Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-05-2010, 22:33   #871
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Swoją drogą nie miałbym nic przeciwko, gdyby pierwszym punktem odbioru auta był test na "wibratorach", by klient mógł się na starcie przekonać czy jego amortyzatory są niezużyte...
Pzdr.

Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-05-2010, 23:14   #872
templer
ford::amateur

Model: Fiesta Trend Gold X
Silnik: 1.4 benz.
Rocznik: 2008/2009

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W takim razie spieszę uspokoić wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jestem automatykiem, a nie mechanikiem i nie znam się na tym.
Dostałem wydruk badania. Sprawność przodu to 73%, tyłu 68% - w poprzednim też szybciej tył padał. Wartość graniczna dla Forda to 40%.

Najgorsze jest to wyjmowanie dość sztywno osadzonej lampy. Ale czemu używałeś śrubokręta? Lepiej torxa, choć fakt śrubki do reflektorów jako jedyne są uniwersalne. Ja Helli nie polecam, jednak osram lub philips.
Masz rację, torx byłby najlepszy. Mam elektryczny wkrętak + nasadki, ale był rozładowany, a śrubokręt był pod ręką i udało się odkręcićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Phiilips był fabrycznie, więc może Hella okaże się bardziej trwała - pożyjemy zobaczymyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez templer ; 31-05-2010 o 23:18
templer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-05-2010, 23:40   #873
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009

O matko, Ford-fan! A jaki sens miałby taki test, niby dlaczego nowe auto miałoby mieć zużyte amortyzatory? Może w ogóle auto miałoby przejść całą ścieżkę diagnostyczną z testem na CO2 włącznie i pomiarem przejrzystości szyb, czy aby są przyciemnione jak deklaruje producent..? ;-)

A tak na poważnie to jedyne czego brakowało mi podczas odbioru to potwierdzenia, że wszystko co zamówiłem mam w aucie. Podstawowe rzeczy pokazano przy okazji prezentacji auta. Nikt nie pokazał mi wydruku z VINu, bo do dziś np. nie mam pewności, że mam zamontowane wspomaganie awaryjnego hamowania. W specyfikacji producenta był, a wg. dekodera VIN nie mam, a np. awaryjne światła podczas mocnego hamowania się włączają (choć nie wiem czy są to powiązane funkcje). Uważam, że sprzedawca powinien pokazać mi wszystkie elementy, które może pokazać a inne których nie widać jakoś udokumentować. Prócz tego w sumie odbiór był bardzo przyjemny i rzetelny ze strony sprzedawcy.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-06-2010, 23:04   #874
szpikulec

Model: Fiesta mk7
Silnik: 1,6 diesel
Rocznik: 2009

Witam .
Mam prośbę , potrzebuję wymiary zew. tabliczki znamionowej
umieszczonej na prawym słupku w fieście Mk7.
Dotychczasowa tabliczka została zniszczona przez lakiernika.
Posiadam fiestę , choć mało ją eksploatuję ,ponieważ jak narazie
nie mogę pozbyć się Almery z 2003 r.
Pozdrawiam wszystkich.
M S
szpikulec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-06-2010, 14:25   #875
Ford-fan

Uprzejmie zapytuję czy ktoś z Was się orientuje, czy jest możliwość podobnej kalibracji silnika benz. nowej Fiesty, jak w przypadku superoszczędnej wersji diesla Econetic (wersja niestety tylko na rynki zachodnie) ?
Tam zdaje się rzecz polega tylko na zmianie parametrów w komputerze, ale ciekaw jestem czy benzynowce, np. zmiennorozrządowy VCT też tak można uoszczędnić, nawet kosztem obcięcia i tak wyśrubowanych osiągów.
Oczywiście w okresie gwarancji może być problem z chęcią serwisu, aby grzebać coś w kompie, ale może chociaż po okresie tej 2-letniej, podstawowej, albo od razu, ale "półoficjalnie" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
Pzdr.
Stary 08-06-2010, 16:21   #876
Morgoth

Silnik: 1,6 TDCi

Moja fiesta już zamówiona - 5-drzwiowa 1,6 TDCi Titanium w Hot Magencie, z pakietem Platinium X i dołożonymi składanymi lusterkami, spoilerem i szybami z tyłu. Termin odbioru: do końca września (choć, jak mówią u dealera powinna być na początku września Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

Teraz tylko czekać aż auto będzie u dealera i mój Yaris idzie do komisu (w rozliczeniu nie zostawię, bo ceny dali z Eurotaxu, czyli 4 tys. mniej niż chcą dać w komisie)

Auto oczywiście w kredycie, ale gotówkowym - trochę droższy ale Allianz dał mi kredyt, mimo, że mam umowę na czas określony - Ford wymagał oświadczenia, że następna umowa będzie bezterminowa, ale ja takiego czegoś nie napiszę, bo nie wiem jaka będzie następna, a napisanie nieprawdy to sfałszowanie dokumentów i wyłudzenie kredytu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Morgoth jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-06-2010, 16:29   #877
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

