
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatecznie znajomy lakiernik zapędzelkowal to i wypolerował gratis.

Pozdrawiajka,
Alek
Pisałem do nich. Samo polerowanie ponoć nie wystarczy. Koszt zaprawki oszacowali na 396 zł. No, ale gwarancja...
Stary 25-05-2010, 14:03   #1734
Alecki
ford::professional

Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017

Cytat:
Napisał von_Paulus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pisałem do nich. Samo polerowanie ponoć nie wystarczy. Koszt zaprawki oszacowali na 396 zł. No, ale gwarancja...
Najpierw w rysy napychają lakieru. Potem polerują i nakładają lakier bezbarwny. Jak lakier podstawowy się utwardzi (3 dni) zpolerowują bezbarwny.
Czasami jednak niektóre rysy są zbyt małe by lakier się w nich utrzymał i efekt końcowy jest zły.

Gwarancja:
Blacha jest ocynkowana a rysy są płytkie - ryzyko korozji - minimalne. Ja bym robił po taniości. A być może będziesz miał szczęście i ktoś Cię stuknie - wtedy polakierujesz w ASO z OC sprawcy.
Jeśli masz bezwypadkowe auto (100% oryginalnego lakieru) to chyba lepiej zrobić punktowo, niż tłumaczyć się z polakierowanego całego elementu. A może uda się położyć lakier tylko do załamania nadkola?

Pozdrawiajka,
Alek
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc]
Alecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2010, 11:20   #1735
pafka
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2010

Ja bym chyba robił lakierowanie, elementu, spore otarcie. Jeżeli masz przytartą blachę, może uszkodzoną, to jak położą sam lakier, to może dosyac się korozja. Może muszą jeszcze blachę zacynkować czy co??

lakierowanie jednego elementu to koszt ok. 800 zł (z tego co wiem), pewnie policzyli dwa elementy, żeby dopasować kolor, czyli zrobić cieniowanie.

ale niestety musisz sam zdecydować.
Wg mnie lepiej zapłacić raz za pewną robotę.
pafka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2010, 12:21   #1736
von_Paulus

Model: mondeo mk5 kombi
Silnik: 2.0 EcoBoost 203 km
Rocznik: 2016

Martwicie mnie coraz mocniej...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 26-05-2010, 13:01   #1737
gloomy

Model: MK4 Mondeo
Silnik: 2.0 tdci + botox 173KM/409Nm
Rocznik: 2009

a czemu nie z AC, 3 miesiące temu wjechał mi jakiś .... na parkingu w bok, drzwi do wymiany, błotnik do naprawy, całość wyniosła niecałe 5 tys. Aha, żeby nie było nieścisłości oczywiście ten ktoś sobie bez niczego odjechał. Nawet nie wiedziałem jakie bluźnierstwa na niego wypowiedzieć, bo kto to wie czy chłop czy baba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tym samym jeśli nikt oprócz Ciebie nie straci zniżek to jak bym od razy użył polisy, a nóż za miesiąc znów Cię coś spotka tfu tfu i wyjdziesz na pewno na plus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gloomy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2010, 18:02   #1738
pwroblew

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1,8 TDCi 100KM
Rocznik: 07/2009

Cytat:
Napisał Alecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gwarancja:
Blacha jest ocynkowana a rysy są płytkie - ryzyko korozji - minimalne. Ja bym robił po taniości. A być może będziesz miał szczęście i ktoś Cię stuknie - wtedy polakierujesz w ASO z OC sprawcy.
Jeśli masz bezwypadkowe auto (100% oryginalnego lakieru) to chyba lepiej zrobić punktowo, niż tłumaczyć się z polakierowanego całego elementu. A może uda się położyć lakier tylko do załamania nadkola?
ale ocynk niezabezpieczony też "rdzewieje", czyli utlenia się.
Ja bym dał do lakierowania. Punktowa pacykowanie nie daje żadnej gwarancji, że za jakiś czas coś nie wyjdzie. No i robiąc w ASO dostajesz trzy lata gwarancji na lakierowany element /gwarancja fabryczna to 2 lata - przynajmniej tak mi powiedziano w ASO, bo też mam małe zatarcie do zrobienia/.
pwroblew jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2010, 21:49   #1739
pafka
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2010

Cytat:
Martwicie mnie coraz mocniej...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a pomyśl jak bedziesz sie martwił jak zrobisz po taniości, a za rok okaże się że masz dwa razy tyle kasy do wydania bo blacha jest trochę zjedzona, albo odchodzi to co położyli.

myśle że w serwisie powinni ocenić w jakim stanie jest to miejsce, a Ty poproś ich o rzeczowe wyjaśnienie co, jak i dlaczego trzeba zrobić.
pafka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2010, 22:31   #1740
polaff
ford::advanced

Imię: Przemek
Model: Ranger Wildtruck
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2021

Cytat:
Napisał pafka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a pomyśl jak bedziesz sie martwił jak zrobisz po taniości, a za rok okaże się że masz dwa razy tyle kasy do wydania bo blacha jest trochę zjedzona, albo odchodzi to co położyli.

myśle że w serwisie powinni ocenić w jakim stanie jest to miejsce, a Ty poproś ich o rzeczowe wyjaśnienie co, jak i dlaczego trzeba zrobić.
i najlepiej na piśmie.
polaff jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk4 , usterki

Zasady postowania