![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-04-2006
|
Panie i Panowie czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego i niedrogiego fachowca który mi uzupełni czynnik chłodzący w klimatyzacji - fachowcy tylko z Wrocławia lub okolic do 30km - aaa właśnie jeszcze jedna sprawa a propos klimy - pojawił się jak dla mnie nowa nazwa :fcp2 "osuszacz" czy go się wymiena tylko gdy np mamy/mieliśmy nieszczelność klimy czy są jeszcze jakieś inne przypadki w których nalezy go wymienić ?
P.S. Pół roku temu po zakupie autka jak robiłem przegląd speca nie stwierdził żadnych problemów/nieszczelności w klimie jedynie co zalecił jej napełnienie ale nie teraz lecz jak już to w przyszłym sezonie letnim więc skoro się powoli zaczyna poszukuje niedrogiego FACHOWCA. CZEKAM NA WASZE PORADY
|
|
|
#2 |
|
|
Firma MIDO na ul Hubskiej 4,szybko i fachowo a do tego wulkanizacja i po sasiedzku myjnia,naprawde polecam. Mialem nieszczelna klime to koles najpierw zlokalizowal dziure,uszczelnil i dopiero nabil a nie naciagal na podwojne nabijanie
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
|
Klime mozesz nabic i naprawic na ul opolskiej nie pamietam numeru pod koniec 180 ?jadac z centrum bedzie tuz przy ulicy po prawej stronie maly zakladzik naprawa klimatyzacji mnie zrobil bardzo tanio nie wiem czy musisz nabijac ja mialem camry 14lat i nigdy nie nabijalem chlodzilo barzo dobrze a mowili mi zebym nabil jezeli chlodzi to po co nabijac chyba faktycznie ulatnia sie gaz pozdrawiam
rleszek |
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Mi ktoś kiedyś polecił warsztat w Siechnicy - po lewej stronie zaraz przy trasie. Robiłem tam kiedyś swojego jeszcze Mk1 i zrobili dobrze. Z drugiej strony miałem też innego Mk1, w którym nikt nie mógł wykryć miejsca w którym ucieka gaz i oni też nie wykryli (-:
Niemniej jak byłem, to przemiał mają spory i auto różnych klas - aż po te wysokie. Aha, zapomniałem jeszcze jedną rzecz dodać. Jak robiłem klimę, to po nabiciu stwierdzili - patrząc tylko na pracę sprężarki, że chyba jest z nią coś nie tak. Spuścili więc gaz, wytargali sprężarkę i okazało się, że faktycznie stawia ona nienaturalny opór + ślizga się sprzegiełko. Naprawili wszystko i jeszcze raz nabili. Płaciłem tylko za jedno nabicie + jakieś gorsze za dłubanie przy sprężarce, więc ogólnie chyba nieźle. Ostatnio edytowane przez Polarny ; 31-05-2010 o 22:30 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-02-2009
Model: mondek mk2
Silnik: 1.8 td całe 90KM endura DE
Rocznik: 1998
|
latex na Krakowskiej. pełna obsługa 150 pln +koszt filtra kabinowego
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-07-2010
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2007
|
Ostatnio robiłem w CITO na Grabiszyńskiej [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Z tego co widziałem to mają 2 automaty, jeden lepszy na koniec robi dosyć długi wydruk ile odessał czynnika, ile dopuścił, ile dodał oleju itp. Na razie jestem zadowolony. Koszt 150zł z ozonowaniem + filtr + ew. za dobicie czynnika. |
|
|
|