Cieszę się że nie będę osamotniony.......
Stary 08-06-2010, 18:21   #878
Ford-fan

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uprzejmie zapytuję czy ktoś z Was się orientuje, czy jest możliwość podobnej kalibracji silnika benz. nowej Fiesty, jak w przypadku superoszczędnej wersji diesla Econetic (wersja niestety tylko na rynki zachodnie) ?
Tam zdaje się rzecz polega tylko na zmianie parametrów w komputerze, ale ciekaw jestem czy benzynowce, np. zmiennorozrządowy VCT też tak można uoszczędnić, nawet kosztem obcięcia i tak wyśrubowanych osiągów.
Oczywiście w okresie gwarancji może być problem z chęcią serwisu, aby grzebać coś w kompie, ale może chociaż po okresie tej 2-letniej, podstawowej, albo od razu, ale "półoficjalnie" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
Pzdr.
Ponawiam moje uprzejme pytanie ^^ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A Morgothowi gratuluję, bo to rzadkość dziś kupowanie nowego diesla w salonie, zwłaszcza, że w tej wersji i z tym wyposażeniem, to łącznie z OC/AC cenka już do 7 dych się zbliża, a może i przekracza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W "moim" salonie nie sprzedali jeszcze żadnego diesla, a co tydzień wyjeżdża z niego kilkanaście Fiest, benzyn oczywiście...
Mam nadzieję, że wiesz, że Twój TDCI będzie miał filtr cząstek stałych DPF i co kilkaset km będziesz musiał jechać ze stałą prędkością przez jakieś 30 km, by dopalić sadze w tym filtrze, bo inaczej, to dość prędko potrzebna mu będzie regeneracja, a po kilku takich "akcjach" wymiana (koszt ok. 5 tys. zł).
To dopalanie sadzy nazywa się "filtrem bezobsługowym" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i na turbinkę też trzeba uważać, żeby za szybko nie poszła (nie ruszać od razu na zimnej i nie wyłączać silnika od razu po zatrzymaniu się), tudzież na jakość oleju napędowego, bo nawet na stacji dużego koncernu można jakiś badziew nieświadomie wlać, a jak jeszcze jest to początek zimy, a olej letni, to mroźny poranek może przynieść niemiłą niepodziankę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zresztą niezależnie od pory roku, jak się wleje jakiś marny olej, to wtryski nawet do wymiany (kolejne nawet 5 tys.zł) - "uroki" systemu CR - common rail.
W ogóle te nowoczesne diesle trzeba umiejętnie traktować, bo w przeciwnym razie miło będzie mechanikom, a niemiło Twemu portfelowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dbaj o niego i niech Ci służy jak najdłużej bezawaryjnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A z tym wrześniem, to lepiej się przygotuj na październik, bo oni zwykle ściemniają, że już tak - początek września, a potem natłok klientów, brak jakiegoś papierka do kompletu dokumentów i zrobi się z tego koniec października Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 08-06-2010 o 18:31
Stary 08-06-2010, 19:53   #879
Morgoth

Silnik: 1,6 TDCi

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ponawiam moje uprzejme pytanie ^^ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A Morgothowi gratuluję, bo to rzadkość dziś kupowanie nowego diesla w salonie, zwłaszcza, że w tej wersji i z tym wyposażeniem, to łącznie z OC/AC cenka już do 7 dych się zbliża, a może i przekracza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyszło 6,8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., na szczęście dealer uwzględnił zniżki branżowe i spadło do 6,1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a to już jest bardzo dobra cena

Dzięki za rady dotyczące diesla, bo to mój pierwszy samochód z takim silnikiem... jednak jak człowiek robi dziennie koło 130 km, to benzyna przestaje być opłacalna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Teraz najgorsza rzecz... czekanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Morgoth jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-06-2010, 11:52   #880
Ford-fan

Cytat:
Napisał Morgoth Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyszło 6,8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., na szczęście dealer uwzględnił zniżki branżowe i spadło do 6,1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a to już jest bardzo dobra cena

Dzięki za rady dotyczące diesla, bo to mój pierwszy samochód z takim silnikiem... jednak jak człowiek robi dziennie koło 130 km, to benzyna przestaje być opłacalna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Teraz najgorsza rzecz... czekanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A to w takim razie Kolega ma sporą zniżkę branżową - czyżby służby mundurowe ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi takiej nie chcieli dać, mimo że też sektor państwowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i te 130 km dziennie, to jest faktycznie argument przeważający na diesla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz pozostaje mi w takim razie życzyć cierpliwości do... września i oby nie dłużej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania